המלצה לIDE?

המלצה לIDE?

בשעה טובה ומוצלחת מוחלף המחשב שמשרת אותי מהעשור הקודם. בגלל מגבלות שונות, הIDE (בעצם עורך טקסט יותר מאשר IDE) ששירת אותי היה geany.
אני עורך קוד ב - html, js, css, php, python, batch, c#, bash, qt ואולי אצטרך להעזר גם בשפות נוספות.
נאלץ גם לערוך קבצי טקסט utf-8 "נטולי שפה", קבצי json, ו(איך אפשר בלי) xml.
מעדיף לא לנדוד בין סביבות (כיום "נודד" בין הgeany ובין visual studio).
אשמח להמלצות לעורכי קוד\IDE טובים, עדיפות לכאלה שניתן להפעיל גם בחלונות וגם בלינוקס, עדיפות לפתוחי קוד.

Guy Yafe

New member
IntlliJ Idea: לא קוד פתוח ולא תומך בQT

אבל עונה על כל שאר הדרישות בצורה נהדרת.
אם הפרוייקט שלך הוא קוד פתוח בעצמו, תוכל לקבל את הגרסה בחינם.

לצערי הפרויקט לא קוד פתוח

בכל אופן - אציץ בו ובחוות דעת עליו. (בכל מקרה יירכש vs עבור הC#).
&nbsp

הופאק

New member
אני עובד עם VSCode

הוא נחמד אבל לא IDE שלם. כרגע לא מצאתי משהו יותר טוב ממנו.

בעבר עבדתי עם netbeans, והוא פשוט כבד וזז לאט. אני חושב שהפסקתי לעבוד אתו אחרי שעדכון קילקל איזה חלק שהיה חשוב לי ומאז לא חזרתי.

את אטום ניסיתי ולא אהבתי.

booie

New member
vim

סתם ככה, לא הייתי ממליץ על VIM. אבל בגלל שכתבת שאתה כבר עשר שנים עובד עם אותו מחשב..אני חושב שVIM מתאים לך, כי היתרון הגדול בVIM, שאחרי שסדרת את כל "השטויות" שלך, אין עורך יותר טוב ממנו (כי אתה בחור כל פיצ'ר ופיצ'ר). הבעיה שרוב מה שאתה רוצה לעשות, אתה צריך לעשות ידנית בעצמך.
לכן הוא טוב רק אם אתה עובד עליו יותר מכמה חודשים, שאז שווה להשקיע.

יתרון ענק נוסף, זה אם אתה עובד הרבה מול שרתי לינוקס. כך ניתן בקלות לעבוד ישירות בשרת בסביבה מוכרת.
יתרון נוסף: שאפשר להתקין את VIM על כל מערכת בקלות ובמהירות רבה. אני מתקין את זה על כל שרת מיד כשאני מפעיל אותו.
החיסרון שVIM הוא לא IDE אלא עורך טקסט שאפשר להוסיף לו תוכנות.

השתמשתי תקופה בsublime, והזה לא תחליף אמיתי לVIM.

לגבי C#. אני לא יודע איך זה מסתדר עם VIM. כדאי לבדוק לפני שאתה מתחיל לעבוד עם VIM.

לגבי C#

בחלונות אשתמש בvisual studio עבורו, ובלינוקס - מן הסתם יהיו רק תיקונים קטנים כך שכל עורך טקסט יתאים.
&nbsp
מ-VI וemacs יש לי סיוטים מהתקופה הסטודנטיאלית - מדובר בתוכנות מדהימות, עם המון מאפיינים והרחבות. אבל חסרה להן אפשרות נוחה לעריכת טקסט

&nbsp

bnayal

New member
גם אני עם IntelliJ ולא רואה את עצמי בלעדיו

ספציפית כרגע עם phpStorm

למעלה