המלצה מסויגת על שימוש בטורבו טקס - למקרה שרלוונטי למישהו.

KallaGLP

New member
המלצה מסויגת על שימוש בטורבו טקס - למקרה שרלוונטי למישהו.

בזמנו התייעצתי בפורום לגבי הדרך הטובה ביותר להגיש באופן עצמאי מסים עבור בננו החייל בקבע, בעל גרין קארד המתגורר בישראל ובא לביקורים אצלנו כמה פעמים בשנה (למי שמעוניין בפרטי המקרה הנה הקישור לשרשור המקורי).
אז אחרי שהסתבכנו עם תוכנה חינמית שלא הציעה את כל הסעיפים הרלוונטיים למילוי, הגולש idan306 (תודה רבה, עידן!) המליץ על טורבו טקס, ותמורת מחיר שווה לכל נפש (נדמה לי שבעלי ציין משהו כמו 70 או 80 דולר) אכן הצלחנו למלא את כל הסעיפים, וגם קיבלנו ייעוץ טלפוני פרטני.
רק מה - בעלי שם לב למשהו מוזר במספרים וגילה שיש איזשהו באג בתוכנה שספר את הכל פעמיים, ולכן סכום המס שיש לשלם למדינת קליפורניה יצא גבוה מדי. אך בזכות תמיכה טלפונית מצוינת של טורבו טקס, הוא הצליח לסדר את העניין ולצמצם את חבות המס לקליפורניה מכ-2000$ לכ-350$, ובסופו של דבר יצאנו מרוצים מהשירות.
המסקנות הן:
1. גם כשמשתמשים בתוכנה מוכרת ומומלצת צריך לשים לב היטב ולא לסמוך על חישוביה בעיניים עצומות, שכן גם בה עלולות להיות טעויות.
2. טורבו טקס היא באמת כפי הנראה האופציה הטובה והזולה ביותר למי שמתכוון להגיש מסים באופן עצמאי במצבים מורכבים שבהן צריך לדווח גם על הכנסות מחוץ לארה"ב.

naf86

New member
בדקתם כמה עולה רואה חשבון?

אנחנו תמיד משתמשים ברואה חשבון. כן, זה יותר יקר אבל לדעתי זה שווה את זה.
כשגרנו בעיר ניו יורק, הכרנו רואה חשבון שעשה לנו הכל ב-100$. מחיר מציאה. כשטורבו טקט כאמור עולה 70-80 דולר, ההפרש הוא מזערי.
עכשיו אנחנו במצב הרבה יותר מסובך, לכן רואה החשבון שלנו גובה הרבה יותר.
&nbsp
אבל הנה מה שגיליתי. אנחנו לפעמים בודקים בטורבו טקס ודומיהם כמה החזר אנחנו זכאים. משום מה, כל פעם שהבאנו לרואה חשבון, ההחזר יצא הרבה יותר לטובתנו. כלומר גם אם זה עולה יותר, רואה חשבון יודע למצוא דברים שתוכנה לא בהחלט תמצא ולהתאים למצב האישי שלנו. לכן כשמקזזים את העלות הגבוהה של רואה חשבון עם ההחזר הגבוה יותר, זה יוצא לפעמים ששווה יותר להשתמש ברואה חשבון מאשר תוכנה.
&nbsp
היה לנו פעם אחת אודיט (כנראה רנדומלי). זה מאוד עוזר כשיש רואה חשבון שמכיר את הנתונים וחתום על ההחזרי מס מאשר תוכנה.
&nbsp
כשמדובר על משהו מאוד פשוט, אני מסכים איתך שטורבו טקס יכול לעשות את העבודה. אבל לפעמים שווה להשתמש גם באדם אמיתי שיכין את הדוח.

liviur

New member
100 דולר בניו יורק לרואה חשבון? בניו יורק?

ואוו ... זה נמוך ב ה מ ו ן מכל מספר שאני מכיר שמתחילים מפי 2-3 לדו״ח פשוט ויכול להיגמר גם בפי 2 3 יותר מזה.
(יש לך חשבונות בחו״ל? נכסים פה / בחו״ל?)

naf86

New member
נכון. זה היה מחיר מציאה. כתבתי את זה

זה גם היה לפני כמה שנים, ובזמנו המיסים שלנו היו מאוד פשוטים (2 משכורות, בלי נכסים).
&nbsp
עכשיו המצב שלנו הרבה יותר יותר מסובך. אין לנו נכסים/חשבונות בישראל, הכל בארה"ב. אבל יש הרבה יותר אלמנטים, ולכן משלמים הרבה יותר לרואה חשבון.
&nbsp

ilanvag

New member
המלצה מצוינת, גם אני מאמין ברו"ח טוב, בשר ודם

KallaGLP

New member
אנחנו משתמשים בשירותי רואי חשבון מאז שהגענו לארה"ב.

