המלצה מהבוקר-לחמניות שמרים בטעם תפוז של חן שוקרון

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המלצה מהבוקר-לחמניות שמרים בטעם תפוז של חן שוקרון


לחם מחמצת ואגוזים אפינו אתמול, הבוקר התחשק לי מתכון שראיתי מיד אחרי פסח והתאהבתי בתמונה שצורפה אליו.
אז את הבצק הכנתי אתמול בערב ואפיתי לקראת חידון התנ"ך. כל כך טעימות! תפוזיות עדינה, צבע מהמם. אחת אכלתי בלי כלום ואחת עם ריבת תותים שלי.
המרתי חצי מכמות הקמח בקמח מלא 80%, מניחה שהיה אוורירי יותר במקור, אבל לנו לא הפריע.
ממליצה!

לחמניות שמרים בטעם תפוז, מתוקים שלי, חן שוקרון
ל-14 לחמניות בתבנית בגודל 22X32 ס״מ
לבצק –
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב פושר
3 כפיות (15 גרם) שמרים יבשים
5.5 כוסות פחות 2 כפות (750 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית (6 גרם) מלח
קליפת תפוז מגוררת דק משני תפוזים בינוניים
1/4 כוס (60 מ״ל) שמן קנולה
2/3 כוס + 1 כף (200 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קטנות
לציפוי –
ביצה טרופה
סוכר גבישי (לא חובה)
מכינים את הבצק –
מערבבים היטב בקערית את השמרים היבשים והחלב הפושר. שומרים בצד, בינתיים מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים לבצק את קליפת התפוז, השמרים בחלב והשמן ועם וו לישה לשים במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים ועד לקבלת בצק אחיד. לשים 2-3 דקות עד שהבצק מתגבש לחלוטין. תוך כדי לישה מוסיפים את קוביות החמאה הרכה, קוביה אחר קוביה. מוסיפים קוביה נוספת רק שזו לפניה נטמעה לחלוטין. לשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים כמה דקות לישה ידנית עד שהבצק הופך חלק, רך וגמיש מאוד. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשמנים אותו היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
כשהבצק תפוח מחלקים אותו ל-14 חלקים שווים (כ-85 גרם לכל חלק). יוצרים מכל חלק כדור עגול וחלק ומניחים במרווחים קלים בתבנית האפייה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
כשהבצק תפוח מברישים אותו בביצה הטרופה ומפזרים מעט סוגר גבישי. אופים 20-25 דקות ועד שהלחמניות תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים לפניי ההגשה.

 

עדיקים

Active member
נראה טעים מאוד

אצלי לא ילך הטעם התפוזי רק עבורי ואז מי יאכל הכל אני
????
 
למעלה