הדרך שלנו, לעלות מ15 ל35
(אגב, ראית את ההודעה המפורטת לגבי סכיני גילוח? זה כבר לא קפץ. עניתי בכמה ימי איחור)
אנחנו גרים בבית ישן וחמוד. נבנה סביב 1900 שופץ כמה פעמים והוא במצב מעולה סה״כ, בהשוואה לאיזור ולגילו (באחד השיפוצים, לדוגמא, יצקו רצפה+בטון לכל המרתף, אל מול בתים באיזור שהמרתף הוא סוג של חפירה ארכיאולוגית), אבל כנראה שנקודת ההתחלה לא משהו.
יש לנו כמה מדי לחות, ומדדתי לחות כל הזמן ובחדרים שונים. החימום שלנו הוא בתנור עץ - pellets, שכמו רוב אמצעי חימום, מייצר המון אוויר חם ויבש. (לא תנור עצים שמקרין חום, אלא מפוח שמפזר את האוויר החם. אוויר נקי נכנס ישירות מבחוץ אל תא הבעירה והעשן והגזים יוצאים החוצה).
הבית מחולק באופן די מוזר לחללים שונים, אז הבנתי שאין מה למדוד את הלחות ישירות בחדר של האח (כי אני לא רוצה השפעה ישירה של האוויר היבש מהתנור). אז מדדתי בחדרים בקומה השניה, ומדדתי בחלל המרכזי שרחוק יותר מהאח.
מתוך אילוץ כזה או אחר, יצא שלא מצאנו מכשיר אדים גדול ומאסיבי, אז יש לנו בקומה למטה 4 מכשירים. בחדר השינה של הילדים יש מכשיר נוסף, ובחדר השינה של ההורים המקלחת מוסיפה boost של לחות.
5 המכשירים מעבירים לחלל החדר ביממה, לפחות 4 גאלונים(!!), למרות שיש מצב ליותר... (שגרת בוקר, צהריים וערב זה מילוי של כולם, במקביל למילוי של הpellets בתנור פעם-פעמיים ביום, תלוי במזג האוויר)
על תנור העץ יש שתי פחיות שימורים עם מים, בנקודה הכי חמה שלו. זה מתאדה תוך יום-יום וחצי, אין מה להשוות את זה עם כמות הלחות שמוסיפים המכשירים.
כשהיינו בסופ״ש סביב מינוס 20 פרנהייט, אז ירדנו שוב לכיוון עשרים ומשהו אחוז לחות, אבל זה היה קיצוני. עכשיו עם ״הפשרת הקרחונים מסביב״ אז אנחנו כבר סביב 40 אחוזים בבית.
מכשירי אדים: המועדף עלי הוא זה שמייצר ערפל עם ״מנגנון אולטרהסוני״, יש כאלה שאפשר גם למלא ישירות מלמעלה בלי לנתק מיכל מהמכשיר, והמכשיר מאוד שקט ומזרים הרבה מים לאוויר.
מכשיר אדים חמים יהיה כנראה יותר יעיל בהוספת לחות לחדר, לא יודע מה לגבי צריכת חשמל.
הסוג שאני פחות אוהב זה אלה עם פילטר שסופג את המים ומאוורר שמאדה אותם. רועש, מצריך תחזוקה של הפילטר ונראה שקצב העברת מים לאוויר לא מאוד גבוה.
* כן, זה מוזר שחפרתי כל כך הרבה סביב הלחות. אם הרופא לא היה אומר את זה בפירוש לאישתי, היא היתה חושבת שאני משוגע.
** בשיא היובש, הסתובבתי בבית עם מרסס מים וריססתי וילונות ושטיחים, וגם העברתי סחבה רטובה כמה פעמים ביום... זה המחיש לי שצריך להוסיף כמויות מים מאוד גדולות, כדי להתאזן
*** נראה שאין ממש מודעות לנושא היובש, למרות שהוא טריגר לבעיות עור + דרכי נשימה, מקור לכאבי ראש וכו׳.
חפרתי.