יש לי חולשה לתבשילים שמשלבים בשר/עוף, ירקות ופחממות (אורז/פתיתים/בורגול). אוהבת את הטעם שהבישול עם הבשר נותן ליתר המרכיבים.
ניסיתי סיר כזה של לייזה פנלים ואהבנו מאד.
אני השתמשתי בפתיתים.
סיר קציצות עם פתיתים ואפונה של לייזה פנלים
חומרים ל-4-6 מנות:
לקציצות:
חצי קילו פרגיות טחון
שלוש כפות גדושות פירורי לחם או פרוסת חלה עבה-עבה מפוררת
לתיבול:
1 ביצה
1 כף קטשופ גדושה
1 שן שום כתושה
חצי בצל לבן
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
לסיר:
רבע כוס שמן זית
1 בצל קטן חתוך לקוביות
1 גזר קטן חתוך לקוביות
פלפל אדום קטן קוביות
1 רסק קטן
1 ליטר מים
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
מי שאוהב יוסיף גם כמה עלי נענע קצוצים
כמה עלי בזיליקום
מיץ מחצי לימון
1 כוס פתיתים או אורז או בורגול (לא מבושלים)
1 כוס אפונה ירוקה עדינה
אופן ההכנה:
ניסיתי סיר כזה של לייזה פנלים ואהבנו מאד.
אני השתמשתי בפתיתים.
סיר קציצות עם פתיתים ואפונה של לייזה פנלים
חומרים ל-4-6 מנות:
לקציצות:
חצי קילו פרגיות טחון
שלוש כפות גדושות פירורי לחם או פרוסת חלה עבה-עבה מפוררת
לתיבול:
1 ביצה
1 כף קטשופ גדושה
1 שן שום כתושה
חצי בצל לבן
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
לסיר:
רבע כוס שמן זית
1 בצל קטן חתוך לקוביות
1 גזר קטן חתוך לקוביות
פלפל אדום קטן קוביות
1 רסק קטן
1 ליטר מים
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
מי שאוהב יוסיף גם כמה עלי נענע קצוצים
כמה עלי בזיליקום
מיץ מחצי לימון
1 כוס פתיתים או אורז או בורגול (לא מבושלים)
1 כוס אפונה ירוקה עדינה
אופן ההכנה:
- נערבל את חומרי התיבול לקציצות בבלנדוש. נעביר לקערה, נוסיף פרגיות טחון ופירורי לחם ונלוש טוב טוב בידיים.
- ניצור קציצות יפות, נשטח על דף אפייה משומן ולתנור שחומם ל-200 מעלות עד השחמה קלה כ-20 דקות.
- בסיר רחב עם שמן זית נטגן את קוביות הבצל, הגזר והגמבה 3-4 דקות. נוסיף את הרסק והמים, נערבב, נתבל במלח, פלפל ועשבי תיבול ושום.
- כשמגיע לרתיחה ננמיך ונכסה.
- נוסיף את הקציצות מהתנור לסיר בזהירות, נביא שוב לרתיחה מכוסה.
- עכשיו זה שלב חשוב, המים צריכים להיות בערך בגובה הקציצות, אם זה יותר נמוך נוסיף מים ונתקן תיבול בהתאם, נביא לרתיחה ואז נוסיף כוס פתיתים או אורז או בורגול לא מוכן וכוס אפונה. נבשל 15 דקות או עד לרכות.
- אם יש יותר מדי נוזלים, נגלה את הסיר ונבשל עד צמצום.זהו, היה קשה?? קל קל קל תראו רגע, מה שחשוב בסיר הזה, זה לא להעמיס את כל הפתיתים, כי בכמות גדולה הם יכולים לייבש את כל הסיר.