אבל מדובר אצלנו בסכומים משמעותיים ובמצב מורכב, כולל פעילות עסקית עצמאית, ולכן זה שווה לנו במקום להסתבך. הם משמשים אותנו לא רק לצורך דו"חות מס, אלא גם ליעוץ פיננסי שוטף בפעילות העסקית שלנו. כמובן שאנחנו משלמים להם הרבה יותר מ-100 דולר על כל הדברים האלה.
אבל במקרה של הבן מדובר בסכומים כל כך מזעריים שלא שווה, אפילו בשביל מעט פחות תשלום מס, לשכור שירותי רו"ח, כי הם בכל מקרה יעלו לנו יותר. וכאמור כשהרגשנו שהמספרים יוצאים גבוהים מדי פשוט פנינו אליהם והם ידעו לסייע לנו יפה מאוד לסדר את העניין בטלפון.

naf86

New member
גם אנחנו משלמים יותר מ-100 דולר

זה היה תעריף כשהיינו בתחילת הדרך בארה"ב, ודרך רואה החשבון של בעלת הבית.
&nbsp
אנחנו משלמים המון לרואה חשבון שלנו, ולכן מרגישים בנוח אם אנחנו צריכים לבקש ממנו עוד שירותים. במקרה כמו שלכם, יכול להיות שאני הייתי מבקש מרואה החשבון שלנו, כי כבר יש לו את כל הפרטים שלנו, והוא רוצה לשמור עלינו כלקוחות.
אתם הצלחתם דרך תמיכה טלפונית להוריד מ-2000 ל-350 בגלל בעיה בתוכנה. מה היה קורה אם יש עוד טעויות? מישהו בתמיכה טלפונית לא בהכרח היה תופס את זה. רואה חשבון אולי כן היה תופס. לכן לשכור רואה חשבון, זה לא רק בשביל לעשות את העבודה, אלא גם בשביל השקט הנפשי שהכל נעשה כמו שצריך.
&nbsp
אבל חשוב לציין שזה סתם שגעונות שלי. אם אתם מרגישים בנוח עם טרובו טקס, זאת תוכנה מעולה.
&nbsp

KallaGLP

New member
לא מדובר פה בלבקש פעולה נוספת במסגרת אותו תיק.

זה תיק נפרד לגמרי והיה עולה יותר לשכור שירותי רו"ח מאשר המסים שיצא לשלם. במקרה של הבן מדובר באדם עם משכורת אחת נמוכה מאוד במונחי ארה"ב ככה שאפשר היה להעריך את סדר גודל המס שיצטרך לשלם, וברגע שזה נראה גבוה מדי בעלי תפס את זה מיד, ולא היה מגיש אילו לא היה מוצא דרך לסדר את העניין דרך טורבו טקס, ומוצא דרך אחרת. כאמור, אנחנו רגילים לעבוד עם רואי חשבון וממש לא מתקמצנים על תיקים שיש בהם סכומים משמעותיים, אך במקרה הזה לחלוטין לא הייתה לזה הצדקת עלות תועלת.
ואגב, אם כבר, גם בני אדם יכולים לטעות לא פחות מתוכנה, אפילו רו"ח מנוסים, וכבר היו דברים מעולם, כך שצריך לבדוק עד כמה שניתן כל חישוב, גם של אדם וגם של תוכנה.

naf86

New member
לא אמרתי שזה במסגרת אותו תיק

זה החזר מאוד פשוט והמחיר יהיה בהתאם.
&nbsp

debby12

New member
מנהל
לטורבו-טקס יש אפשרות לשלם קצת יותר עבור תמיכה במקרה של אודיט

זה שואל אותך האם אתה מעוניין להוסיף X כסף עבור תמיכה מהם במקרה של אודיט. לא זוכרת כמה.

סתם חולקת. כל אחד ומה שמתאים לו.

naf86

New member
כל הנקודה שלי היה ההפרש בין ההחזרים

משום מה, כל פעם שהשתמשתי ברואה חשבון, הגיע לי החזר יותר גדול. ההפרש בהחזר הגדול פיצה בכמות מסוימת על התוספת בעלות. גם במקרים פשוטים יחסית, ראיתי הפרשים כאלה. לכן לא הייתי עושה החזר דרך תוכנה, כי זה לרוב לא השתלם.
אולי אצל אחרים זה שונה. אולי אחרים מקבלים את אותו החזר בתוכנה ועם רואה חשבון. זה סה"כ הנסיון שלי.
&nbsp

