המלצה משבת - עוף צלוי בנוסח תאילנדי (עם שיפוצים שלי)
ראיתי את המתכון הזה בהמון מקומות , מדובר על מאכל מאוד נפוץ בתאילנד (כנראה. אני מסתמכת על מה שכתוב באינטרנט), אוכל רחוב, וכו'. מבוסס בעיקר על המתכון הזה
http://www.eatingthaifood.com/2014/03/authentic-thai-grilled-chicken-recipe-gai-yang/ אבל לא רק.
הערות של שירה:
1. את המתכונים שמצאתי ברשת (כולם דומים או זהים) שיניתי קצת לפי מה שהיה לי בבית - יכול להיות שבגרסא האמיתית זה יוצא אחרת.
2. עוף אחד חתכתי לאורך החזה ושיטחתי אותו, עוף שני חתכתי באותו אופן ואחר כך הפרדתי לשני חלקים (חזה + כרע).
3. את העוף אמורים לעשות בגריל - אני צליתי בתנור - חום מקסימלי ל15 דקות ואחר כך חום בינוני לעוד שעה, שעה ורבע.
4. אמורים להשרות את העוף ללילה או יותר - אני מאמינה שזה ישפר פלאים את העוף למרות שגם ככה זה היה טעים. מעניין שזה היה מ-ל-א טעמים כשטעמתי בערב שבת (ישר אחרי הצליה) ופחות ארומטי כשאכלתי בשבת.
מרינדה בנוסח תאילנדי לפי שינויים של שירה:
===============================
ל2 עופות בינוניים-קטנים (כ1.5 קג)
4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום (במקור - רוטב דגים)
2 כפות סוכר חום
פלפל חריף יבש או אבקת צ'ילי
כחצי כוס מים
3-4 שיני שום (במקור- 4 ראשי שום - נראה לי פשוט מוגזם)
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד (במקור - למונגרס)
פלפל שחור טחון
חצי חבילה כוסברה קצוצה דק עם הגבעולים (במקור - שורש כוסברה)
ג'ינג'ר טרי קצוץ או אבקת ג'ינג'ר (תוספת שלי, לא היה במקור)
קוצצים הכל במעבד מזון, מורחים היטב את העוף מכל הכיוונים, משרים במקרר 1-2 לילות, מעבירים לגריל או תנור , צולים כשעתיים (אני צליתי 15 דקות על חום גבוה ואחר כך הורדתי לחום בינוני למשך עוד 1.5 שעות, ל א מכוסה. מדי פעם מרטיבה עם הנוזלים בתבנית. נותנים לעוף לנוח כ10 דקות ואז מחלקים למנות.
ראיתי את המתכון הזה בהמון מקומות , מדובר על מאכל מאוד נפוץ בתאילנד (כנראה. אני מסתמכת על מה שכתוב באינטרנט), אוכל רחוב, וכו'. מבוסס בעיקר על המתכון הזה
http://www.eatingthaifood.com/2014/03/authentic-thai-grilled-chicken-recipe-gai-yang/ אבל לא רק.
הערות של שירה:
1. את המתכונים שמצאתי ברשת (כולם דומים או זהים) שיניתי קצת לפי מה שהיה לי בבית - יכול להיות שבגרסא האמיתית זה יוצא אחרת.
2. עוף אחד חתכתי לאורך החזה ושיטחתי אותו, עוף שני חתכתי באותו אופן ואחר כך הפרדתי לשני חלקים (חזה + כרע).
3. את העוף אמורים לעשות בגריל - אני צליתי בתנור - חום מקסימלי ל15 דקות ואחר כך חום בינוני לעוד שעה, שעה ורבע.
4. אמורים להשרות את העוף ללילה או יותר - אני מאמינה שזה ישפר פלאים את העוף למרות שגם ככה זה היה טעים. מעניין שזה היה מ-ל-א טעמים כשטעמתי בערב שבת (ישר אחרי הצליה) ופחות ארומטי כשאכלתי בשבת.
מרינדה בנוסח תאילנדי לפי שינויים של שירה:
===============================
ל2 עופות בינוניים-קטנים (כ1.5 קג)
4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום (במקור - רוטב דגים)
2 כפות סוכר חום
פלפל חריף יבש או אבקת צ'ילי
כחצי כוס מים
3-4 שיני שום (במקור- 4 ראשי שום - נראה לי פשוט מוגזם)
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד (במקור - למונגרס)
פלפל שחור טחון
חצי חבילה כוסברה קצוצה דק עם הגבעולים (במקור - שורש כוסברה)
ג'ינג'ר טרי קצוץ או אבקת ג'ינג'ר (תוספת שלי, לא היה במקור)
קוצצים הכל במעבד מזון, מורחים היטב את העוף מכל הכיוונים, משרים במקרר 1-2 לילות, מעבירים לגריל או תנור , צולים כשעתיים (אני צליתי 15 דקות על חום גבוה ואחר כך הורדתי לחום בינוני למשך עוד 1.5 שעות, ל א מכוסה. מדי פעם מרטיבה עם הנוזלים בתבנית. נותנים לעוף לנוח כ10 דקות ואז מחלקים למנות.
