החצי קנה לי את הספר של רון יוחננוף לפסח. ניסיתי כמה מתכונים, כולם יצאו נהדרים.
את זה הכנתי לשבת שחלפה ונהנתי מהשאריות עד היום...
קציצות עוף ובטטה מקורמלות, רון יוחננוב, מבשלים ואופים
מצרכים
לקציצות:
500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טרי (עדיף פרגיות)
1 בצל גדול מקולף וחתוך לקוביות
1/2 כוס עשבי תיבול (כוסברה / פיטרוזליה)
1 בטטה בינונית מקולפת ומגורדת בפומפיה
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק בצל
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית אבקת אפיה
מלח / פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל אדום גדול מקולף וחתוך לרצועות
בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
כף אבקת מרק בצל
2 כוסות מים חמים
2 כפות סילאן
כף קורנפלור מומסת בחצי כוס מים קרים
חופן עשבי תיבול ( פיטרוזליה / כוסברה / תימין קצוצים דק)
כפית צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה - לפי הטעם)
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתגבשת תערובת אחידה.
מגלגלים לקציצות בגודל של כדור פינג פונג.
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה היטב מכל צד.
מוציאים את הקציצות מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים את קוביות הבטטות.
מוסיפים את המים, סילאן ואבקת המרק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות ומסדרים אותם בסיר.
בקערית מערבבים את הקורנפלור עם כוס המים עד שמתקבל נוזל אחיד.
שופכים לתוך הרוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה בינונית.
לאחר מכן אפשר לפתוח את הסיר ולהכניס אותו לתנור להזהבה כ-20 דקות על 200 מעלות- אני דילגתי..
את זה הכנתי לשבת שחלפה ונהנתי מהשאריות עד היום...
קציצות עוף ובטטה מקורמלות, רון יוחננוב, מבשלים ואופים
מצרכים
לקציצות:
500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טרי (עדיף פרגיות)
1 בצל גדול מקולף וחתוך לקוביות
1/2 כוס עשבי תיבול (כוסברה / פיטרוזליה)
1 בטטה בינונית מקולפת ומגורדת בפומפיה
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק בצל
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית אבקת אפיה
מלח / פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל אדום גדול מקולף וחתוך לרצועות
בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
כף אבקת מרק בצל
2 כוסות מים חמים
2 כפות סילאן
כף קורנפלור מומסת בחצי כוס מים קרים
חופן עשבי תיבול ( פיטרוזליה / כוסברה / תימין קצוצים דק)
כפית צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה - לפי הטעם)
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתגבשת תערובת אחידה.
מגלגלים לקציצות בגודל של כדור פינג פונג.
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה היטב מכל צד.
מוציאים את הקציצות מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים את קוביות הבטטות.
מוסיפים את המים, סילאן ואבקת המרק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות ומסדרים אותם בסיר.
בקערית מערבבים את הקורנפלור עם כוס המים עד שמתקבל נוזל אחיד.
שופכים לתוך הרוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה בינונית.
לאחר מכן אפשר לפתוח את הסיר ולהכניס אותו לתנור להזהבה כ-20 דקות על 200 מעלות- אני דילגתי..