המלצה לקרם ידיים / רגליים יבשות - Atrac-Tain

nogala1

New member
המלצה לקרם ידיים / רגליים יבשות - Atrac-Tain

הקור האחרון ייבש לי את הצורהובמיוחד את הידיים וכפות הרגליים .בעקבות המלצה שקראתי הזמנתי את הקרם הזה :
Atrac-Tain Moisturizing Cream (המחיר הזול ביותר שמצאתי היה בוול מארט 9.86 $ ל 142 גרם ) השתמשתי פעמיים ואין מה להשוות לשום קרם אחר.

המלצה נוספת - לנטר כל הזמן את הלחות בבית

לא לחכות לשלב ש״מרגישים רע״, אלא לנטר מראש את הלחות בבית ולשמור אותה הרבה מעל 30%, רצוי לכיוון ה40% כגבול מינימלי. זה יתן קצת ספייר לימים שבהם מגבירים את החימום או שהאוויר בחוץ מתייבש.
כשמרגישים רע זה מאוחר מדי. אפשר להעביר כמה ימים ב15% לחות ולשרוד, וכשמרגישים רע זה יכול לקחת שבוע ויותר כדי להחזיר את הבית ואת הגוף לאיזון.
למקרה שכבר סובלים והבית יבש - מה שמקפיץ את הלחות באוויר בצורה מהירה: בישול מרק בסיר פתוח, לאיזה שעה-שעתיים. כבונוס, מקבלים מרק שיסייע להשלים נוזלים.

מה שבעיקר הפתיע אותי, זה אנשים שחיים כאן כל החיים ופשוט מקבלים את זה כגזירה שלא ניתן לשנות. (הילד שלנו חטף יובש נוראי בעור ולקחנו אותו לרופא, הרופא אמר שזה אופייני לחורף כי אנשים מגיעים ל10% לחות בבית. בנוסף, המליץ באופן עקרוני למקרים של יובש קשה, קרמים שמוצקים בטמפ׳ החדר, כי הנוזליים לא יעילים כשהסביבה מאוד יבשה)

ilanvag

New member
איך בדיוק מנטרים את הלחות בבית כל הזמן?

ואיך מייצרים לחות בכל הבית כולו, בכל החדרים?
מכשיר אדים נפרד בכל חדר? קצת מסורבל...

אודה להמלצות על איך בדיוק מבצעים את מה שהצעת, לא מבין בנושא.

לפחות בזמנו, זוכר שבחדר של הילדים היה מכשיר אדים, אבל הוא פשוט פלט אדים... לא יודע מה משמעות האחוזים שציינת, ואין לי מושג מה היה אחוז הלחות שהוא ייצר.

Midriff

New member
יש עושי לחות

שמתחברים למזגן ומפיצים את הלחות לרחבי הבית. סדרי גודל של מחירים הם בסביבת ה- 500-800$ (או יותר כמובן כמו בכל דבר). הוא מתחיל לעבוד כשהטמפ יורדת והלחות יורדת, זה בהחלט עוזר, יש יובש מהיציאות החוצה אבל הרבה הרבה פחות. אצלנו שיש אחד שהוא אקסטרא רגיש ומדמם מהאף ישר, בנוסף יש גם עושה לחות בחדר הזה שעובד בלילות.

Midriff

New member
למיטב הבנתי אם שומרים את האחוזים

באיזור ה- 30-40% לא. הוא עובד רק אחר שהמאוורר של המזגן מתחיל לעבוד ככה שזה כל הזמן בתנועה. (המחיר שציינתי פה הוא אחרי התקנה, ראיתי שבאמזון הם עומדים על משהו כמו 250$)

debby12

New member
מנהל
אם ככה צריך לחבר אותם לקו צינור מים?

אין אצלנו צינורות מים באזור המזגן

iris mom of two

New member
לנטר

זה קל. לי יש טרמוסטטחכם, אז הוא מספר לי. אבל יש מדי לחות ממש זולים שאפשר לשים בכל חדר
&nbsp
אצלנו ללא ייצור לחות יש 35% לחות בבית. זה היה גם הממוצע בבית הקודם. נמוך מדי לטעמי, אבל לא נורא. שיטת המרק נראית לי מעולה להעלות לחות. אנחנו באמת משבשלים הרבה, ומרתיחים מים הרבה. לא להעלות לחות, פשוט לתה.

iris mom of two

New member
ועוד שיטה פשוטה

תרגיל שלמדתי מאמא שלי.
&nbsp
למי שיש תנור עץ או שבבי עץ, לשים פינג'ן מלא מים מעליו. המים מתאדים ומלחלחים את החדר. היא היתה שמה על תנור הנפט הישן שהיה לנו אי אז בדירת השכון.

