הכנתי לצהריים דגים אפויים בתנור, וחשבתי על תוספת שתהיה טעימה ותתאים ליד המנה העיקרית, - כתוספת טעימה לעוף ,לבשר ולדגים
והמתכון יצא מאוד טעים קל ומהיר :
המצרכים וההכנה:
- 2 כוסות שעועית -ירוקה- קפואה: שופכים לסיר עם 5 כוסות מים ,ומחממים 2 דקות
עד להפשרה,ולסנן מהנוזלים במסננת ,
את השעועית המופשרת המסוננת - מחזירים לסיר -הריק או לקערה ,ומכסים במכסה.
- במחבת נון- סטיק עם כף אחת שמן ,מקפיצים 2 כפות גדושות קוביות קטנות גמבה,
ולתבל במעט מלח ומעט תבלין צ'ילי יבש ,
- ולאחר 2 דקות מוסיפים למחבת 5 שיני-שום חתוכות ,לערבב במחבת ביחד עם
הגמבה- במשך דקה אחת-על אש- בינונית,
ולהעביר לסיר את השעועית המסוננת יחד עם כף שמן זית,עם הגמבה והשום- ולערבב ביחד על אש בינונית 3 דקות,ולכבות את האש.
- במחבת עם כפית שמן - להזהיב 1/2 כוס מקלוני -שקדים קלופים, דקה אחת בלבד.
תוך עירבוב, עד להזהבה קלה,ולהשגיח כל הזמן שלא ישרף, ולאחר דקה להוציא מהמחבת -להניח בכלי .
לתיבול: יוצקים מעל השעועית כף מיץ- לימון- טרי, ו2 טיפות סוכרלוז –נוזלי ומערבבים. (במידה וחסר מלח או צ'ילי - זה הזמן לטעום ולהוסיף,)
ולבסוף ,להוסיף לתוך השעועית את מקלוני -השקדים המוזהבים ולערבב, וזה מוכן.
(מקלוני -שקדים יש להשיג בבית-טבע.)
כך תקבלו בכמה דקות שתי מנות גדולות של תוספת נהדרת בטעם מעודן ומיוחד.
אם תרצו להכפיל את כמות המנות, תשתמשו בחבילת שעועית שלמה.
תכינו ותיהנו.
והמתכון יצא מאוד טעים קל ומהיר :
המצרכים וההכנה:
- 2 כוסות שעועית -ירוקה- קפואה: שופכים לסיר עם 5 כוסות מים ,ומחממים 2 דקות
עד להפשרה,ולסנן מהנוזלים במסננת ,
את השעועית המופשרת המסוננת - מחזירים לסיר -הריק או לקערה ,ומכסים במכסה.
- במחבת נון- סטיק עם כף אחת שמן ,מקפיצים 2 כפות גדושות קוביות קטנות גמבה,
ולתבל במעט מלח ומעט תבלין צ'ילי יבש ,
- ולאחר 2 דקות מוסיפים למחבת 5 שיני-שום חתוכות ,לערבב במחבת ביחד עם
הגמבה- במשך דקה אחת-על אש- בינונית,
ולהעביר לסיר את השעועית המסוננת יחד עם כף שמן זית,עם הגמבה והשום- ולערבב ביחד על אש בינונית 3 דקות,ולכבות את האש.
- במחבת עם כפית שמן - להזהיב 1/2 כוס מקלוני -שקדים קלופים, דקה אחת בלבד.
תוך עירבוב, עד להזהבה קלה,ולהשגיח כל הזמן שלא ישרף, ולאחר דקה להוציא מהמחבת -להניח בכלי .
לתיבול: יוצקים מעל השעועית כף מיץ- לימון- טרי, ו2 טיפות סוכרלוז –נוזלי ומערבבים. (במידה וחסר מלח או צ'ילי - זה הזמן לטעום ולהוסיף,)
ולבסוף ,להוסיף לתוך השעועית את מקלוני -השקדים המוזהבים ולערבב, וזה מוכן.
(מקלוני -שקדים יש להשיג בבית-טבע.)
כך תקבלו בכמה דקות שתי מנות גדולות של תוספת נהדרת בטעם מעודן ומיוחד.
אם תרצו להכפיל את כמות המנות, תשתמשו בחבילת שעועית שלמה.
תכינו ותיהנו.
נערך לאחרונה ב: