המלצה לתחנת הלחמה

4Z7CBF

New member
המלצה לתחנת הלחמה

לאחר שהמלחם הנוכחי של חברת Weller שווק חיים (עלות חלקי חילוף=מחיר מלחם חדש) החלטתי לרכוש לעצמי תחנת הלחמה של חברת HAKKO דגם 936 או 937, אשמח לקבל חוות דעת מבעלי נסיון עם תחנות הלחמה אלה. מצורף דף נתונים. יחסית התחנה מיושנת אבל עדיין מיוצרת (20 שנה ויותר) תודה http://www.hakko.com/english/products/hakko_936.html

4Z1PF

New member
אני עובד עם אחת כזו

היא עושה את העבודה ללא דופי מעניין מה מחירה כיום

4Z7CBF

New member
המחיר

המחיר נכון להיום בבוקר אצל הבוכרי בשדרות הר-ציון בת"א לפני הנחה הינו 670 שקלים עבור דגם 936.

4Z7CBF

New member
מוזר מאוד...

לאחר בדיקה של מבנה המלחם של HAKKO שמתי לב שלא קיים תרמוסטט כמו במלחמים של WELLER מדוע ?

4Z7GBA

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

פעם ראשונה שאני רואה מלחם כזה מה ההבדל בין מלחם פשוט לתחנת הלחמה כזאת

4Z7CBF

New member
תחנת עבודה

היתרונות בתחנת עבודה לעומת מלחם רגיל : 1 ניתן לשנות ולקבוע את טמפ' העבודה בצורה מדוייקת. 2. מתח העבודה הינו 24 וולט ולא 220 וולט (של גוף החימום הנמצא בידית המלחם) 3. בדרך כלל תחנות הלחמה מצויידות בידית הלחמה קטנה וקומפקטית 4. מבחר ראשי ההלחמה לתחנות עבודה הינו גדול יותר משמעותית 5. תחנות עבודה מקצועיות קיימת אפשרות של נעילת הטמפ' וגם המלחם נכנס למצב המתנה לאחר 30 דקות של חוסר פעילות מה שמאריך את חיי ראש המלחם.

4Z1PF

New member
יש לו

ביידי נמצא המלחם. יש לו טרמוסטט. אם ברצונך לראותו, לגעת בו ואפילו למשש אותו, תוכל.

4Z7CBF

New member
הבהרה

משה, אתה מתכוון לתרמוסטט (פוטנציומטר) שנמצא בפנל הבקרה שקובע את הטמפ' ? מה שאתה אומר שיש משוב לטמפ' בראש המלחם. האם היתה לך בעיה בהלחמת גופי קרור גדולים עם מלחם זה ?

4Z1PF

New member
הבהרה

המלחם הוא של 50 ווט, הוא מגיע לטמפרטורה של 400 מעלות.ניתן להחליף לו ראשים בהתאם לצורך. עבור הלחמות "גדולות" נידרש ראש גדול. ברשותי מספר ראשים, אבל אם הם מתאימים ללוח קירור גדול? בעייה גדולה להגדיר זאת. קיימים לוחות קירור שגם מלחם 100 או 200 ווט לא יספיקו. עם איזה הספק עבדת עד היום?

4Z7CBF

New member
עבדתי

עד היום עבדתי עם מלחם ידני בעל הספק של 60 של חברת WELLER. היכן מורכב התרמוסטט בדגם HAKKO 936 ? אני חושב מחר לרכוש את התחנה אבל עדיין מתלבט בקשר לתרמוסטט. האם היתה לך בעיה בהלחמת קונקטור מסוג PL259 ? UHF תודה

4Z7CBF

New member
התמונה ברורה

משה, מצאתי USER MANUAL של התחנה 936 ואכן שם מופיעה שקיים סנסור בידית ההלחמה. שלחתי לך למייל את הקובץ אשמח אם תאשר את דבריי.

מה הבעיה?

חממו היטב את הנקודה בלוח הקירור לפני ההלחמה בעזרת פן, או תזרקו את כל הלוח למדורה
(צחוק צחוק אבל הפן עזר לי פעם אחת)

mot264

New member
PL259

לפחות 75 וואט ולא מה שצירפתם. המחבר דורש חום גבוהה. חוץ מזה, כדאי שתמצא דרך בשידרוג במחברים למודלים מתקדמים יותר UG21 וכו"

4Z7CBF

New member
אין חכם..

הלחמתי מספיק מחברים מסוג PL259 עם מלחם של 60W בלי שום בעיה, יש צורך להשתמש בראש הלחמה של 2.0 מילימטר לפחות. כמו כן הלחמתי מחברים לחוט נחושת בקוטר 3.2 מילימטר לצורך בניית אנטנה ללא שום בעיה.

למעלה