המלצה - סלט קולרבי עם טחינה ושקדים

סלט קולרבי עם טחינה ושקדים

(המתכון המקורי עשוי מפרחי כרובית שאני נמנעת מהם בגלל הנגיעות הגדולה של תולעים וחרקים בכרובית)

הכמויות לבחירתכם.

מכינים סלט קולרבי – מקלפים את הקולרבי וחותכים לקוביות בגודל כ- 1X1 ס"מ. מתבלים בשמן זית ומלח גס ושמים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור מחומם מראש לכ- 200 מעלות עד שמתרכך ומתחיל להזהיב בפינות. לא משחימים. שומרים במקרר בכלי סגור.

מכינים טחינה לא מאד סמיכה אבל גם לא ממש נוזלית – מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ואפשר גם שום כתוש. שומרים במקרר בכלי סגור.

קולים גפרורי שקדים במחבת נון סטיק ללא שמן. מצננים לגמרי ושומרים בכלי סגור או בשקית ניילון קשורה ומהודקת.

כשעה לפני ההגשה, מוציאים את הכמות הרצויה מהמקרר, כדי שהקולרבי יגיע לחום החדר. שמים בכלי הגשה שטוח יחסית. ממש לקראת ההגשה, יוצקים בכף טחינה מעל הקולרבי ומפזרים שקדים.
 
אורני, נקרא מצוין. תודה על הרעיון- בד"כ אוכלת קולרבי חי.
גם אני תמיד אכלתי קורלבי חי, אבל בשנים בהן נהגתי לאכול כרובית, שמתי לב שלקלח שלה יש טעם דומה לקולרבי. כשהפסקתי לאכול כרובית לפני שנים רבות, ניסיתי להשתמש בקולרבי כחלופה, וגיליתי שזה ממש מוצלח. הקולרבי האפוי שמכינים לסלט הזה, טעים לי גם בפני עצמו, ומכניסה קולרבי גם לפשטידות ולתבשילים של קוביות בשר עם ירקות.
 
למעלה