הייתה שם עוגה עם שכבת גבינה שממש רציתי לנסות ובניתי על שבת עם ההורים כדי להכין אותה. בסוף ההורים לא הגיעו אבל החלטתי להכין בכל זאת.
מעולה!!!!! וקלה להכנה- השתמשתי בקערה אחת.
היו חסרים לי כמה דברים קטנים- חצי שמנת חמוצה שהמרתי ביוגורט ועל החלמון הנוסף ויתרתי, לא חושבת שהורגש. אפיתי קצת יותר מידי- שעה+, אבל ממילא משתנה מתנור לתנור.
ממליצה בחום!
מביאה כלשונה של יעלה.
עוגה חיתוכיות של גבינה מישמשים פירורים
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (מתקבלת עוגה גדולה מאוד)
מתקבלות 36 חיתוכיות.
בצק פירורים:
1 שקית קמח תופח (340 גרם קמח רגיל + 1 א-אפיה)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 2 סוכר ווניל
להוסיף לפירורים:
1 + חצי שמנת חמוצה (300 גרם, מיכל גדול)
2 ביצים L
קורט מלח
למרוח (כי הבצק הוא בלילה סמיכה מאוד) את הבצק על תבנית גדולה, רחבה.
שכבת גבינה:
לערבב יחד
3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**
3 גבינת טוב-טעם (750 גרם כמו ריקוטה)
חצי שמנת חמוצה שנשארה (100 גרם)
1 שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר (אפשר לטעום ואת הבלילה ולשים פחות סוכר, אבל לזכור שהמישמש חמוץ ! )
תמצית ווניל !
18 מישמשים גדולים חצויים
פירורים:
לפורר במעבד
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס סוכר עם 2 סוכר ווניל
160 גרם קמח רגיל
לפזר את הפירורים על שכבת הגבינה וחצאי המישמשים ההפוכים.
לאפות בחום של כ-175 מעלות במשך 10-15 דקות ואח"כ להוריד ל-160 בערך ולאפות 40 דקות או יותר, עד שמתחיל להזהיב והעוגה יציבה, לא רועדת.
**הערה חשובה: אחרי שמרחתי את הבצק בשכבה אחידה, נותרו בקערה 3-4 כפות של בצק.
התחלתי מזה את תערובת הגבינה (מטעמי חסכון בכלים מיותרים ).
בתיאבון, יעלה
בתיאבון, יעלה
מעולה!!!!! וקלה להכנה- השתמשתי בקערה אחת.
היו חסרים לי כמה דברים קטנים- חצי שמנת חמוצה שהמרתי ביוגורט ועל החלמון הנוסף ויתרתי, לא חושבת שהורגש. אפיתי קצת יותר מידי- שעה+, אבל ממילא משתנה מתנור לתנור.
ממליצה בחום!
מביאה כלשונה של יעלה.
עוגה חיתוכיות של גבינה מישמשים פירורים
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (מתקבלת עוגה גדולה מאוד)
מתקבלות 36 חיתוכיות.
בצק פירורים:
1 שקית קמח תופח (340 גרם קמח רגיל + 1 א-אפיה)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 2 סוכר ווניל
להוסיף לפירורים:
1 + חצי שמנת חמוצה (300 גרם, מיכל גדול)
2 ביצים L
קורט מלח
למרוח (כי הבצק הוא בלילה סמיכה מאוד) את הבצק על תבנית גדולה, רחבה.
שכבת גבינה:
לערבב יחד
3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**
3 גבינת טוב-טעם (750 גרם כמו ריקוטה)
חצי שמנת חמוצה שנשארה (100 גרם)
1 שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר (אפשר לטעום ואת הבלילה ולשים פחות סוכר, אבל לזכור שהמישמש חמוץ ! )
תמצית ווניל !
18 מישמשים גדולים חצויים
פירורים:
לפורר במעבד
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס סוכר עם 2 סוכר ווניל
160 גרם קמח רגיל
לפזר את הפירורים על שכבת הגבינה וחצאי המישמשים ההפוכים.
לאפות בחום של כ-175 מעלות במשך 10-15 דקות ואח"כ להוריד ל-160 בערך ולאפות 40 דקות או יותר, עד שמתחיל להזהיב והעוגה יציבה, לא רועדת.
**הערה חשובה: אחרי שמרחתי את הבצק בשכבה אחידה, נותרו בקערה 3-4 כפות של בצק.
התחלתי מזה את תערובת הגבינה (מטעמי חסכון בכלים מיותרים ).
בתיאבון, יעלה

בתיאבון, יעלה