המלצה לשבתות של קיץ- עוגת בקוויטים קפוצ'נו |חלב|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
האמת היא שהכנתי אותה לשבועות כחלופה לעוגת גבינה וממש ממש אהבנו.
כבר הכנתי בעבר עוגות בסקוויטים עם שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת, אבל הואריאציה עם הקפה ממש נחמדה.
ראיתי שעוגיונט העלתה משהו דומה עם קרמל- אסתכל.

עוגת ביסקוויטים קפוצ’ינו, עגיונט​


לביסקוויטים:

250 גרם ביסקוויטים (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן)
3/4 כוס קפה פושר (2 כפיות קפה נמס עם מים, ללא חלב)

לקרם שמנת וקפה:
200 מ”ל (1 מכל) שמנת חמוצה 27% שומן
375 מ”ל (כוס וחצי) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה
2 כפות אבקת קפה נמס
½ כפית אבקת קקאו
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר

לקצפת:
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
1 כף אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל

לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

  1. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית. חשוב לצופף אותם היטב.
  2. קרם שמנת וקפה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת חמוצה, שמנת להקצפה, קפה, קקאו, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  3. יוצקים 1/4 מכמות הקרם על גבי שכבת הביסקוויטים ומיישרים.
  4. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים ומעליה את 1/3 מכמות הקרם. מיישרים ומסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה וכך ממשיכים עד לסיום בשכבה עליונה של ביסקוויטים.
  5. קצפת: מקציפים שמנת, אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה מאוד.
  6. יוצקים את הקצפת בחלק העליון של העוגה ומיישרים בשכבה אחידה.
  7. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות להתייצבות.
  8. מפזרים מעט אבקת קקאו לקישוט.

  9. לבריאות!
 
למעלה