אגוזים1

New member
האם תמיד יש

חבות מס לסטייט מסוים גם אם לא גרים בסטייט? (הרי הוא גר בישראל)
&nbsp

KallaGLP

New member
הוא בעל גרין קארד, מה שאומר שמבחינת ארה"ב

הוא אמור להיות תושב ארה"ב, ותושבים, בין היתר, משלמים מסים גם אם פיזית עובדים מחוץ לארה"ב. אם ארה"ב תשתכנע שאינו תושב, זה מבחינתנו לא טוב כי אז הוא עלול לאבד את הגרין קארד. בין היתר, זו אחת הסיבות לביקוריו התכופים בארה"ב - להראות נוכחות, שלמרות האילוץ של השירות הצבאי הוא עדיין נמצא כאן מספיק כדי לעמוד בתנאי הגרין קארד. זו גם הסיבה להגשת דוחות מס בארה"ב - להתנהג כמו תושב קבע ולא כתייר או מבקר ארעי. אם יפסיק להגיש דוחות זה עלול להתפרש כוויתור על תושבות ועל הגרין קארד. בקיצור, מצב שבו בעל גרין קארד רוב הזמן נמצא מחוץ לארה"ב ועובד מחוץ לארה"ב (אף כי ליתר ביטחון גם הוצאנו לו REP), הוא מצב בעייתי מלכתחילה, ובטח שאין בכוונתנו להוסיף לבעייתיות בכך שלא נדאג להגיש דוחות מס, אף אם מדובר בסכומים מצחיקים מבחינת ארה"ב.

Kender00

New member
ברור שהוא צריך לדווח (ויכול להיות נטל מס בארה״ב)

אבל מהידיעה שלי (ויכול להיות שאני טועה ומטעה, אז שווה לבצע בדיקה נוספת) הוא לא תושב של קליפורניה, זה שאתם תושבים וזה שהוא מגיע לביקור לא הופך אותו לתושב קליפורניה, אולי הוא ירצה לגור בסטטוס אחר שהוא יעבור סופית?
ולכן אני לא בטוח שהוא צריך לשלם מס לקליפורניה

KallaGLP

New member
ראשית, ב-2016 הוא כן היה תושב קליפורניה,

עם תעודת זהות ורישיון נהיגה וכתובת של קליפורניה - איך אפשר להכריז שאתה תושב קבע של ארה"ב בלי שתחשב לתושב של אחד הסטייטים?
אבל בתחילת 2017 ממילא עברנו למדינת וושינגטון, שהיא מדינה ללא סטייט טקס, והבן כבר הספיק להחליף כתובת ולהוציא רישיון נהיגה מקומי כשביקר אצלנו לאחר המעבר. כך שזה אומר שכל עניין המיסוי המקומי של קליפורניה בכל מקרה יורד מהפרק והיה עניין חד פעמי שנפטרנו ממנו בסגירת התיק של 2016. מס פדרלי הוא לא חייב לשלם עם הנתונים שלו, ולכן מהיום והלאה למיטב הבנתנו לא יהיה חייב יותר בפועל במס בעתיד הנראה לעין. זה יהפוך לעניין פורמלי של הגשת דוח מדי שנה, אך סכום המס יעמוד על 0.

Kender00

New member
הבן שלכם הוציא Rep שמאפשר לו להיות מחוץ לארה״ב למשך שנתיים

אז לי נראה שבזמן הזה הוא לא תושב של אף מדינה, אבל שוב זה מה שלי נראה ולא בטוח שזה מה שהחוק אומר

&nbsp
הרי יש מקרים שמיהו מקבל ויזת הגירה מחוץ לארה״ב, טס לארה״ב על מנת להפעיל את הגרין קארד, מבקש Rep ויוצא על מנת לסיים את כל סידוריו ואז עובר, היו פה מספר מקרים כאלו בפורום, האם זה אומר שבזמן שהם מחוץ לארה״ב אם אמורים לשלם מס לאחת מהסטייט ואל כן למי?
לדוד סם ברור שכן אם יש חבות מס (לא תמיד בגלל המיסוי בישראל)

KallaGLP

New member
אבל בלי קשר ל-REP

(שמלכתחילה החלטנו שנציג אותו רק במקרה שיעלו שאלות בהגירה בכניסה לארה"ב בקשר להעדרות, ועד כה לא עלו שום שאלות) אנחנו מעוניינים דווקא להראות כמה שיותר נוכחות וקשר לארה"ב, כי השירות שלו יימשך עוד 4 שנים ולא בטוח שנצליח להוציא עוד פעם REP. כשהוא מגיע לפה זה לא פעם בשנתיים אלא לפחות פעמיים-שלוש בשנה, והוא מגיע כתושב ולא כתייר, עם כתובת ורישיון נהיגה מקומי. המטרה היא להראות שיש לו כמה שיותר קשרים לארה"ב באופן שוטף ולא להפך. אני לא יודעת אם יש בעלי גרין קארד שיכולים להכריז שאינם תושבים של אף מדינה (אני בספק רב), אך גם אם כן - אני לא חושבת שזה מתאים במקרה שלנו ובפוטנציה עלול רק להזיק. זה אולי תאורטית מתאים לאדם שרק מפעיל גרין קארד וחוזר כדי לסגור עניינים וחוזר חזרה מקסימום אחרי שנתיים, אך זה לא המצב של הבן ואנחנו רוצים לשחק באש כמה שפחות.

למעלה