המלצה מאתמול-קרקר גרעינים (ללא גלוטן) של לימור לניאדו תירוש

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קניתי לאחרונה מארזי קרקרים טעימים והחלטתי שבקיץ אכין משהו דומה בבית.
חיפשתי משהו עם המון גרעינים ומצאתי את אלה של לימור לניאדו תירוש.
השתמשתי בקורנפלור, קינואה אדומה במקום צ'יה (כי צ'יה מאבדת מערכיה הטובים באפיה) ושתי כפיות סילאן במקום סוכר.
ממש ממש אהבנו.

קרקר גרעינים (ללא גלוטן) של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

חומרים

לחומרים היבשים (כל הגרעינים טבעיים):
3/4 כוס ועוד כף (120 גרם) גרעיני חמניות
3/4 כוס (120 גרם) זרעי פשתן
1/3 כוס ( 60 גרם) זרעי צ'יה
1/3 כוס (55 גרם) גרעיני דלעת
1/3 כוס (55 גרם) שומשום
1/2 כוס+ 1 כף (70 גרם) קורנפלור (עמילן תירס) או קמח טפיוקה או 6 כפות (90 גרם) קמח חומוס
2 כפיות סוכר קנים, דמררה או חום
כפית וחצי מלח דק
3/4 כפית פלפל שחור גרוס

לחומרים הרטובים:
כוס וחצי (375 מ"ל) מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית (מלאה או רגילה)

הכנה
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
2. מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה נוספת.
3. יוצקים את החומרים הרטובים על החומרים היבשים, ומערבבים נמרצות למשך דקה. התערובת תהיה נוזלית למדיי.
4. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
5. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לתבנית (חצי תערובת שוקלת 475 גרם). בעזרת גב כף משטיחים בסבלנות את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק. משהים ל- 10 דקות.
6. אופים 45 דקות (לאחר 25 דקות לערך מומלץ לסובב את התבנית שבתנור ליצירת אפיה אחידה).
7. מוציאים מהתנור, מניחים את נייר האפייה עם הקרקר הענק על משטח השיש ומרפדים את אותה התבנית בנייר אפייה חדש.
8. מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה 3-2 כפות מים רותחים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית, משטיחים בסבלנות לקבלת משטח אחיד ודק ומכניסים מיד לתנור (ללא השהיה), אופים 40 דקות. מסובבים את התבנית אחרי 20 דקות (זמן האפייה בפעם השנייה מתקצר ב- 5 דקות בשל ספיגת הנוזלים המרובה). מצננים היטב ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל הרצוי. שומרים בקופסא אטומה- נשמר כשבועיים!
WhatsApp Image 2020-07-20 at 23.27.36.jpeg WhatsApp Image 2020-07-20 at 23.27.36 (1).jpeg
 

vered1111

New member
נראה מעולה! גם לי יש המלצה על קרקרים מעולים. לא זוכרת מאיפה העתקתי את המתכון...

קרקרים דקים וממכרים
מתכון של אוה לוי

לשים בקערה:
3/4 כוס קמח
1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
1/2 כוס שומשום אפשר לשים 1/4 קצח ו1/4 שומשום
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
חצי ליטר מים מהברז שזה 2 כוסות מים
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
לערבב מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר
לחמם תנור 160 מעלות
לקחת 2 תבניות של התנור להניח נייר אפיה ולשפוך את הבלילה ל2 התבניות יוצאת שכבה דקה
לאפות בערך 20 דקות לקחת גלגלת של פיצה או סכין ולסמן ריבועים קטנים או משולשים מה שבא לכם ולהמשיך לאפות עד לקבלת צבע חום
בערך 50 דקות להוציא מהתנור לעבור על החיתוכים לתת להתקרר רבע שעה ולהכניס לתנור שוב ל5 דקות כך הם נשארים קרנצ'ים
טעימים מאוד
 

חנהפ

Active member
מוסיפה פה את הקרקרים המצוינים שהכנתי משאריות מחמצת

1/3 1 כוסות קמח מלא או כוסמין
1/3 כוס שמן
1 כף סילאן
כפית מלח
כף שומשום
כף זרעי פשתן
מעבדים לבצק (אפשר גם כמה טיפות מים להטיב את האיחוד לבצק)
מניחים למנוחה למשך שעה
מחלקים ל- 3
מרדדים דק דק , עשיתי את זה בין 2 דפי אפיה
מורחים שמן זית, חותכים לריבועים בעזרת גלגלת





ולתנור בחום 180 מעלות למשך כ- 12-14 דקות
שיתייבש אך לא ישרף



 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראה מעולה! גם לי יש המלצה על קרקרים מעולים. לא זוכרת מאיפה העתקתי את המתכון...

קרקרים דקים וממכרים
מתכון של אוה לוי

לשים בקערה:
3/4 כוס קמח
1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
1/2 כוס שומשום אפשר לשים 1/4 קצח ו1/4 שומשום
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
חצי ליטר מים מהברז שזה 2 כוסות מים
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
לערבב מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר
לחמם תנור 160 מעלות
לקחת 2 תבניות של התנור להניח נייר אפיה ולשפוך את הבלילה ל2 התבניות יוצאת שכבה דקה
לאפות בערך 20 דקות לקחת גלגלת של פיצה או סכין ולסמן ריבועים קטנים או משולשים מה שבא לכם ולהמשיך לאפות עד לקבלת צבע חום
בערך 50 דקות להוציא מהתנור לעבור על החיתוכים לתת להתקרר רבע שעה ולהכניס לתנור שוב ל5 דקות כך הם נשארים קרנצ'ים
טעימים מאוד


גם נקרא טוב!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסיפה פה את הקרקרים המצוינים שהכנתי משאריות מחמצת

1/3 1 כוסות קמח מלא או כוסמין
1/3 כוס שמן
1 כף סילאן
כפית מלח
כף שומשום
כף זרעי פשתן
מעבדים לבצק (אפשר גם כמה טיפות מים להטיב את האיחוד לבצק)
מניחים למנוחה למשך שעה
מחלקים ל- 3
מרדדים דק דק , עשיתי את זה בין 2 דפי אפיה
מורחים שמן זית, חותכים לריבועים בעזרת גלגלת





ולתנור בחום 180 מעלות למשך כ- 12-14 דקות
שיתייבש אך לא ישרף




חנהפ, את שלך ראיתי, עוד לא הספקתי לנסות. גם נראים טוב
 
למעלה