המלצה לפיזיוטרפיסטית

sansi

New member
המלצה לפיזיוטרפיסטית

הבונבון בן שנה בסוף החודש ואני קצת מודאגת (למרות שהרופא שלו, שהוא גם רופא התפתחותי, לא מודאג). הוא זוחל גחון (לא סימטרי כ"כ) כבר 3 חודשים בערך. התחיל להתישב אבל מהצד. מנסה להיעמד ממצב של שכיבה על הבטן ומצליח להתרומם על הברכיים אבל לא תמיד (תלוי כמה גבוה הרף שמנסה להיאחז בו). כשאוחז בידיים שלי מצליח להקפיץ עצמו לעמידה. מסוגל גם לעמוד קצת לבד עם תמיכה של שולחן. כמעט ולא מתנדנד על שש אך כן עובר מכשולים. הקיצר, קבעתי תור לפיזיוטרפיסטית בשם לילי הרצוג (ממאיר) - יש המלצות? שמות נוספים? מה המחירים המקובלים? 500 ש"ח לאבחון ו 250 ש"ח לטיפול נשמע בגבולות הסביר?

נשמע די יקר

אני אמנם עובדת בשיטה שונה ולא בפיסיותרפיה אך זה נשמע לי יקר .

sansi

New member
השאלה האם בכלל יש צורך בהתערבות

מהניסיון שלך האם מהמצב שתיארתי יש צורך באיזשהי התערבות?

ענתPT

New member
מחיר ע"פ משרד הבריאות

באתר של משרד הבריאות ניתן למצוא מחירון של טיפול והערכה בפיזיותרפיה התפתחותית. המחירים אמנם לא מעודכנים כבר כמה שנים אך תוכלי להתרשם מסדר הגודל. זמן טיפול התפתחותי מקובל הוא 45-60 דקות. בהערכה יש לברר כמה זמן, אם כוללת בדיקות/מכשור מיוחדאו אנשי צוות אחרים וכן האם מתקיים סיכום בע"פ/ בכתב וע"פ כל התשובות לבדוק אם המחיר נראה לך מתאים. לשם השוואה- רופא פרטי מומחה לילדים לוקח עבור 30 דק' בערך 600-700 ש"ח ואני אישית שילמתי לא מזמן 300 ש"ח עבור ביקור אצל רופא פרטי עבורי. - מדוע ללכת פרטי? נסית דרך הקופה? אם פרטי בררי מהממליץ פרטים נוספים. - האם ללכת?- בד"כ אם את מודאגת כדי ללכת ולו בכדי להסיר דאגה. על פניו מתאורך קיים איחור קל בתפקודו המוטורי ושאלת השאלות היא למה? האם יש קושי משמעותי שדורש התייחסות או המשך מעקב שלך או של איש מקצוע- זה ניתן להגיד רק לאחר הערכה מסודרת. בהצלחה ענת ל. פיזיוטרפיסטית

sansi

New member
תודה על ההתיחסות המפורטת

מהקישור לאתר משרד הבריאות המחירים שהיא מבקשת אסטרונומיים (בלשון המעטה). יש לך המלצות על מישהי טובה באזור השרון. אני מבינה שישנה התמחות מיוחדת בפיזיוטרפיה התפתחותית? הרופא בקופה לא חושב שיש לי מה לדאוג (והוא רופא טוב...) את יכולה לפרט לי במה מתבטא האיחור שאת מציינת?

ענתPT

New member
איחור?

לרוב התינוקות בגיל שנה יש זחילה סימטרית התיישבות וקימה לעמידה. המגוון בנורמה רחב מאוד. מתאורך נראה שהקטן תנועתי וזה החשוב ביותר. אם לא היית מציינת שאת דואגת לא היה מקום לדעתי לגשת כעט להערכה. כיוון שהבנתי שאת מודאגת וציינת פעילות לא סימטרית יש מקום לבדיקה ויזואלית ולא רק תאורטית מעל מסך המחשב. החשיבות היא פחות מה הוא עושה אלה מדוע ואם קיימים קשיים כדוגמת גמישות מפרקית שניתן לעזור לו להתחזק וכו.. מדוע לא לפנות להתפתחות הילד בקופת החולים? לאחר הערכה שלכם בדקי אם את מעוניינת בטיפול / הדרכה וע"פ איזו גישת טיפול.

dotan51

New member
ביקשתי הפניה להתפתחות הילד

תודה. באמת פניתי לרופא ובקשתי הפניה להתפתחות הילד. החלטתי קודם לגשת לשם ואז להחליט כיצד להמשיך. האמת, שאני לא מאוד דואגת אבל לא רוצה לחכות יותר מדי ושאז יתגלו קשיים שיכלתי לטפל בהם מוקדם יותר. אני רואה כל הזמן שיפור והתקדמות אצלו. ישנם תרגילים שאפשר לעשות בכדי לשפר את מערכת ההצלבה? הבנתי שזה עניין של בשלות נאורולוגית של מערכת העצבים ושזה אמור לההסתדר לבד?

ענתPT

New member
מסכימה

עם ההסבר על בשלות נוירולוגית. באופן עקרוני אני לא מעודדת תרגול לשם תרגול ומאמינה כי יש לתת לילד להתפתח בקצב שלו בכל תחומי ההתפתחות- במידה והדבר בתחום הרחב של הנורמה ולא מקשה עליו בהווה או בעתיד. במידה ואת מעוניינת בפירוט בנושא מומלץ להפנות את השאלה לענבל שמיר או ענת סימון. בהצלחה.

איחור התפתחותי - גיל שנה

שלום sansi, מה שמטריד אותי במכלול הדברים הוא לא עצם האיחור בזחילה, אלא הספק אם הוא יגיע לזחילה תקינה ללא התערבות. מאחר והוא כבר מצליח פה ושם להגיע לעמידה, הולכים וקטנים הסיכויים שתתקיים זחילה 6 תקינה, וחבל. זחילת 6 תאפשר לו להיות נייד וחופשי יותר בסביבה, תחזק את חגורת הכתפיים ותתרגל את מערכת ההצלבה. אני הייתי פונה לטיפול, השאלה היא לאן. יש את הפיזיוטרפיה ויש שיטות אחרות, שאני וענת סימון באות מהן. אין לי מושג לגבי המחירים בטיפולים פרטניים בפיזיוטרפיה, אני יכולה רק להעיד על תחום ההתמחות שלנו שבו המחירים המקובלים פחותים משמעותית ממה שציינת כאן. על לילי הרצוג (אם אני לא טועה), קיבלתי תגובות מאוד טובות מלקוחות שמגיעים אלי. באחד המקרים רופא העיד עליה שהיא לא עובדת תחת בכי והיא מאוד עדינה ועובדת בשיתוף פעולה עם ההורים. זה מאוד חשוב בעיני. שוב, חשוב להדגיש, אני כמעט בטוחה שזו היא, אני מקווה שאני לא מבלבלת אותך... בכל מקרה אם הייתי פונה לפיזיוטרפיה הייתי במקומך מחפשת המלצות נוספות. זהו. מקווה שעזרתי במשהו...

למעלה