המלצה לשני ספקי כח ואל פסק אחד

שלום חברים

הספקים בשני המחשבים הביתיים שלי בני 9-10 שנים ואני חושד שגורמים לבעיות - הספקים הקיימים במחשב אחד הספק 400W והשני 430W

בנוסף, אל פסק 700VA של אדוויס שכבר הוחלף לו מצבר פעם אחת התפגר

צריך מחליפים לכל ה-3, מבקש המלצה לספקים איכותיים ואמינים בלי להגזים ואל פסק טוב, עדיף עם חיבור USB לכיבוי המחשב - הכל בהספקים והקיבולת הקיימים

תקציב עוד לא ברור, ראיתי טווח גדול של מחירים, נראה לי 200-250 לספק ועד 400-500 לאל פסק.

איפה מומלץ לקנות ? צריך חנות אמינה שתיתן שירות במקרה שיש בעיות.

תודה מראש למגיבים

המחשבים ישנים ויכול להיות שרכיבים יוחלפו האחד:
Intel Core i5 3570K
Gigabyte GA-H77-D3H
2xDDR3 4GB/1600 RAM
Seasonic PSU 430W PFC 80+
Samsung 850 EVO SSD 250GB
2xSeagate Barracuda 7200 4TB HDD
LG DVD-R
השני:
Intel Pentium G3250
MSI H81M-E34
8GB DDR3 1600 RAM
LG-DVD-R
WD 1TB HD
HEC-400TR-TX PS
שניהם משתמשים בגרפיקה אינטגרלית - ללא כרטיסי מסך
מארזי ATX

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
המחשבים ישנים ויכול להיות שרכיבים יוחלפו האחד:
Intel Core i5 3570K
Gigabyte GA-H77-D3H
2xDDR3 4GB/1600 RAM
Seasonic PSU 430W PFC 80+
Samsung 850 EVO SSD 250GB
2xSeagate Barracuda 7200 4TB HDD
LG DVD-R
השני:
Intel Pentium G3250
MSI H81M-E34
8GB DDR3 1600 RAM
LG-DVD-R
WD 1TB HD
HEC-400TR-TX PS
שניהם משתמשים בגרפיקה אינטגרלית - ללא כרטיסי מסך
מארזי ATX
אענה רק לגבי ספקי כוח..באל פסק אני לא מבין מנסיון...

אז ככה אתה יכול להשאיר את אותם הספקים אם זה עבד זה יעבוד. מה שכן לקנות ספק כח 80+ לפחות ופה יש דרגות ברונזה סילבר גולד פלטינום..רצוי לפחות ברונזה ( אישית יש לי סילבר) ושל חברות מוכרות סי סוניק , אנטק, קרוסייאר. 80+ זה תקן נצילות בגדול רכיבים איכותיים יותר, צריכת חשמל אמיתית מהקיר..וחיסכון בהוצאות חשמל. כאמור יותר גבוה במתכות יותר יעיל. בשניהם אישית הייתי הולך על 500W כי הספק יעבוד פחות קשה ויותר יעיל ויוכל גם לעבור למחשב חדש עם יותר דרישות...

dudi4321

Active member
פנייה אישית וברצינות.
אם תחליט להחליף את מחשב א' אשמח לקבל ולרכוש את לוח האם. אצלי הוא מקרטע אבל חשוב לי בגלל ההרד דיסק.

תודה ירון
את כל זה אני כבר יודע, ביקשתי המלצה על דגם ספציפי שמוכר כאמין ואם אפשר גם על חנות שיש עם מי לדבר שם גם לאחר הקנייה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה ירון
את כל זה אני כבר יודע, ביקשתי המלצה על דגם ספציפי שמוכר כאמין ואם אפשר גם על חנות שיש עם מי לדבר שם גם לאחר הקנייה
אוקיי 2 כאלה, מוכרים כאמינים גם החברה...5 שנות אחריות!!! זה משמעותי.תגיד איזה איזור אתה גר..להמלצה על חנות..אני יכול להמליץ רק בקרית שמונה:)..

