המלצה משבת: קציצות עוף מקורמלות של רון יוחננוב

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החצי קנה לי את הספר של רון יוחננוף לפסח. ניסיתי כמה מתכונים, כולם יצאו נהדרים.
את זה הכנתי לשבת שחלפה ונהנתי מהשאריות עד היום...

קציצות עוף ובטטה מקורמלות, רון יוחננוב, מבשלים ואופים

מצרכים

לקציצות:

500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טרי (עדיף פרגיות)
1 בצל גדול מקולף וחתוך לקוביות
1/2 כוס עשבי תיבול (כוסברה / פיטרוזליה)
1 בטטה בינונית מקולפת ומגורדת בפומפיה
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק בצל
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית אבקת אפיה
מלח / פלפל שחור
שמן לטיגון

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל אדום גדול מקולף וחתוך לרצועות
בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
כף אבקת מרק בצל
2 כוסות מים חמים
2 כפות סילאן
כף קורנפלור מומסת בחצי כוס מים קרים
חופן עשבי תיבול ( פיטרוזליה / כוסברה / תימין קצוצים דק)
כפית צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה - לפי הטעם)
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתגבשת תערובת אחידה.
מגלגלים לקציצות בגודל של כדור פינג פונג.
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה היטב מכל צד.
מוציאים את הקציצות מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים את קוביות הבטטות.
מוסיפים את המים, סילאן ואבקת המרק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות ומסדרים אותם בסיר.
בקערית מערבבים את הקורנפלור עם כוס המים עד שמתקבל נוזל אחיד.
שופכים לתוך הרוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה בינונית.
לאחר מכן אפשר לפתוח את הסיר ולהכניס אותו לתנור להזהבה כ-20 דקות על 200 מעלות- אני דילגתי..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל

ויוי 25

Well-known member
אפרופו יוחננוף :
שימו לב לעובדה ,שהעופות שנמכרות ברשת יוחננוף הם לדבריו לא שייכים לרשת, אלא לקבלן מישנה המשכיר את האטליז באופן פרטי בסופר בכדי למכור עופות ,ללא כל קשר לרשת המכירות של יוחננוף,
על כך הוא סיפר לפני כמה ימים לצוות "תוכנית חיסכון" מהטלביזיה,וזאת לאחר כשתחקירנים של התוכנית הגיעו למקום וגילו כי עובדי -האטליז מסירים מדבקות מהאריזות של העופות אשר התאריך שלהם פג- תוקף.
כלומר, מכרו לציבור הלקוחות את העופות שפג תוקפם - ואשר אסורות למאכל אדם.

לכן, כדאי להיות מודעים לתופעה זו , ולהישמר מהאטליז הפרטי הממוקם שם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפרופו יוחננוף :
שימו לב לעובדה ,שהעופות שנמכרות ברשת יוחננוף הם לדבריו לא שייכים לרשת, אלא לקבלן מישנה המשכיר את האטליז באופן פרטי בסופר בכדי למכור עופות ,ללא כל קשר לרשת המכירות של יוחננוף,
על כך הוא סיפר לפני כמה ימים לצוות "תוכנית חיסכון" מהטלביזיה,וזאת לאחר כשתחקירנים של התוכנית הגיעו למקום וגילו כי עובדי -האטליז מסירים מדבקות מהאריזות של העופות אשר התאריך שלהם פג- תוקף.
כלומר, מכרו לציבור הלקוחות את העופות שפג תוקפם - ואשר אסורות למאכל אדם.

לכן, כדאי להיות מודעים לתופעה זו , ולהישמר מהאטליז הפרטי הממוקם שם.
מטריד ביותר.
אבל, למיטב ידיעתי, אין קשר בין יוחננוף מהמתכון לבין הרשת..
 

ויוי 25

Well-known member
יקירה, אני מקוווה שבמקרה שלך זה קרה במועד אחר ושהבשר היה טרי,
אך עצם העובדה שעוסקים אצלו ברשת במחלקת הבשר אנשים לא אמינים ,
ושהכל תועד במצלמות, איך העופות שבמדבקות שעליהם פג -התוקף,הוסרו לעיני המצלמה ,
זו עובדה מאוד בעייתית ,לכן ראיתי לנכון לציין זאת.
העובדים גם סיפרו שמכרו בהוראות ההנהלה את כל העופות האלה.
מקוה שילמדו שם את הלקח ויימגרו את התופעה .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יקירה, אני מקוווה שבמקרה שלך זה קרה במועד אחר ושהבשר היה טרי,
אך עצם העובדה שעוסקים אצלו ברשת במחלקת הבשר אנשים לא אמינים ,
ושהכל תועד במצלמות, איך העופות שבמדבקות שעליהם פג -התוקף,הוסרו לעיני המצלמה ,
זו עובדה מאוד בעייתית ,לכן ראיתי לנכון לציין זאת.
העובדים גם סיפרו שמכרו בהוראות ההנהלה את כל העופות האלה.
מקוה שילמדו שם את הלקח ויימגרו את התופעה .

אני לא מדברת על המקרה עם הסחורה ואני גם לא קונה ברשת הזו. אני רק מדייקת שרון יוחננוף שהמתכון לקציצות מופיע אצלו בספר לא קשור למשפחת יוחננוף מרשת המרכולים, למיטב ידיעתי.
 

ויוי 25

Well-known member
מקוה שאת אכן צודקת ,
רק בריאות.
יום נפלא, ובשורות טובות.
 
למעלה