מזמן לא הכנתי מנת חצילים חדשה. המתכון הזה הבליח לי באינסטגרם ואני ממש שמחה שראיתי אותו ושניסיתי- גיוון לי קצת את אוסף החצילים. מזכיר לי משהו שיעלה הביאה של אהרוני, רק שכאן אופים את החצילים ולא מאדים.
השתמשתי בחומץ אורז, כל היתר כפי שכתוב.
חצילים אפויים בתחמיץ אסיאתי, לייזה פאנלים
מה צריכים?
2 חצילים קלים מבריקים קלופים זברה
רבע כוס שמן זית
3-4 שיני שום קצוצות קטן
כפית יפה של ג’ינג’ר טרי קצוץ קטן קטן או מגורד
צ’ילי טרי פרוס טבעות דקיקות לפי הטעם (מי שאוהב חריף יקצוץ אחד שלם)
חצי כוס עלי כסברה או נענע
לרוטב נערבב
3 כפות סויה
3 כפות מים קרים
כפית שמן שומשום
2 כפות חומץ
כף סוכר חום
כפית קורנפלור
חצי כפית מלח
נערבב הכל יחדיו
איך מכינים?
1. נחתוך את החצילים יפה ועבה כזה (כ-2 ס”מ) נמליח שיזיעו, אחרי רבע שעה נספיג במגבת את זיעת החציל, נערבב אותם עם רבע כוס שמן זית
2. נשטח החצילים ולתנור כ 20 דקות (אם צריך נהפוך באמצע צד) – כשמשחים נוציא ונניח בצד
3. במחבת עם 2 כפות שמן נקפיץ 3 שיני שום קצוצות, ג’ינג’ר קצוץ וצ׳ילי טרי או יבש, כשנשמע רחש קל של השמן, מיד נוסיף את הרוטב. נערבב קצת
4. עם דף האפייה נגליץ׳ את החצילים לרוטב הטעים טעים נערבבה ונעטר בכוסברה או נענע, ניתן להם 2-3 דקות קירמול ונוריד מהאש.
הכי טעים אחרי יום, אבל בואו לא חותמת שישאר משהו
השתמשתי בחומץ אורז, כל היתר כפי שכתוב.
חצילים אפויים בתחמיץ אסיאתי, לייזה פאנלים
מה צריכים?
2 חצילים קלים מבריקים קלופים זברה
רבע כוס שמן זית
3-4 שיני שום קצוצות קטן
כפית יפה של ג’ינג’ר טרי קצוץ קטן קטן או מגורד
צ’ילי טרי פרוס טבעות דקיקות לפי הטעם (מי שאוהב חריף יקצוץ אחד שלם)
חצי כוס עלי כסברה או נענע
לרוטב נערבב
3 כפות סויה
3 כפות מים קרים
כפית שמן שומשום
2 כפות חומץ
כף סוכר חום
כפית קורנפלור
חצי כפית מלח
נערבב הכל יחדיו
איך מכינים?
1. נחתוך את החצילים יפה ועבה כזה (כ-2 ס”מ) נמליח שיזיעו, אחרי רבע שעה נספיג במגבת את זיעת החציל, נערבב אותם עם רבע כוס שמן זית
2. נשטח החצילים ולתנור כ 20 דקות (אם צריך נהפוך באמצע צד) – כשמשחים נוציא ונניח בצד
3. במחבת עם 2 כפות שמן נקפיץ 3 שיני שום קצוצות, ג’ינג’ר קצוץ וצ׳ילי טרי או יבש, כשנשמע רחש קל של השמן, מיד נוסיף את הרוטב. נערבב קצת
4. עם דף האפייה נגליץ׳ את החצילים לרוטב הטעים טעים נערבבה ונעטר בכוסברה או נענע, ניתן להם 2-3 דקות קירמול ונוריד מהאש.
הכי טעים אחרי יום, אבל בואו לא חותמת שישאר משהו