ספק כח אקטיבי Corsair 450W 80+ Bronze CX450.​

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לאיזור גאוגרפי כבר אין משמעות, מתכוון להזמין במשלוח
תבדוק T.M.S מעדות של אחרים שמעתי שהם בסדר גמור. ויש הבדל גיאוגרפי אני קונה בחנות פרטית ותיקה שיש לי ישירות לדבר עם המנהלים..פנים אל פנים במרחק 5 דקות מהבית..שירות אישי הטבות ,זה שונה לגמרי מקניה דרך הרשת. ופרסם שוב בנפרד על האל פסק שיענו לך גם על זה ולא יחשבו שקיבלת בשרשור זה תגובה.

תודה ירון

מ-TMS קניתי את המחשב הנוכחי לפני כ-9 שנים והיו בסדר, למזלי לא היו בעיות כך שלא יצא לי לבדוק את איכות השירות שלהם . גם מפלונטר הזמנתי כמה פעמים והיו בסדר אבל אין להם ספקים בסדר הגודל שאני צריך.

לגבי ספקים, במחשב אחד יש לי ספק ברונזה של סיסוניק - החזיק יפה בסה"כ, בזמן האחרון יש בעיות עם USB3 שאני חושד שקשורות לספק וצריך ספק אחר לבדיקה. במחשב השני יש ספק פשוט של FSP שגם החזיק יפה למעלה מ-7 שנים אבל בזמן האחרון עושה בעיות בהדלקה.

התחלתי לקרוא ביקורות על ספקים וראיתי טענות שספק של קורסייר יהיה טוב לשנה-שנתיים :(לא יודע כמה זה נכון. על הדרך התחלתי לבדוק גם מספר קונקטורים של הספקים ויש הבדל גדול בין דגמים שונים וצריך לבחור דגם שיש בו את מה שאני צריך ועוד קצת רזרבה, האם שווה להשקיע בספק מודולארי בהנחה שישמש אותי לעוד הרבה שנים ? המארז הקיים טוב וכנראה שבהמשך אשדרג את הרכיבים.

לגבי ה-UPS, דווקא יצא לי להשתמש באחריות של אדוויס והייתי מאוד מרוצה - שלחו לי UPS חליפי עם שליח עד הבית כך שנראה שאשאר אתם.

נערך לאחרונה ב:

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה ירון

מ-TMS קניתי את המחשב הנוכחי לפני כ-9 שנים והיו בסדר, למזלי לא היו בעיות כך שלא יצא לי לבדוק את איכות השירות שלהם . גם מפלונטר הזמנתי כמה פעמים והיו בסדר אבל אין להם ספקים בסדר הגודל שאני צריך.

לגבי ספקים, במחשב אחד יש לי ספק ברונזה של סיסוניק - החזיק יפה בסה"כ, בזמן האחרון יש בעיות עם USB3 שאני חושד שקשורות לספק וצריך ספק אחר לבדיקה. במחשב השני יש ספק פשוט של FSP שגם החזיק יפה למעלה מ-7 שנים אבל בזמן האחרון עושה בעיות בהדלקה.

התחלתי לקרוא ביקורות על ספקים וראיתי טענות שספק של קורסייר יהיה טוב לשנה-שנתיים :(לא יודע כמה זה נכון. על הדרך התחלתי לבדוק גם מספר קונקטורים של הספקים ויש הבדל גדול בין דגמים שונים וצריך לבחור דגם שיש בו את מה שאני צריך ועוד קצת רזרבה, האם שווה להשקיע בספק מודולארי בהנחה שישמש אותי לעוד הרבה שנים ? המארז הקיים טוב וכנראה שבהמשך אשדרג את הרכיבים.

