המלצה לסרט:

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
המלצה לסרט:

(חיפשתי משהו בארכיון ונתקלתי בהמלצה ישנה שלי, שעדיין עומדת בעינה:) ------------ "סורוריטי בויז" הסרט עצמו מטופש קמעה, אבל חמוד להפליא ועוסק באופן שטחי בסוגיות זהות מינית. מה שיפה זו קהילת המעריצים, והפנפיקים, שעוסקים מאוד לעומק בסוגיות רבות וחשובות שנוגעות לזהות מינית. לדוגמה, אם שני זכרים מעמידים פנים ששניהם נשים ושוכבים זה עם זה, האם הן לסביות? אם שלושה בנים נאלצים ללבוש שמלות, לשניים מהם זה לא מפריע במיוחד ולשלישי זה גורם היסטריה ומשבר זהות, האם זה אומר שהנטיות שלו דווקא היו במקור לכיוון הזה וכל המאצ´יזמו הדפוק שלו היה רק כיסוי והכחשה? אם לסבית מתאהבת בגבר כשהיא בטוחה שהוא אישה, וגם הוא די בטוח, מה זה אומר? בכל מקרה, היופי הוא שהקשת האנושית היא הרבה יותר מאשר "הומואים וסטרייטים". ------------ יש לעוד מישהו המלצות לסרטים, ספרים, משהו, שקשורים לעניננו?

גם לי יש המלצה!!

היי לכם/ן איני חברת פורום רשמית, וגם אין לי קשר חד משמעי ל"נושא" (אולי אני יכולה להיכלל ב"וחברים"..?
) אבל אני נהינת לקרוא כאן מדי פעם (אתן עושים רושם מאוד חביב :) ובכלל מתענינת בנושאים של זהות ומגדר...(וחשה שרבות מן ה"הגדרות" הרשמיות די מופרכות ולא עומדות במבחן המציאות) ובהקשר של השרשור הזה- תמיד אהבתי במיוחד סרטים על זהות מגדרית ומינית (בעיקר בגלל האומץ שלהם
) 2 המלצות לבינתיים: 1 הסרט "נערה שונה" שמשודר מדי פעם בסינמה של הכבלים. על אדם שפוגש את חברו הטוב ביותר מימי התיכון לאחר 15 שנים ומגלה שהוא עבר שינוי מין, ועכשיו חי כאשה ששמה קים. סרט מתוק ומאופק ורגיש
ומשוחק מדהים, עם אפיון דמויות מאוד מציאותי וכו´ והסוף- אופטימי ומרומם
ו-
- - - - ובסוף הם מתאהבים, הסצינה שהם שוכבים כ"כ מקסימה
"היי..זה מתאים!" - - - - סוף ספויילר!! (מקווה שעשיתי את זה נכון :) 2 החיים בוורוד
על ילד בן 6, שפשוט יודע שאלוהים עשה טעות עם כל העניין של הכרומוזומים של הX וה Y והוא בעצם ילדה. אני מוסיפה קישור (מספיילד!) שהרגע מצאתי

מספיילד= מספיילר....אופס

ובכיוון השני יש את הסרט "בנים אינם בוכים"... סרט מעולה חזק ומצמרר, שמבוסס על סיפור אמיתי מזעזע (סיפורו של טינה ברנדון). לצערי לא יצא לי לצפות בסרטים חיוביים בנושא

Lizz

New member
"נערה שונה"..

נכון סטיבן מקינטוש פשוט *מקסימה*? :) ובקשר אלייך.. מזתומרת, "לא חברת פורום רשמית"? הרי את מבורכת בברכת ברוכה הבאה באופן רשמי :)

