המלצה לצינון בימים החמים,,,

shron17

New member
המלצה לצינון בימים החמים,,,

מומלץ סלק אדום בקיץ ,לאחר הבישול בקליפתו, ולאחר צינונו,לשמור במקרר,ולמחרת לקלף קליפתו,ולחתוך לקוביות ,
לתבל במיץ לימון ,מעט שמן זית,שום כתוש ,מעט מלח ,כף פטרוזליה קצוצה ,ומעט כמון טחון.

הכול אודות סלק ובריאות:
אכילת סלק תורמת למניעת מחלות לב .
לחיזוק המערכת החיסונית .
הסלק מעולה נגד עצירות.
להורדת לחץ דם .
למניעת גזים ולנפיחות הבטן .
צריכת סלק מועילה במצבי חוסר -דם ואנמיה .

איך כדאי לצרוך סלק?
מומלץ לאכול את הסלק עם כפית שמן -זית שעוזר בספיגת המינרלים.
אפשר לשתות סלק כמיץ טרי -ביחד עם מיץ גזר, בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר.
סלק מומלץ לבשל מעט ועם הקליפה על מנת לצמצם איבוד ויטמינים.
כדאי לצרוך כ 2 סלקים בינוניים ליום.

כדאי לדעת:
צריכת סלק יכולה לגרום לשתן עם גוון אדום. זוהי תופעה תקינה ואין מקום לדאגה.

הסלק נחשב כצמח מרפא חזק וחיוני ברפואה הסינית,
ומשתמשים בו בעיקר לאיזון מערכת הדם וחיזוק המערכת החיסונית.
מזין את המוח ונחשב לבעל השפעה מרגיעה.
יש המגוררים את הסלק ללא בישול כלל, ביחד עם גזר מגורר ,ומערבבים ביוגורט.
 
למעלה