נזכרתי בתנורי הסולר בצבא

ברמת הגולן, ישנו 6-8 בתוך מכולה שהוסבה לחדר, עם תנור סולר שמספיק לחללים גדולים בהרבה. על התנור היינו שמים פחית מים...
דבר אחד שעזר לשרוד את החום והיובש, זה שכל פתיחת דלת החליפה תוך שניות את כל האוויר בחדר... (משפט שזכור לי מאותה תקופה מאיזה בחור אמריקאי, ומלווה אותי עד היום - ״איזה קור, שאט ד׳ה דור״)
והדבר המרכזי הוא שהכל תמיד היה רטוב ומלא בוץ, וזה עזר לשמור על לחות סבירה, בערך.
אבל לפחות בבוקר הציוד ובייחוד הנעליים, היו יבשים.
ונזכרתי בכמות כפפות הנומקס שהלכו לעולמן לאחר שיובשו למוות קרוב מדי לתנור...

הדרך שלנו, לעלות מ15 ל35 :)

(אגב, ראית את ההודעה המפורטת לגבי סכיני גילוח? זה כבר לא קפץ. עניתי בכמה ימי איחור)

אנחנו גרים בבית ישן וחמוד. נבנה סביב 1900 שופץ כמה פעמים והוא במצב מעולה סה״כ, בהשוואה לאיזור ולגילו (באחד השיפוצים, לדוגמא, יצקו רצפה+בטון לכל המרתף, אל מול בתים באיזור שהמרתף הוא סוג של חפירה ארכיאולוגית), אבל כנראה שנקודת ההתחלה לא משהו.

יש לנו כמה מדי לחות, ומדדתי לחות כל הזמן ובחדרים שונים. החימום שלנו הוא בתנור עץ - pellets, שכמו רוב אמצעי חימום, מייצר המון אוויר חם ויבש. (לא תנור עצים שמקרין חום, אלא מפוח שמפזר את האוויר החם. אוויר נקי נכנס ישירות מבחוץ אל תא הבעירה והעשן והגזים יוצאים החוצה).
הבית מחולק באופן די מוזר לחללים שונים, אז הבנתי שאין מה למדוד את הלחות ישירות בחדר של האח (כי אני לא רוצה השפעה ישירה של האוויר היבש מהתנור). אז מדדתי בחדרים בקומה השניה, ומדדתי בחלל המרכזי שרחוק יותר מהאח.

מתוך אילוץ כזה או אחר, יצא שלא מצאנו מכשיר אדים גדול ומאסיבי, אז יש לנו בקומה למטה 4 מכשירים. בחדר השינה של הילדים יש מכשיר נוסף, ובחדר השינה של ההורים המקלחת מוסיפה boost של לחות.
5 המכשירים מעבירים לחלל החדר ביממה, לפחות 4 גאלונים(!!), למרות שיש מצב ליותר... (שגרת בוקר, צהריים וערב זה מילוי של כולם, במקביל למילוי של הpellets בתנור פעם-פעמיים ביום, תלוי במזג האוויר)
על תנור העץ יש שתי פחיות שימורים עם מים, בנקודה הכי חמה שלו. זה מתאדה תוך יום-יום וחצי, אין מה להשוות את זה עם כמות הלחות שמוסיפים המכשירים.
כשהיינו בסופ״ש סביב מינוס 20 פרנהייט, אז ירדנו שוב לכיוון עשרים ומשהו אחוז לחות, אבל זה היה קיצוני. עכשיו עם ״הפשרת הקרחונים מסביב״ אז אנחנו כבר סביב 40 אחוזים בבית.

מכשירי אדים: המועדף עלי הוא זה שמייצר ערפל עם ״מנגנון אולטרהסוני״, יש כאלה שאפשר גם למלא ישירות מלמעלה בלי לנתק מיכל מהמכשיר, והמכשיר מאוד שקט ומזרים הרבה מים לאוויר.
מכשיר אדים חמים יהיה כנראה יותר יעיל בהוספת לחות לחדר, לא יודע מה לגבי צריכת חשמל.
הסוג שאני פחות אוהב זה אלה עם פילטר שסופג את המים ומאוורר שמאדה אותם. רועש, מצריך תחזוקה של הפילטר ונראה שקצב העברת מים לאוויר לא מאוד גבוה.

* כן, זה מוזר שחפרתי כל כך הרבה סביב הלחות. אם הרופא לא היה אומר את זה בפירוש לאישתי, היא היתה חושבת שאני משוגע.
** בשיא היובש, הסתובבתי בבית עם מרסס מים וריססתי וילונות ושטיחים, וגם העברתי סחבה רטובה כמה פעמים ביום... זה המחיש לי שצריך להוסיף כמויות מים מאוד גדולות, כדי להתאזן
*** נראה שאין ממש מודעות לנושא היובש, למרות שהוא טריגר לבעיות עור + דרכי נשימה, מקור לכאבי ראש וכו׳.

חפרתי.

debby12

New member
מנהל
לא חפרת כלל - קראתי בעניין

אתה יכול בבקשה לצרף קישור לסוג המאיידים שחביב עליך יותר מהשאר?

קראתי שמשמעות המונח אולטרא-סוני זה שאוזן אנושית לא יכולה לשמוע אותו. מה לגבי חיות בית - להן זה לא מציק?

חוץ מזה מה הרופא אמר בפירוש לרעייתך - לא הבנתי... (הוא אמר לה שבעלה לא משוגע?
)

מצרף לינק:

לינק למכשיר אדים אולטרסוני, כמו שיש לנו:
https://www.amazon.com/Honeywell-Fi...26-spons&keywords=honeywell+humidifiers&psc=1
בקניית מכשיר אדים השתדלתי להתעלם לכמה זמן זה מספיק במצב החסכוני והעדפתי את אלה שבהם קצב האידוי גדול. במצב מקסימלי, אנחנו ממלאים אותו בערך פעמיים ביממה.
אני לא חושב שזה משהו שמציק לכלבים, וגם אצלנו ביקרו כלבים ולא היה נראה שזה מטריד אותם.

תיאורטית, עץ כריסמס בריא שותה הרבה מים ומשמש כסוג של מגביר לחות. (בפועל, הוא לא מוסיף כל כך הרבה אצלנו הוא שתה ליטר עד שניים ביום). ובמקרה היותר נפוץ אנשים שוכחים להשקות אותו ובצירוף עם קישוטי האורות שעוברים במשפחה 40 שנה, קצר חשמלי קטן ואין יותר בעיות לחות בבית. מכבי האש ירטיבו הכל טוב טוב. בהנחה והם יגיעו כשעוד יש בית לכבות.

לגבי הרופא - כתבתי בהודעה הראשונה. הילד שלנו סבל מיובש וחשבנו שזה יכול להיות פטריה. הרופא אמר שבמזג האוויר הזה אנשים סובלים מהמון בעיות בריאות בגלל היובש בבתים. היא עבדה במשרד בבארן שלנו, שמחומם עם מזגן 24/7 (בלילה מורידים טמפ׳ ל50 כדי לחסוך בחשמל, אבל אי אפשר לתת למשרד להגיע לקיפאון. הבידוד שם מעולה, אז המזגן לא עובד קשה, אבל מייבש את האוויר בטירוף) והגיעה ל11 אחוזי לחות, שזה נראה לא בריא אפילו לקירות ולריהוט שלא לדבר על הגוף האנושי. באופן לא מפתיע היא היתה ממש חולה מזה. בשלב ההוא הייתי מספיק עירני כדי לשים מד לחות במשרד, אבל היא הייתה סקפטית מכדי להקפיד ולמלא את מכשיר האדים שם. זה שאין נקודת מים לא עוזר...)

Boston Guy

New member
אצלנו רץ whole house יומידיפייר שרץ במטבח

מנובמבר ועד אפריל, פחות או יותר. זה מכשיר אדים קרים שעובד על אותו עקרון כמו מצנני המדבר שיש בערבה בישראל - שני מכלי מיים של 5 גלון כל אחד ופילטרים מנייר שמאווררי ענק עושים עליהם רוח. המכשיר הזה חי כבר יותר מ 20 שנה, וכל שנה אני מנקה אותו טוב ומחליף לו פילטרים. למים אני מוסיף בקטריוסטאט כל כמה מילויים.
בימים הקרים מאוד כמו שהיו בשבוע שעבר הוא מאדה כ 10 גלון ביום.
הטרמוסטט הראשי של הבית מודד לחות ונותן גרף יומי, שבועי, חדשי ושנתי... כך שרואים בקלות את ההשפעה של היומידיפייר.
יש לי מדי טמפרטורה ולחות בחדרי השינה בבית כדי שאנשים לא יבואו בתלונות שקר או יבש להם - יש להם מספר מול העיניים. בשלב כלשהוא השנה אני מתכנן להתקין בחדרים חיישנים של מערכת ה home automation הביתית שלי - סתם כי אפשר...

עוד שיקול חשוב זה לאיזו טמפרטורה מחממים... הבית שלנו מחומם לטמפרטורה נמוכה יחסית - 66 בשעות הפעילות ו 62 בלילה וכשאין אנשים בבית. כל מעלה של חימום מייבשת את האוויר יותר.

נראה שזה מה שננסה למצוא לשנה הבאה

למלא 4-5 מכשירים כמה פעמים ביום זה לא כיף.
אם יש מכשיר אחד, שיהיה ליד התנור, אז הרעש לא יפריע כי גם לתנור יש כמה מאווררים שפועלים כל הזמן ויוצרים רעש לבן באותו איזור.

משל333

New member
אבל איך ה- whole house מצליח להשפיע על החדרים?

האויר עם הלחות מהמטבח מצליח לעשות סירקולציה בכל הבית? אני שקלתי פתרון כזה, והגעתי למסקנה שחדרי השינה ישארו יבשים.

Boston Guy

New member
עובדתית הוא מצליח.

אולי זה בגלל שאצלנו בבית הדלתות לכל החדרים לרוב פתוחות (אנחנו נגד הרעיון שהילדים יסתגרו בחדרים שלהם),
אולי זה בגלל ה LAYOUT של הבית, או בגלל שהחימום אצלנו עובד על FORCED AIR וה RETURN של המערכת הוא מפלס אחד מתחת למפלס המטבח...
אבל זה עובד. ורואים היטב - בתצוגה של מדי הלחות בכל הבית - את ההשפעה שלו.

למעלה