michalgad1
New member
המלצה מסעודת פורים םשטידת עגבניות שרי
הפשטידה הוכנה כי זה היה הירק האחרון שנשאר במקרר אבל יצאה כל כך מוצלחת, חוסלה בדקות. שילבתי בין שני המתכונים הבאים: מאת: עינת דרור מצרכים: 1קופסה עגבניות שרי 1קופסה עגבניות חתוכות או קילו עגבניות רגילות 1 חבילה גבינת שמנת 1 שמנת מתוקה 3 ביצים חצי כוס קמח צרור כוסברה פטרוזיליה 3 שיני שום חצי כפית פפריקה מלח פלפל שמן זית לשימון תבנית אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, משמנים תבנית. אופים כ50 דקות או עד שהפשטידה תתייצב. פשטידת עגבניות שרי פשטידה קלה להכנה וטעימה מאד. ניתן להכין גם גרסה לא דיאטטית אם רוצים למי שמבין - 13 נק' כל הפשטידה בגרסה הרזה ביותר חמרים לפשטידה: 800 גרם עגבניות שרי ½ כוס שמיר קצוץ דק 1 גביע גבינה לבנה, 3% שומן לפחות 1 גביע יוגורט או שמנת 3 ביצים 3 כפות קמח תופח 2 כפות סולת 2 כפות קטשופ ½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה מלח ופלפל לפי הטעם לשימון התבנית: כפית מרגרינה 2 כפות סולת אופן 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 עד 190 מעלות) 2. חותכים את העגבניות לרבעים ושמים במסננת לניקוז הנוזלים 3. בקערה מתאימה שמים את הגבינה, יוגורט, ביצים ומערבבים לתערובת חלקה. אפשר ע"י מטרף. 4. מוסיפים בהדרגה את הקמח הסולת, ובוחשים שוב לקבלת תערובת חלקה. 5. מוסיפים את השמיר, פלפלת, קטשופ ובוחשים שוב. בסוף מוסיפים את העגבניות ומערבבים בזהירות עם כף, כדי שלא למעוך את העגבניות. 6. מכינים תבנית ע"י שימון במרגרינה וציפוי בסולת. לכמות הרשומה, מספיקה תבנית של 20*30 לערך. 7. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת הכף במידת הצורך. 8. אופים כשעה או עד שהפשטידה יציבה ולא רטובה מבפנים (מבחן הקיסם). טיפים 1. להקטנת אחוזי שומן: a. במקום 3 ביצים, ניתן להוסיף ביצה אחת ועוד 3 חלבונים. b. את הגבינות אפשר לבחור עם אחוזי שומן נמוכים ככל האפשר, אבל הפשטידה עלולה לצאת מיימית. מומלץ לפחות אחד המוצרים שלא יהיה כחוש. 2. ניתן להוסיף יותר שמיר, לפי הטעם, אפילו כוס שלמה.
הפשטידה הוכנה כי זה היה הירק האחרון שנשאר במקרר אבל יצאה כל כך מוצלחת, חוסלה בדקות. שילבתי בין שני המתכונים הבאים: מאת: עינת דרור מצרכים: 1קופסה עגבניות שרי 1קופסה עגבניות חתוכות או קילו עגבניות רגילות 1 חבילה גבינת שמנת 1 שמנת מתוקה 3 ביצים חצי כוס קמח צרור כוסברה פטרוזיליה 3 שיני שום חצי כפית פפריקה מלח פלפל שמן זית לשימון תבנית אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, משמנים תבנית. אופים כ50 דקות או עד שהפשטידה תתייצב. פשטידת עגבניות שרי פשטידה קלה להכנה וטעימה מאד. ניתן להכין גם גרסה לא דיאטטית אם רוצים למי שמבין - 13 נק' כל הפשטידה בגרסה הרזה ביותר חמרים לפשטידה: 800 גרם עגבניות שרי ½ כוס שמיר קצוץ דק 1 גביע גבינה לבנה, 3% שומן לפחות 1 גביע יוגורט או שמנת 3 ביצים 3 כפות קמח תופח 2 כפות סולת 2 כפות קטשופ ½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה מלח ופלפל לפי הטעם לשימון התבנית: כפית מרגרינה 2 כפות סולת אופן 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 עד 190 מעלות) 2. חותכים את העגבניות לרבעים ושמים במסננת לניקוז הנוזלים 3. בקערה מתאימה שמים את הגבינה, יוגורט, ביצים ומערבבים לתערובת חלקה. אפשר ע"י מטרף. 4. מוסיפים בהדרגה את הקמח הסולת, ובוחשים שוב לקבלת תערובת חלקה. 5. מוסיפים את השמיר, פלפלת, קטשופ ובוחשים שוב. בסוף מוסיפים את העגבניות ומערבבים בזהירות עם כף, כדי שלא למעוך את העגבניות. 6. מכינים תבנית ע"י שימון במרגרינה וציפוי בסולת. לכמות הרשומה, מספיקה תבנית של 20*30 לערך. 7. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת הכף במידת הצורך. 8. אופים כשעה או עד שהפשטידה יציבה ולא רטובה מבפנים (מבחן הקיסם). טיפים 1. להקטנת אחוזי שומן: a. במקום 3 ביצים, ניתן להוסיף ביצה אחת ועוד 3 חלבונים. b. את הגבינות אפשר לבחור עם אחוזי שומן נמוכים ככל האפשר, אבל הפשטידה עלולה לצאת מיימית. מומלץ לפחות אחד המוצרים שלא יהיה כחוש. 2. ניתן להוסיף יותר שמיר, לפי הטעם, אפילו כוס שלמה.