המלצה לעוגת פסח ללאו אפייה ,עוגה משובחת !!!

shron17

New member
המלצה לעוגת פסח ללאו אפייה ,עוגה משובחת !!!

עוגה נהדרת לפסח, (פרווה),ללא צורך באפייה וללא ביצים.
טעימה מאוד,מוסית וחגיגית. (הייתרון,שניתן להכין יומיים שלושה מראש, ולהקפיא את העוגה מכוסה היטב בתא ההקפאה).

להכנת העוגה מכינים מראש: תבנית - קפיצית בקוטר 26 ס"מ ,עם שוליים בגובה כ- 8 ס"מ, משומנת בתחתית.

המצרכים לשכבת הבסיס:
1/4 כוס אבקת קקאו.
(1/2 כוס סוכר חום בהיר, (דמררה).
1/4 כפית קינמון
כוס אגוזי לוז קלויים ,או אגוזי-מלך.
1/2 כוס שקדים קלויים קלות- (לערבב 2 דקות במחבת, ללא שמן).
תחליף חמאה - 75 גרם מחמאה, מומסת ומצוננת.

המצרכים למוס השוקולד:
350 גרם שוקולד מריר משובח -לפרק לקוביות
1/2כוס אבקת - קקאו .

1/4כוס מים
חצי כוס קפה אספרסו ,
(או חצי כוס מים רותחים לערבב עם כפית קפה שחור) .

3 מיכלי-שמנת "ריץ"-שמנת מתוקה –פרווה, (750 מ"ל)
קליפת -תפוז מגוררת מ 2 –תפוזים,(לגורר במגרדת רק חלק כתום,ללא החלק הלבן המריר).)


אופן הכנת שכבת הבסיס:
בקערת מעבד- המזון ,שמים את הקקאו, הסוכר- החום ,הקינמון ומערבבים.(אפשר גם לערבב ידנית,בקערה,)

את האגוזים והשקדים, קוצצים לפירורים גסים.(אם אין קוצץ, שמים בניילון, ולהכות עם מערוך).
ומוסיפים לקערת הקקאו,

מוסיפים את המחמאה,(תחליף החמאה),ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.

את כול התערובת שהתקבלה,מעבירים לתבנית,
ומהדקים היטב לתחתית התבנית,
ומכניסים למקרר למשך 45 דקות לייצוב שכבת הבסיס.

אופן הכנת מוס - השוקולד:
1.בקערת מתכת בינונית, ממיסים את השוקולד עם הקקאו, ו-עם 1/4 כוס המים וחצי כוס הקפה-
להניח מעל לסיר עם אדים,
עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.(לטמפרטורת החדר).

2. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה ומוסיפים לתוכה את קליפת התפוזים.

מקפלים 1/3 מהקצפת לתוך תערובת השוקולד.
אח"כ לערבב בזהירות פנימה -גם את יתרת הקצפת.

יוצקים לתבנית מיישרים ומחליקים בעזרת מרית או כף.
מקררים במשך 8 שעות , או לכול הלילה במקרר .

בעת ההגשה:
מוציאים מהמקרר,ומעבירים סכין חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) מסביב לשוליים, ומשחררים את הקפיץ.
פורסים את העוגה בסכין החמה והיבשה.
לקבלת עוגה חגיגית,אפשר לקשט בחצאי תותים או דובדבנים .
מתקבלת עוגה ממש מיוחדת מרשימה ו ט ע י מ ה מאוד !!!
 

רוזהלי2

New member
shron17

העוגה נראית משהו משהו
 

shron17

New member
אכן עוגה מומלצת,ללא חלב,ללא,ביצים וללא אפייה.

וכול כך טעימה ,שבכול שנה הגיסות שלי מבקשות ממני ,
שאכין לחג את העוגה הזו.
 
למעלה