לגבי ה-UPS, דווקא יצא לי להשתמש באחריות של אדוויס והייתי מאוד מרוצה - שלחו לי UPS חליפי עם שליח עד הבית כך שנראה שאשאר אתם.
בוא למד כלל...רוב המוחלט של האנשים שקונים משהו לא כותבים אחרי שנה שנתיים שלוש הכל תקין יופי..מי שיש לו בעיה וזה המיעוט כותב וזה רק מה שאתה מוצא בעיות בעיות . למעט שיש באמת בעיה גדולה אז כולם כבר יודעים. לכן לא הייתי חשש ויש לך אחריות ל 5 שנים גם. יש חברות אחרות ..אי אפשר לדעת כל דגם ודגם מה האמינות שלו זה רק לחפש אתרים מתמחים במיוחד..ולקוות שנחתה עלייך יחידה תקינה. יש לי ספק של מייפלאוור כבר 5 שנים אני חושב לא חברה מוכרת בישראל וב"ה עובד..קניתי פון חדש של סמסונג לכאורה מעולה אמין ..ו5 חודשים אני בקרבות איתם על תיקונים או החלפה ויש תביעה..צריך מזל ומסקנה נוספת יותר מידי חקירה גם לא תמיד עוזרת...קונים חברה מוכרת טובה ומקווים לטוב.

תראה הספק שנתתי לפי הכסף די בסיסי גם בקונקטורים מן הסתם ספק יקר יותר ומודולארי יספקו יותר קונקטורים ותוכל להרכיב רק מה שנחוץ לעכשיו ולשמור כבלים לעתיד להרחבה...זה יעלה יותר כסף. הכל עיניין של כסף ידידי...

dudi4321

Active member
אדוויס זו חברה מאד מאד אמינה ויציבה וותיקה! מומלצת.
הם מוכרים יופיאסים ברמות שונות. תלוי איזה תבחר, המחיר בהתאם.לדעתי קונים UPS ביתי זול שאפילו לא נותן מוצא סינוס זה בסדר. אתה לא מחזיק גיבוי למחשב של כור אטומי שאם יכשל תהיה פריצת ליבה מותכת לאמצע כדור הארץ. UPS דורש תחזוקה. לבדוק אחרי כל שנה את תיפקודו, עדיף לא על מחשב אלא על עומס רגיל, נגיד מגבר, פרוז'קטור עוצמתי ורק את הUSB מול מחשב. לפרוק את הסוללה ולטעון ישירות לראות שהקיבול תקין בה.

אז אני משתמש בלוח האם 77 של ג'יגהבייט, אשמח כשאתה תתפטר ממנו לרכוש את לוח האם. אצלי כבר החלפתי ספק כוח ZALMAN לאחר, הוספתי זכרונות ומשתמש בGPU של ה.CPU
גם אצלי בחרתי ברכיבים:
Intel Core i5 3570K
Gigabyte GA-H77-D3H

מעולם לא המהרתי אותו. הבעיות אצלי, שבהדלקה הוא לא תמיד נדלק אלא הסמן הלבן מהבהב, השמע לפעמים נחנק נחלש, שקע SATA שברתי מרוב נסיונות, הLAN היה מתנתק (לא הכבל). ניסיתי עליו כמה שנים כל מיני חומרות, זכרונות מסוגים שונים, שינוי מתחים לזכרונות השונים. לא מציע לקנות ממני.

הכל ברור וידוע, מנסה לשמוע חוות דעת נוספות וכמובן שלקרוא חומר באינטרנט, הכל כמובן מוטה - יש שיקולים מסחריים ועסקיים וביקורות לא תמיד אמינות אבל אם יש מספר גדול של ביקורות שליליות אז יכול להיות שיש בעיה...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הכל ברור וידוע, מנסה לשמוע חוות דעת נוספות וכמובן שלקרוא חומר באינטרנט, הכל כמובן מוטה - יש שיקולים מסחריים ועסקיים וביקורות לא תמיד אמינות אבל אם יש מספר גדול של ביקורות שליליות אז יכול להיות שיש בעיה...
סבבי אגב,,,אישית לא הייתי מתעסק מידי קונה חדש הכל ומתקדם..הדבר היחיד שיכול לעבור זה SSD....מזמן עבר הזמן להתקדם ...

בינתיים המחשב עושה את העבודה, אפילו עיבודי תמונות כבדים שחששתי שלא יסחב..., רק הבעיה של ה-USB3 מעצבנת (זה על 2 בקרים שונים כך שאני חושד בספק), בינתיים אסחב אתו כמה שאפשר וכשיגיע זמנו אתקדם ואז אולי כבר אקנה NVME יחד עם כל החומרה החדשה.

למעלה