המלצה לספר

המלצה לספר

איזה ספר הייתם ממליצים ללימוד שפת C לבן אדם בלי רקע בתכנות העומד לפני תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה ?

TheWiseGuy

New member
בתואר מלמדים תכנות מאפס...

אבל אם אתה ממש רוצה אז כמובן שהספר של Kernighan ו-Ritchie : The C Programming Language הוא הכי טוב.

DadleFish

New member
אני לא רוצה להיות קטנוני פה,

אבל בתואר לא מלמדים תכנות.

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gifלא בתואר במדעי המחשב לפחות ../images/Emo13.gif

אלא אם כן המבוא נחשב "ללמד תכנות", שזה קורס תכנותי יחידי שחובה, לא?

yonyl

New member
לומדים קצת תכנות

במבוא למדעי המחשב. וקשה לי להאמין שמישהו מסיים את התואר בלי עוד כמה קורסים תכנותיים . נניח בפתוחה בקורסים המתקדמים, רבים מהם תכנותיים C מתקדם,JAVA ,פרולוג,הנדסת תכנה ושפת עדה וגם בקורסים אחרים יש מטלות תכנותיות. אם זאת ברור שעיקר התואר הוא פיתוח חשיבה ואלגוריתמים.

vinney

Well-known member
אפשר לסיים בלי אף קורס תכנותי

נוסף, ולא רק בפתוחה. מטלות "תכנותיות" באגלוריתמים וכו בהחלט לא מלמדות אותך תכנות. מי שלומד תכנות אך ורק מהתואר - לא ידע לתכנת, גם אם יקח את כל הקורסים התכנותיים.

באמת? אפשר?

אולי אם במקום אתה לוקח קורסים לתואר שני כקורסים מתקדמים... (ילדים, אל תנסו את זה בבית!!!)

vinney

Well-known member
למה לא לנסות?

שני הקורסים שאני לוקח עכשיו - בהחלט סבירים. אבל כן, אפשר. אני עשיתי את C מתקדם ועדה, וזה הקורסים התכנותיים היחידים לדעתי. לא מערכות הפעלה ולא קומפילציה לא מלמדים לתכנת.

DadleFish

New member
גם אם תעשה 10 קורסים יישומיים,

עדיין התואר לא מלמד אותך איך לתכנת. יכול להיות שיהיה לך בן זוג שיודע כבר איך מתכנתים, ואז תלמד ממנו - אבל בתואר אף אחד לא מלמד אותך איך מתכנתים. מישהו עבר אי פעם שיעור רציני בנושא "איך נשתמש ב-DEBUGGER"?

yonyl

New member
מסכים בנושא דיבוג

שממש לא עוברים על זה בשום מקום ואפילו לו בדרך אגב במטלה או משהו כזה אבל בתואר שני יש קורס בבדיקות תכנה או משהו כזה אז אולי שם? ואולי בהנדסת תכנה ושפת עדה?

DadleFish

New member
בכל מקרה לא לומדים לתכנת,

זו לא מוגדרת כמטרה של התואר.

vinney

Well-known member
לא

לא מלמדים דיבוג, ודיבוג זה לא בדיקות תוכנה. לתכנת לומדים אך ורק מנסיון.

בפתוחה דווקא יש קורס

ש35 נקודות בבחינת הגמר שלו בוחנות על איך להיות דיבאגר...

DadleFish

New member
אה, אני נורא "אוהב" מבחנים כאלו,

שמצפים ממך להיות קומפיילר על נייר.

vinney

Well-known member
אני אוהב

קיבלתי 100 במבחן, אם לא הייתי רב עם הבוס שלך, היה לי גם 100 בקורס
טוב, בכיתי לך על זה כבר, לא?

DadleFish

New member
מעולם לא ראיתי את הטעם בזה,

בגלל זה אני אוהב אתרים כמו BrainBench למשל. בחינות צריכות להתבצע בצורה אמיתית וקרובה למציאות, לא תוך הידמות לקומפיילר. וכן, אתה לא מפסיק להתבכיין עליו
הוא אגב זה שעשה את התואר תוך שנתיים תוך כדי 100% משרה. אבל כמו שאתה מתבכיין עליו, אני נהנה להלל אותו

למעלה