המלצה - ספר: תזונת האדם ובריאותו

akunhri

New member
המלצה - ספר: תזונת האדם ובריאותו

ממליץ בחום על ספריו של יצחק בן אורי, המוכרים שלו הם: "תזונת האדם ובריאותו" - המדריך השלם לתזונה ובריאות "אימהות בדרך הטבע" - מדריך להורים (המשדריך השלם לטיפול טבעי בתינוק ובילד) "הבריאות שלך" - המדריך המעשי לשמירת הבריאות וטיפול טבעי בחולים בן אורי הוא טבעוני מנתניה כבר עשרות שנים, גידל את ילדיו בצורה טבעונית בן אורי נחשב למייסד הרפואה הטבעית בישראל והיה תלמידו של ד"ר שלטון אבי תורת ההיגיינה, ספריו נמצאים אצלי דרך קבע בספריה ואני נעזר בהם בכל שאלה שמתעוררת כיום מתגורר בנתניה וניתן לרכוש את ספריו ישירות ממנו, לצערי אין לי את הטלפון שלו אבל ניתן להשיגו ב- 144 המשך ערב טוב לכולם.

vered73

New member
שאלה שאלתית

האם הספר תזונת האדם ובריאותו הוא במקרה אדום? כשהייתי נערה היה ברשותי ספר על טבעונות, משהו עב כרס עם כריכה דקה אדומה. (מכרתי אותו לפני מספר שנים) בספר תאר המחבר את שנות בחרותו והרגליו הטבעוניים עוד מאז. כנערה שעשתה אז דיאטה והשילה ממשקלה 15 קילוגרם, והפכה גם לצמחונית בדרך (בגלל פרה מסוימת, לא בגלל הספר), הספר מאד דיבר אלי. אלא מאי? בהיותי נערה, וכידוע נערים/ות נוהגים ללכת "עד הסוף" על משהו שמלהיב אותם, אימצתי כמה מהאמירות שם באופן עיוור, וגרמתי נזק בלתי הפיך הן לבריאות השיניים שלי והן למאזן הסידן בגופי. לגבי שיטת ההגיינה הטבעית, נתרמתי הרבה יותר בתחום זה מבני הזוג דיאמונד. ספריהם מאוזנים, ידידותיים למשתמש, ובהחלט מציעים מגוון של תפריטים מאוזנים. (כאמור, אין בכך מכדי לפגוע בידע של המחבר שפרסמת כאן, שכן אין לי מושג אם מדובר באותו הספר) באשר לטבעונות עצמה: אמנם טבעונית אני לא, יש לי מספר ידידות טבעוניות, ואני מעריכה ומכבדת דרכן זו של המנעות מכל מוצר מהחי. אני יודעת בודאות, כי הן בקיאות דיין בנושא המזון הנכנס אל פיהן וכיצד לשמר את מאגר הסידן, לדוגמא, לשמור על רמת המוגלובין חיונית, וכיוצא בזה. (בעצם, וירטואלית מהפורום טבעונות וצמחונות אני מכירה גם כמה גברים שהם אבות לילדים, והם טבעונים) ולכן, רציתי לאמר כי המלצתך מעניינת, אך יחד עם זאת, אני חושבת שראוי באותה נשימה להמליץ גם ללכת לאנשי מקצוע הבקיאים בנושא (כאלו שלא דוחפים אותך לאכול בשר, לדוגמא, בטענה שזה חשוב ביותר משום שאתה בן 10 וצריך לפתח שרירים) ולא להתיעץ רק עם הספרים על המדף. כאמור, לי נגרם נזק. (אם כי אולי היום בשפע הקיים מבחינת חנויות הטבע והמזון יכול להיות שלא יגרם נזק לאחרים. בזמני לא היה כזה היצע) כל טוב ורק בריאות.

בדיוק! מסכימה עם ורד

לחומר נוסף על בן אורי (והרבה מאוד ביקורת עניינית) אני ממליצה על האתר באופן_טבעי . יש שם דף שמוקדש לבן אורי, אבל הוא מוזכר גם בדפים אחרים לא מעטים (קל למצוא בחיפוש שם).

למעלה