עכשיו התחלתי להבין את מצבכם...
1. נחתם חוזה אך ביצועו תלוי ומותנה בישור קו עם חוקי התכנון והבניה, והעירייה רואה בכך מנוף לסחטנות* כלפי המוכר (*סחטנות ללא מרכאות), וזו הבעיה שלו ;
2. למעשה, ההסכם הינו רק זכרון דברים וניתן לביטול כל עוד המוכר לא הכשיר את ה-"שרץ"... ;
3. לא הבנתי איך יש "חצי מרתף"... הוא בוצע למבנה קיים? כממ"ד?
4. הדרישה להזזת גבול המגרש לא צריכה להיות חלק מההסכם וזו בעיה נפרדת לחלוטין בין בעלי הבית לבין העירייה שהפקיעה (ברשות המנהל?) להרחבת מדרכה או כל עניין אחר, אך דורשת מהבעלים בשיטת סחיטה שאני לא הייתי מסכים לה בשום אופן, לבנות גדר על חשבונם...אבל זו שוב בעיה של המוכר ואולי קצת שלכם בגלל שאתם מעוכבים ולא יכולים לממש את ההסכם...
5. אם התקבל כבר היתר שמכשיר את חריגות הבניה, מדוע אתם צריכים לבצע את הגדר? ההיתר הוא על-שם הבעלים ולכן זו בעיה שלו למצוא בעל מקצוע ולבצע את מה שהתחייב לפני קבלת ההיתר, כי מבחינת תקנות הבניה, אינכם רשאים לבצע שום עבודה על שטח שאיננו שלכם.
6. אם כוונתכם שבמסגרת ההסכם שחתמתם עליו, אתם אמורים לממן את הזזת הגדר ולכן התחייבתם למצוא את הקבלן שמוכן לקחת הכי פחות לבצוע הגדר, זה כבר ספור אחר ולמעשה ההתחייבות שלכם מהווה תוספת למחיר שעליכם לשלם עבור הזכות בנכס ורכישת המבנה שעליו כפי שהוא...
במקרה כזה, נתן לכם המוכר את ה-"זכות" להיות אחראים על עבודה זו, כי אתם הולכים "להנות" ממנה והאחריות לבצוע, על כל המשתמע מכך תהיה עליכם, כאשר האחריות כלפי הרשות המקומית נשארת עליו, עד לקבלת אשו הרשות לעסקה ;
7. אם זה המקרה, במקומכם, הייתי מבקש כבר בשלב הזה לשנות את הסעיף בהסכם הקובע שאתם אחראים לבצוע הגדר ותיקון חריגות אחרות בטענה שזה תפקיד המוכר ואחריותו מבחינת החוק, למכור נכס שאין עליו תנאים, עיקולים, אגרות והיטלים, או כל חובה אחרת כשהוא נקי מכל הנ"ל ורצוי שתעשו זאת עם העו"ד שלכם... אין לכם מה להתעסק עם בעיה שאיננה שלכם! רק צרות יכולות לנבוע מזה.
8. הצעתי לכם היא לדרוש מהמוכר שיפעיל את עורך הדין שלו בהנחה שמתמחה בנדל"ן, כדי שימצא את הסעיף בחוק שמחייב את העירייה להקים את הגדר על- חשבונה. העירייה תשתית את עלות הגדר כחלק מההיטלים שתגבה מהמוכר ואינני רואה שום סיבה שתממנו אותו*
*חשוב שתזכרו שאתם בעמדה החזקה יותר בשלב זה בו המוכר כבר ראה את ביתו נמכר ואני מקווה שעדיין לא שילמתם לו את הכל...
9. סירוב המוכר ללכת בדרישה לעירייה להתקין את הגדר המגדירה את קו ההפקעה, לא ייתכן אחרת לא תהיה מכירה והעסקה תהיה מבוטלת.
10. היו סבלנים! גם אם אתם שוכרים דירה ויש תאריך יציאה מתקרב, עדיף לדחות את התאריך כדי לחסוך הרבה יותר...
בהצלחה.