תודה. לחצתי איתור כמובן..
בנוגע לטלפונים, ידוע. הבעיה כאמור במחשבים ניידים (גנבו לנו אחדים השבוע והם אבודים - אני מנסה ללמוד איך להיערך להמשך)
עובד אבל מעל 20 קמ מהמיקום האמיתי של המחשב. לא שווה גרוש.
צפה בקובץ המצורף 33103
כאמור, אם הספק לא נותן מיקום מדוייק או אם לא נותן כלל, זו בעיה.
ושירות האיתור Find my Device אינו מוגבל לטלפונים, מחשבים ניידים, ומחשבי לוח, אלא זמין בכל מכשיר Windows 10 עם משדר Wi-Fi, כלומר השירות זמין גם במחשב שולחני אם הוא כולל כרטיס רשת אלחוטי (בין אם פנימי ללוח אם עם אנטנות, או כרטיס הרחבה או USB)
קיום הרבה רשתות באזור המכשיר מגדיל דיוק איתור אם המשתמשים של אותם רשתות גם משתמשים בשירות האיתור, כלומר השירות מנסה למפות רשתות וייפיי אם אחד או יותר ספקים של רשתות באותו אזור נותן מיקום מדוייק יותר לכתובת ה-IP החיצונית (נראה שזה לא המקרה שלך). מאחר ואיתור רשתות וייפיי מאתר כתובות MAC של נקודות הגישה הקרובות (BSSID), הצטלבות של רשתות באותו מקום עשויה לדייק יותר אם אחד או יותר ספקים ברשתות אלו נותנים מיקום ובתוך הרשתות האחרות גם יש קריאות איתור למכשיריהם דרך אותו השירות כך שרשימות נקודות הגישה כוללות גם את הרשת שלך גם ולהיפך.
כלומר למעשה, השירות באיתור אוסף רשימות רשתות - מה שמקבלים עם
netsh wlan show networks mode=bssid
ומנסה לאתר את כל נקודות הגישה שנמצאו אם דרכם גם היו קריאות לשירות.
בנוסף אם באותה הרשת קיים מכשיר טלפון שמשתמש באותו שירות האיתור (לעניין האיתור של מייקרוסופט, מכשיר Windows Phone, ונראה שלא לך ולא לשכנים שלך יש מכשיר זה, הרי מייקרוסופט בעצם הרגה את התמיכה בטלפונים), הרשת האלחוטית והרשתות שנמצאו לידך ימופו במיקום איפה שהאיתור ימצא את הטלפון דרך חיבור הרשת שלו (כאשר הוא מחובר לאותה הרשת הביתית) ומידע GPS ממנו, ואז הרשת וכל המכשירים האחרים באותה רשת יאותרו בבית, ולא בכתובת שהספק נותן או לא נותן. אך עם זאת, המידע על מיקום הרשתות שהשירות אסף דרך שיוך טלפונים לרשתות זה, נשמר לזמן מוגבל, נדמה לי שבועיים, כך שאם אין אף טלפון שדרכו מתבצע שיוך או אם לא השתמשו זמן רב בטלפון, הרשת תשכח את מיקומה. וגם לא פרקטי במיוחד אם גונבים את המחשב בנפרד מהטלפון.
כלומר במקרה של שיוך מקינטוש ואייפון באותה רשת, יותר סביר למצוא מקבוק גנוב (כל עוד הרשת שממנה התחבר היה נראה באיתור וכל עוד החשבון עליו ולא פירמטו אותו וגם שאיפוס מצריך סיסמת חשבון). עם מיקרוסופט זה נהיה יותר ויותר בעייתי ככל שעובר זמן, ונדמה לי ששירות האיתור של גוגל תומך באנדרואיד בלבד.