תודה רבה ../images/Emo143.gif../images/Emo141.gif

(על הרשמיות :) וסטיבן..כלומר קים..? אכן *מקסימה*. חיבבתי במיוחד את הדמות השנייה, שלצערי שכתי את שמו...): (החבר) יודע אתה אולי את שם הסרט באנגלית..? מממ.. נזכרתי בעוד סרט שמתקשר "ויקטור ויקטוריה" ,סרט די מפורסם בכיכובה של ג´ולי אנדרוז!! (מ1982) על זמרת בארים ענייה וכושלת בפאריס של שנות ה-30´ (ויקטוריה) שבעצת ידיד(שהופך להיות אמרגנה), מפרסמת עצמה כגבר(ויקטור) המופיע כאשה ("מתחזה לאשה"-שכחתי איך מאייתים באנגלית..P:), ונוחלת הצלחה מסחררת...ובדרך פוגש/ת בבעל מועדון עשיר ומאצ´ו משיקגו שמפתח כלפיה/ו משיכה. ישנם בסרט קטעים מאוד חביבים, וקטעי המופע מאוד מרשימים ומהפנטים לטעמי
וכנראה שבשנת 1982 בקולונע מיינסטרים , הוא כנראה נחשב די נועז... אבל העניין הוא שבמהותו הוא בורגני מאוד
ומסתיים במקום מאוד "נוח" ו"קל" לעיכול..
ויקטוריה עושה את כל העניין בכדי להתפרנס, אותו גבר שמתאהב בה מגלה בסופו של דבר שהיא אכן אשה. ו"סוחף אותה מעל רגליה"...
(למרות שלא הבנתי את הקטע כל כך...הוא טיפוס די כוחני ועיקש..) אז בסופו של דבר יוצאת קומדיה רומנטית... אני אשמח לשמוע על סרטים נוספים.... במיוחד על FTM עם גוון קצת יותר חיובי ופחות טראגי.. (גם רוב הסרטים על מערכת יחסית לסבית מסתיימים בדר"כ באחת משתגעת שנייה מתה
)

ק ל א ו

New member
פפרמינט פטי!!

גם הדמות האהובה עלי.
ערכי הסרט המיינסטרימי הם ערכיה הרצויים של החברה. בויקטור ויקטוריה - בעל המועדון המתאהב יודע שהיא אשה ולא גבר בגלל זה שהוא מתאהב בה. גבר לא יכול להתאהב בגבר - מכאן שהיא אשה; לאשה אין עניין ב"התחזות" לגבר אלא לשם פרנסה. אשה שתתחזה לגבר עדיין תהיה קרבן. שליטתה על חייה, הגם שכבר איננה מוגבלת חברתית, לא תצלח כיוון שהיא קורבן מלידה. וכמו שאמרת, יבוא בסוף הגבר ו"יסחוף אותה מעל רגליה". ראו כל סרטי הדראג קווינס: "פריסיליה" ודומיו, הסרט ההוא עם רוברט דה-נירו כשוטר שטרנסג´נדרית נותנת לו שיעורי זימרה, "גב´ דאוטפייר" (רובין וויליאמס), "בילי אליוט" (גבר בתפקיד של אשה הוא גבר המתחזה לאישה לצורך העניין). בכולם הגבר ה"מתחזה לאשה" הוא בעצם אשה טובה יותר מאשה "אמיתית". הוא עוזר לכולם וממלא את כל תפקידי האשה (טיפול, דאגה וכו´) ובנוסף, הוא נשאר בעל יכולות ואופי שהם כמובן גבריים. בסרטים, לרוב זוגיות לסבית היא טראגית ("דברים שאפשר לדעת עליה", "בנים אינם בוכים" (שוב, לצרוך העניין) - כי אשה לא יכולה להיות עם אשה בלי צורך בגבר (לכן הסרט יתרחש גם לרוב במקומות בהן נשים מבודדות מגברים - "נערה בהפרעה"); לכן אחת מהן צריכה למות/להענש. גבר יכול להיות עם גבר כל עוד אחד מהם הוא מאצ´ו אמיתי והאחר נשי, ותפקידיהם קבועים. "חמים וטעים" החמוד, עם מרילין מונרו וג´ק למון, בו המסר של זוגיות הומוסקסואלית נבלע עם כפית הסוכר של רצינות המוטלת בספק. למי שלא מכיר, מדובר בשני גברים המתחזים לנשים באיזו אמתלה מטופשת של סרט סלפסטיק. אחד הוא גבר "מאצ´ו" והשני גבר מטופש ואף נלעג מעט. המאצ´ו מחזר אחר אשה (מונרו) שהיא כל הסטריאוטיפים של הנשיות. כאשר הוא לפרקים מופיע בתור דמות גבר פיקטיבית. הגבר המטופש "מפתה" בתור אשה איזה זקן עשיר, בנסיון לעזור לחברו בחיזוריו. המטופש כל כך "נכנס לדמות" אותה הוא מגלם, שהוא שוכח את גבריותו ונהיה נלהבת כולה מחיזורי העשיר. בסוף מתוודה המטופש לפני הזקן על מינו האמיתי, והזקן מגיב במשיכת כתפיים.

אז אני לא בת ה-20 היחידה

שעדיין נושאת לפיד (נו...אני לא יודעת לאיית ביטויים באנגלית..) ל -peanuts ...?
(ופטי באמת הכי שווה!) היי לך
בעיקרון אני מזדהה מאוד עם מה שכתבת, רק כמה השגות בקשר לסרטים ספציפים: (בגלל שאני אוהבת דיוני סרטים..) לא הייתי משווה בשום אופן בין "גב´ דאוטפייר"(שבמקור בא לככב כשובר קופות ל"כל המשפחה" ונשען בעצם על המסורת רבת השנים של הוליווד, של ה´פארסה´ על הגבר שלובש בגדי אישה בכדי לבדר, בתור כורח, או שרשרת אי הבנות מופרכת...P: וכל הסיפורים הנ"ל... ) ל"פרסילה", אמנם פרסילה מתפקד כסרט בידורי עם כל הקאמפ (המקסים) הנלווה, אבל הוא עוסק באנשים אמיתיים וברגש, ובשום אופן לא הופך אותם לפארודיות מהלכות. (ולא נראה לי שהם ´תפקדו´ כנשים..או עשו את זה טוב יותר..) * ושאלה- איזו מערכת יחסים היתה בנערה בהפרעה..? ממש לא זכור לי... (דרך אגב, אני מאוד ממליצה על הספר, של סוזנה קייסן, יותר ´אמיתי´ ומעניין מהסרט..) ועלו בדעתי 2 סרטים על אהבה לסבית , שלא מתפקדים כסרטי ראווה לגברים על מערכת יחסית חולנית ומופרעת... * גו פיש - ממש יפה.:) על הקהילה הלסבית בשיקגו של שנות ה-90´ (וגם סיפור אהבה בין שתיים, שהן בכלל לא דמויות פלקטיות) * ופאקינג אמאל
אבל נראה לי שאני מציינת את המובן מאיליו. (כלומר סרטים מוכרים למדיי..) בכל מקרה ממולצים בחום !

FreakOnALeash

New member
Gah! Linus!

בקשר לPeanuts---יש לי אוסף קטן אך מטופח של ספרים ופריטים, מחפש להרחיב.

גיל494

New member
ואם כבר מדברים על

תדמית של טרנסג'נדרס בקולנוע אז אני נזכר בסרט "אהבה בחודש נובמבר" (שנקרא במקור sweet november) בסרט יש את שרליז ת'ורן (היפיפיה!) שפוגשת פרסומאי לחוץ (קיאנו ריבס) ומראה לו איך "לחיות"... יש שם קטע שהם באים לארוחת ערב אצל השכן שלה והוא מגלה לתדהמתו שהשכן בזמנו הפרטי הוא גם שכנה... אבל הקטע הטוב באמת זה שהשכן הוא גם פרסומאי, אבל יותר מצליח מקיאנו. הסרט מומלץ מאוד בכל מקרה (בכיתי בסוף
)

Lizz

New member
לא ראינו אותך!

סוויט נובמבר, אכן סרט ... באתי להגיד "סרט נפלא", ואני צריך לשנות את הניסוח ולהגיד ולדעתי האישית הסרט איום, אבל השכנים, ברנדי וצ'רי... אוי, כמה שאנחנו מאוהבים בשניהם. ג'ייסון אייזקס ומייקל רוזנבאום, שכבר המלצנו על סרט אחר שלו בשרשור הזה, "סורוריטי בויז". אפילו טרחנו להקליט את הקטע שלהם :) אל תבכה, גיל. לפעמים הודעות הולכות לאיבוד בתוך שרשור. {hug}

Lizz

New member
אין לי מושגון קלוש,

אבל יש להניח שלא. זה יצא בDVD, ואפשר גם להשיג את זה בדרכים בלתי חוקיות שמנהלי הפורום הזה אינם ממליצים עליהן בשום פנים ואופן (קאזה, נו). ;)

ליטל ו

New member
<שלל ציוצים> (ספויילרים)

והחלק המוצלח ביותר הוא שמייקל רוזנבאום (לקס, אדינה) משחק שם טרנסית מקסימה, הלא היא החבר של אותו שכן. והשכן - ג'ייסון אייזיק, לוסיוס מאלפוי, לצורך העניין. שחקנים טובים שאני אוהבת באופן כללי, בתור זוג, ובדראג, וזה השלב בו אני מחליקה סופית לכיוון בת 12 והמילים שלי נהיות הברות לא ברורות בגובה שכואב באוזניים לכלבים ;) שמייאח.

Lizz

New member
different for girls

now i get to hum the song, "don´t you know that it´s different for girls.. " :)

ליטל ו

New member
מיפ :)

אני נורא אוהבת את הסרט :) ודמות אחת ספציפית (אדינה, כמובן) שומרת מקום תמידי אצלי בלב. אין כמו אדינה :) דמות מעניינת, מפותחת, שאני יכולה להזדהות איתה מבחינת ג´נדר (מאד יוצא דופן), משוחקת היטב, אמיצה - מסוג האנשים שהייתי שמחה להכיר (ובהחלט לא מסוג הגיבורים הפלקטיים והמושלמים כמו שהיא נשמעת כאן).

למעלה