דעתי..
התגובה הולכת להיות מעט ארוכה, על כן - אחלק אותה לחלקים בהתאם.
1.
התקופה ומשך הזמן -
ראשית,
ספטמבר - חודש גשום יחסית בתאילנד, הרבה גשם, בהרבה אזורים, אין זה אומר שאין אפשרות להנות או לטייל, אך זה אומר שצריך לקחת זאת בחשבון, גשם - לא אומר קר! זה אומר רטוב בלבד, מאוד רטוב..
ממליץ להכין את עצמכם נפשית לזה שיהיה גשם והרבה, היה ולא ירד גשם, מה טוב, אבל להכין את עצמכם לזה שיהיה.
(לממוצע מזג האוויר בשנים האחרונות ניתן להסתכל באתר:
http://www.travelfish.org/weather/thailand/september )
שנית,
שבועיים נטו - לא הרבה זמן, עדיף לנסות לצמצם את כמות המעברים (ממקום למקום) ככל הניתן, שכן אלה לוקחים זמן יקר (מינימום חצי יום), ככל שיהיו יותר כאלה - פחות זמן לעשות דברים.
2.
חלוקת הזמנים בטיול -
נכון, יום כיפור מכניס מעט בעיות וקשיים, אבל ננסה להתייחס אליו בהתאם, בהמשך לנקודה הקודמת שאמרתי שצריך לצמצם את כמות המעברים ככל הניתן - מעבר
צפונה יכול לקחת במינימום חצי יום, לדעתי, אם אתם מתחילים מהצפון - אין כל סיבה להכנס ללילה בבנגקוק ולצאת למחרת צפונה, אלא לאחר הנחיתה לנסוע ישירות לשדה התעופה השני (הנחיתה שלכם בSuvrnabhumi, ההמראות צפונה לרוב מ Don Muang) וממנו לתפוס טיסה לצפון, נכון, זה ארוך, נכון, זה לא תמיד סימפטי, אבל לדעתי זה מיותר להגיע ללילה אחד בבנגקוק כדי לצאת ממנה בבוקר למחרת.
יש לשים לב אם מזמינים כרטיס טיסה לטיסה לצ'יאנג מאי שטווח הזמנים בין הנחיתה להמראה הוא מספיק על מנת לצאת מהשדה, לתפוס מונית לשדה השני (נסיעה של בין 45 דק לשעה וחצי, תלוי בתנועה) ולהגיע כשעה וחצי לפני הטיסה צפונה. במידה ואין טיסה באותו היום (במקרים של נחיתה בלילה) אני ממליץ לישון בטווח הקרוב לשדה התעופה Don Muang ולהזמין כרטיס לטיסה הראשונה בבוקר למחרת, מוקדם ככל האפשר.
לדעתי את כיפור אין הכרח להעביר בבנגקוק, ניתן להעביר גם בצ'יאנג מאי (במידה ועולים צפונה), גם שם יש בית חב"ד.
חמישה ימים
בצפון - הם אכן לא הרבה, בייחוד ויש יום וחצי של כיפור באמצע. לדעתי אפשר להוסיף יום לצפון ולהוריד מפטאייה.. (6 ימים צפון (4.5 + 1.5 כיפור), ואת השאר לחלק בין פטאייה ובנגקוק).
מה לעשות בצפון? יש מגוון רחב מאוד של טיולי יום - טיולים למקדשים בסביבה, Flight Of The Gibbon - מסלול אומגות וכד' באחד היערות באזור, טיול למשולש הזהב (הגבול עם לאוס ובורמה), טיול לדוי אינת'אנון (ההר הגבוה בתאילנד). טיולים דו/תלת יומיים - טיול רגלי לאזור השבטים, טיול ג'יפים ועוד. מעבר לזה יש את שוק הלילה בצ'יאנג מאי, ואת אזור העיר העתיקה, אם מעניין אתכם יש גם קורסי בישול חד יומיים.
פטאייה ובנגקוק - אישית, אני לא מוצא סיבה להעביר שישה ימים בפטאייה, ורק יומיים בבנגקוק, אני הייתי עושה אחרת, ארבעה ימי בנגקוק ושלושה-ארבעה פטאייה, מה שכן, היות ושני המקומות יחסית קרובים (שעה וקצת נסיעה במונית) אפשר להפוך בינהן בקלות, כמו גם לסיים את הטיול בפטאייה, שדה התעופה נמצא בין בנגקוק לפטאייה, ככה שאין הבדל מהותי מאיפה יוצאים אליו, זה אותו השדה, רק משני כיוונים שונים.
ודווקא בבנגקוק הייתי מעדיף להיות בימים שכוללים בתוכם את שבת/ראשון בגלל שוק סוף השבוע (צ'אטו צ'אק), ככה שלהחליף בינהן דווקא נשמע לי רעיון טוב אפילו יותר.
מה יש לעשות בבנגקוק? טיול לשוק הצף, המקדשים בעיר, ארמון המלך, שוק הלילה (Asiatique), שוק סוף השבוע (צ'אטוצ'אק), שייט בתעלות בעיר, בשביל החוויה ובשביל לעבור ממקום למקום, צ'יינה טאון, הקניונים באזור סיאם, טיולי יום-יומיים לאיוטאיה או קאנצ'נאבורי (שני כיוונים שונים).
3.
אזור הקאו סאן - אישית, אני שונא את האזור הזה, קשה לי איתו מאוד, קשה לי עם כל הישראליאדה שיש שם בכל מקום, אני מעדיף להמנע ממנו ככל האפשר. אבל אני זה אני, אתם זה אתם, אני לא יודע להגיד לך אם יהיה לכם נוח וטוב שם או לא. תמיד ניתן להזמין לילה אחד ולהחליט אחריו אם להשאר שם עוד או להעביר עצמכם למלון/גסטהאוס אחר בסוכנות הטיולים/חנות האינטרנט הקרובה.
4.
הזמנת הטיולים - אני מעולם לא הזמנתי אף טיול דרך סוכן דובר עברית, לכן לא אוכל לתת המלצה לכאן או לכאן, רק אוכל להגיד, היצע הטיולים כל כך גדול, בטיולים מסויימים אין הבדלי עלות בין סוכנות אחת לאחרת, אך יש גם כאלה שכן יש הבדל, אני תמיד הייתי מחפש סוכנות בודק, מוצא את הטיול המועדף, ממשיך להסתובב עוד מעט ובודק סוכנות נוספת עבוד טיול דומה/זהה, ולוקח את מה שמוצא חן בעיניי יותר, גם אם לא תמיד הוא הזול יותר, כשההיצע כל כך גדול - יש המון גמישות ויכולת משחק.