michalgad1
New member
המלצה משבת יזה עוף עם תפוחי אדמה ואפונה
מתאים לקיץ. מתכון של שרית מברוכה לא לוותר על השמיר ארוחת צהריים מושלמת מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה) שמן קנולה - 2 » כף - סה"כ (20 מ"ל) תפוח אדמה - 5.5 » יחידה בינונית - סה"כ (930 גרם), 5-6 יחידות - חתוכים לקוביות. חזה עוף - 650 גרם, 600-700 גרם חתוך לקוביות. אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם), מופשרת. בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ. אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה כורכום - 2 » כפית שטוחה פלפל שחור - כפית שטוחה כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה שבת - שמיר - 2 » כף-קצוץ - סה"כ (18 גרם), לקישוט - לא חובה. מלח - קורט מים - 1.25 » כוס - סה"כ (300 מ"ל), כוס עד כוס וחצי. 7 מנות/יחידות: כ- 7 מנות. אופן הכנת המתכון 1. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד הזהבה. 2. מוסיפים את קוביות חזה העוף וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות. 3. מוסיפים את תפוחי האדמה לעוד כ- 3 דקות טיגון, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 4. מוסיפים אפונה וכוס עד כוס וחצי מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה לבינונית לעוד כ- 20-30 דקות בישול לצמצום נוזלים. 5. בזמן ההגשה אפשר לפזר מעט שמיר על התבשיל. 6. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
מתאים לקיץ. מתכון של שרית מברוכה לא לוותר על השמיר ארוחת צהריים מושלמת מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה) שמן קנולה - 2 » כף - סה"כ (20 מ"ל) תפוח אדמה - 5.5 » יחידה בינונית - סה"כ (930 גרם), 5-6 יחידות - חתוכים לקוביות. חזה עוף - 650 גרם, 600-700 גרם חתוך לקוביות. אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם), מופשרת. בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ. אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה כורכום - 2 » כפית שטוחה פלפל שחור - כפית שטוחה כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה שבת - שמיר - 2 » כף-קצוץ - סה"כ (18 גרם), לקישוט - לא חובה. מלח - קורט מים - 1.25 » כוס - סה"כ (300 מ"ל), כוס עד כוס וחצי. 7 מנות/יחידות: כ- 7 מנות. אופן הכנת המתכון 1. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד הזהבה. 2. מוסיפים את קוביות חזה העוף וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות. 3. מוסיפים את תפוחי האדמה לעוד כ- 3 דקות טיגון, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 4. מוסיפים אפונה וכוס עד כוס וחצי מים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה לבינונית לעוד כ- 20-30 דקות בישול לצמצום נוזלים. 5. בזמן ההגשה אפשר לפזר מעט שמיר על התבשיל. 6. בתיאבון