המלצה משבת: עוף עם תפו"א באפיה ממושכת שאורני היקרה שלחה לי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כתבתי בשבוע שעבר שרציתי להכין עוף שיגיע למצב רך ונימוח ואורני שלחה לי מתכון מוצלח מאד. קראתי, אהבתי, הכנתי לשבת ומאד אהבנו.
אורני הדגישה לי את ההערות שלה, לא הדגשתי כמוה אבל יישמתי את רוב ההמלצות של אורני. השתמשתי בעוף בכרעיים (לא עוף שלם) ובנוסף לתפ"א הוספתי בצל ושום.
יצא שחום, רך וטעים מאד. ממליצה!

עוף עם תפו"א באפיה ממושכת של חמותה של רותי רוסו

עוף שלם נקי (כדאי לסלק את השומנים עד כמה שאפשר אבל להשאיר את העור)
2 כפות שמן (שמתי שמן זית משובח)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה אבקת מרק בצל
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס נוזלים (מים, בירה, יין, מיץ – מה שאוהבים) (שמתי יין לבן)
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים גס (שמתי 4 גדולים מאד. שימו לפי הרגלי האכילה שלכם)

אפשר להוסיף
פפריקה מתוקה (הוספתי רק את זה ומעט)
פלפל שחור
בהרט

אפשר להוסיף כרישה, שומר, סלרי, גזר, בצל, שום, ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים.
(הוספתי בצל פרוס והמון המון שיני שום קלופות וחצויות)

מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
(איך שהכנסתי את הסיר לתנור, הורדתי ל- 200 מעלות כי חששתי לגורל הידיות)
בסיר גדול שמים את כל הירקות. שוטפים את העוף ומוסיפים. שופכים את התבלינים והנוזלים ומערבבים היטב. מכניסים קצת רוטב וירקות לתוך העוף.
מכניסים לתנור לשעה ורבע, הופכים את העוף.
מנמיכים את הטמפ' ל- 100 ומחזירים לתנור לעוד שלוש וחצי שעות לפחות.

לא היה לי כל כך הרבה זמן אז אחרי שעה ורבע הורדתי ל- 160, אפיתי עוד 45 דקות,
הורדתי ל- 140 ואפיתי עוד 1/2 שעה ואז הרעבים פרצו לתנור וטרפו הכל.
יצא מעולה. העוף צלוי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, הבשר ממש נופל מהעצמות.
תפוחי האדמה ספוגי רוטב וצלויים מעט. לדעתי מתאים להכין זאת בסיר נון סטיק.
ואם אפשר, לדעתי בכל זאת עדיפה אפיה איטית יותר לפי ההוראות וזה מה שאנסה בפעם הבאה.

והשורה התחתונה לדעתי – אם את מכינה לשבת ורוצה להשאיר בתנור או על פלטה, דלגי על כל ההערות שלי. מבחינת נוזלים – יש כבר אבקת מרק ומלא מרכיבים נותני טעם, ולכן אפשר להוסיף סתם מים (מעט).

בהצלחה ושבת שלום.
...
 

michalgad

Active member
כתבתי בשבוע שעבר שרציתי להכין עוף שיגיע למצב רך ונימוח ואורני שלחה לי מתכון מוצלח מאד. קראתי, אהבתי, הכנתי לשבת ומאד אהבנו.
אורני הדגישה לי את ההערות שלה, לא הדגשתי כמוה אבל יישמתי את רוב ההמלצות של אורני. השתמשתי בעוף בכרעיים (לא עוף שלם) ובנוסף לתפ"א הוספתי בצל ושום.
יצא שחום, רך וטעים מאד. ממליצה!

עוף עם תפו"א באפיה ממושכת של חמותה של רותי רוסו

עוף שלם נקי (כדאי לסלק את השומנים עד כמה שאפשר אבל להשאיר את העור)
2 כפות שמן (שמתי שמן זית משובח)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה אבקת מרק בצל
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס נוזלים (מים, בירה, יין, מיץ – מה שאוהבים) (שמתי יין לבן)
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים גס (שמתי 4 גדולים מאד. שימו לפי הרגלי האכילה שלכם)

אפשר להוסיף
פפריקה מתוקה (הוספתי רק את זה ומעט)
פלפל שחור
בהרט

אפשר להוסיף כרישה, שומר, סלרי, גזר, בצל, שום, ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים.
(הוספתי בצל פרוס והמון המון שיני שום קלופות וחצויות)

מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
(איך שהכנסתי את הסיר לתנור, הורדתי ל- 200 מעלות כי חששתי לגורל הידיות)
בסיר גדול שמים את כל הירקות. שוטפים את העוף ומוסיפים. שופכים את התבלינים והנוזלים ומערבבים היטב. מכניסים קצת רוטב וירקות לתוך העוף.
מכניסים לתנור לשעה ורבע, הופכים את העוף.
מנמיכים את הטמפ' ל- 100 ומחזירים לתנור לעוד שלוש וחצי שעות לפחות.

לא היה לי כל כך הרבה זמן אז אחרי שעה ורבע הורדתי ל- 160, אפיתי עוד 45 דקות,
הורדתי ל- 140 ואפיתי עוד 1/2 שעה ואז הרעבים פרצו לתנור וטרפו הכל.
יצא מעולה. העוף צלוי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, הבשר ממש נופל מהעצמות.
תפוחי האדמה ספוגי רוטב וצלויים מעט. לדעתי מתאים להכין זאת בסיר נון סטיק.
ואם אפשר, לדעתי בכל זאת עדיפה אפיה איטית יותר לפי ההוראות וזה מה שאנסה בפעם הבאה.

והשורה התחתונה לדעתי – אם את מכינה לשבת ורוצה להשאיר בתנור או על פלטה, דלגי על כל ההערות שלי. מבחינת נוזלים – יש כבר אבקת מרק ומלא מרכיבים נותני טעם, ולכן אפשר להוסיף סתם מים (מעט).

בהצלחה ושבת שלום.
...
נראה לך שאפשר לצלות לפני שבת ולהמשיך באפיה איטית כל הלילה או שזה כבר יהיה יותר מידי בתנור ?
 
נראה לך שאפשר לצלות לפני שבת ולהמשיך באפיה איטית כל הלילה או שזה כבר יהיה יותר מידי בתנור ?
לדעתי אל תעשי כלום לפני שבת. שימי את העוף בסיר המתאים, על אש גבוהה, צלי אותו מכל הצדדים, הוסיפי את כל השאר, סגרי ושימי בתנור.
כשהיו לי עדיין ילדים בבית הספר, נהגתי להכין בבוקר, לשים בתנור ולשכוח ממנו עד שהיו מגיעים בשעות הצוהריים המאוחרות.
 
למעלה