המלצה נהדרת למתכון לשוקי עוף טעימים ,לימים הקרירים ,,,

shron17

New member
המלצה נהדרת למתכון לשוקי עוף טעימים ,לימים הקרירים ,,,

תבשיל עוף ריחני ונפלא בטעמו : (ללא צורך בתוספת מים וללא תוספת מלח.)

המצרכים הדרושים:
6 - 9 שוקיים -עוף
3 בצלים גודל בינוני
3 תפו"א
תבלין גריל עוף.
ההכנה:
1. בסיר רחב ושטוח לצקת 5 כפות שמן ,ומטגנים את שוקי -העוף היטב , להזהבה יפה מכול הצדדים.

2. להבריש את שוקי העוף בתבלין "גריל -עוף" ,מורחים ומברישים בנדיבות מכול הצדדים.

3. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות או לרצועות עבות ,ומניחים בתחתית הסיר,
ומעליהם להניח את שוקי -העוף הצלוי.

4. לפרוס את תפוחי -האדמה לפרוסות עבות.(בעובי 1 ס"מ,לעובי אצבע בערך),
ולהוסיף לסיר העוף.

לבסוף,
מכסים במכסה ,ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים .

הערות:
1. לתבשיל זה ,אין צורך להוסיף מלח, ואין צורך בכלל להוסיף מים.(הבצל מגיר הרבה נוזלים לתבשיל).
2. לבישול כמות של 18 שוקיים,מבשלים כ-שעה נוספת.
יוצא ט ע י ם במיוחד !!!
 

ריקי5

New member
, ינוסה

כדי להבהיר - הבצלים מתחת לשוקיים ותפוחי האדמה מעל?
 

shron17

New member
פרוסות תפוחי אדמה להניחם מעל השוקיים,,

ולאחר חצי שעה של בישול, יהיה רוטב ,
ואז מערבבים את פרוסות תפו"א בשכבת רוטב הנוזלים שיווצר.
וכך גם פרוסות תפוחי -האדמה יקבלו גוון אדמדם מהתיבול.
&nbsp
אגב,
למי שמעדיף אורז או קינואה, במקום תפו"א ,(וגם מי שאלרגי לתפו"א),
אפשר לבשל אורז בסמטי בסיר נפרד, או קינואה,
ובעת ההגשה להניחו בצלחות ומעליו ניתן לצקת מרוטב העוף הטעים.
&nbsp
 
למעלה