מתכון שקיבלתי לפני שנה, והשבוע נתקלתי במתכון והחלטתי לנסות , ויצא ממש טעים.
מתחילים בחימום התנור ל-200 מעלות חום.
1. מכינים מראש: תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ,
להדק לתחתית התבנית ניר-אפיה,להבריש בכף אחת שמן -זית.
2. להכין רוטב -עגבניות (כמו לפסטה,) או לקנות צנצנת של רוטב -עגבניות מוכן.
3. במעבד המזון קוצצים 70 גרם גבינה צהובה ושומרים בצד.
(או קונים גבינה מגורדת.)
4. מניחים במערבל :
7 כפות טחינה -גולמית- עם כף אחת דבש - ולערבל עד שהתערובת חלקה,
מוסיפים לתערובת: 3 ביצים , 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית תבלין אורגאנו ,
וכפית אבקת -אפיה.
ממשיכים לערבל כמה שניות וזהו ! כעת התערובת מוכנה.
4. יוצקים מיד את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המוברש בכף שמן.
ואופים בתנור 180 מעלות חום ,(שחומם מראש כ- 10 דקות.)
לאפות כ-8 -10 דקות ,
(בודקים שהתערובת הופכת למאפה מוצק ומוזהב ומוציאים את המאפה מהתנור.
יוצקים מעליו את שכבת רוטב -עגבניות ,ומיישרים בכף,ומפזרים מעל הכול את הגבינה המגורדת
ומפזרים 1/2 כפית תבלין-אורגאנו-יבש.
אפשר להניח מעל פרוסות עגבניה דקות, שן שום כתושה,וטבעות -זיתים ,
ומחזירים לתנור לעוד 3 -4 דקות אפיה, עד להמסת -הגבינה המגורדת,
וזה מוכן.
המתכון קל ומהיר הכנה, בעזרת גלגלת או סכין לחלק ל - 8 משולשים .
כדאי לדעת:
1. אפשר להכין פיצה זו גם בפסח- כי אינה מכילה קמח.
(הטחינה-הגולמית תתאים בפסח לאוכלי -הקיטניות.)
2. למי שרוצה להמעיט בכמות החלמונים הצהובים:
אפשר להשתמש רק ב-2 חלמונים צהובים + 3 החלבונים .
3. לממהרים לחיסכון בזמן :
אפשר להכין בערב את רוטב -העגבניות ולשמור בכלי מכוסה במקרר,
וגם את בסיס המאפה האפוי שבתבנית -ניתן לשמור במקרר בסיום האפיה והצינון .
ולמחרת כמה דקות לפני הארוחה,לצקת לתבנית עם הבסיס האפוי -את רוטב-העגבניות .
ולפזר מעל גבינה- צהובה מגורדת - כפית שטוחה אורגנו יבש , ואת טבעות הזיתים,
לחמם בתנור 180 מעלות חום כ - 5 דקות , עד להמסת הגבינה.
מתכון מהיר וקליל וגם טעים.
תכינו ותהנו.
מתחילים בחימום התנור ל-200 מעלות חום.
1. מכינים מראש: תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ,
להדק לתחתית התבנית ניר-אפיה,להבריש בכף אחת שמן -זית.
2. להכין רוטב -עגבניות (כמו לפסטה,) או לקנות צנצנת של רוטב -עגבניות מוכן.
3. במעבד המזון קוצצים 70 גרם גבינה צהובה ושומרים בצד.
(או קונים גבינה מגורדת.)
4. מניחים במערבל :
7 כפות טחינה -גולמית- עם כף אחת דבש - ולערבל עד שהתערובת חלקה,
מוסיפים לתערובת: 3 ביצים , 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית תבלין אורגאנו ,
וכפית אבקת -אפיה.
ממשיכים לערבל כמה שניות וזהו ! כעת התערובת מוכנה.
4. יוצקים מיד את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המוברש בכף שמן.
ואופים בתנור 180 מעלות חום ,(שחומם מראש כ- 10 דקות.)
לאפות כ-8 -10 דקות ,
(בודקים שהתערובת הופכת למאפה מוצק ומוזהב ומוציאים את המאפה מהתנור.
יוצקים מעליו את שכבת רוטב -עגבניות ,ומיישרים בכף,ומפזרים מעל הכול את הגבינה המגורדת
ומפזרים 1/2 כפית תבלין-אורגאנו-יבש.
אפשר להניח מעל פרוסות עגבניה דקות, שן שום כתושה,וטבעות -זיתים ,
ומחזירים לתנור לעוד 3 -4 דקות אפיה, עד להמסת -הגבינה המגורדת,
וזה מוכן.
המתכון קל ומהיר הכנה, בעזרת גלגלת או סכין לחלק ל - 8 משולשים .
כדאי לדעת:
1. אפשר להכין פיצה זו גם בפסח- כי אינה מכילה קמח.
(הטחינה-הגולמית תתאים בפסח לאוכלי -הקיטניות.)
2. למי שרוצה להמעיט בכמות החלמונים הצהובים:
אפשר להשתמש רק ב-2 חלמונים צהובים + 3 החלבונים .
3. לממהרים לחיסכון בזמן :
אפשר להכין בערב את רוטב -העגבניות ולשמור בכלי מכוסה במקרר,
וגם את בסיס המאפה האפוי שבתבנית -ניתן לשמור במקרר בסיום האפיה והצינון .
ולמחרת כמה דקות לפני הארוחה,לצקת לתבנית עם הבסיס האפוי -את רוטב-העגבניות .
ולפזר מעל גבינה- צהובה מגורדת - כפית שטוחה אורגנו יבש , ואת טבעות הזיתים,
לחמם בתנור 180 מעלות חום כ - 5 דקות , עד להמסת הגבינה.
מתכון מהיר וקליל וגם טעים.
תכינו ותהנו.
נערך לאחרונה ב: