אורני המקורית
Active member
המתכון המקורי הוא עוגת גבינה שאימא שלי נהגה להכין, והסבתי אותו לעוגה הזו שמכינים משזיפי שגיב שהשבוע פרצו בגדול.
דווקא שגיב כי הם נפרדים בקלות מהגלעין ואינם מכילים הרבה נוזלים.
עוגת שזיפים לראש השנה
זהו למעשה פאי בציפוי קראמבל, עשוי משזיפי שגיב שזו עונתם. אם משתמשים בחמאה, מתקבלת עוגה שקשה להפסיק לאכול.
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גר' חמאה (או מרגרינה רחמנא ליצלן)
1/2 כוס סוכר
1 חלמון (של ביצה בגודל לארג'. השתמשתי במדיום ושמתי 2 חלמונים).
תמצית וניל טובה
למלית:
שזיפי שגיב – בערך 750 גר'
1/4 כוס סוכר
כפית קינמון
לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ולשים עוד, לקבלת בצק אחיד, מגובש ולא דביק.
מורידים ממנו טיפה פחות משליש ומרפדים בחלק הנותר (הטיפה יותר מ- 2/3) תבנית עגולה 26 (הכי טוב תבנית פאי מתפרקת) או תבנית מלבנית בגודל A4.
חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים, מערבבים עם סוכר וקינמון ומסדרים על הבצק בשכבה אחידה.
לשליש הבצק הנותר מוסיפים קצת קמח וסוכר (בערך כף שטוחה מכל סוג) ולשים עד לקבלת פירורים, אותם מפזרים על השזיפים. אופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור, עד שהפירורים מזהיבים.
טעים קר, ועוד יותר טעים מחומם בתוספת גלידת וניל.
גיוונים – אפשר להחליף את השזיפים ברבעי משמש או בפרוסות תפוח עץ גרני סמית.
אפשר להכין כנ"ל עוגת גבינה – 1/2 ק"ג גבינה לבנה טרה (לא סקי ולא תנובה ואפשר ואפילו מומלץ, להחליף חצי מהגבינה בגבינת טוב טעם), 2 ביצים מדיום או ביצה לארג' וחלמון, תמצית וניל או סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון. כף בינונית קורנפלור או קמח (עדיף קורנפלור). אפשר להוסיף צימוקים. מערבבים הכול, יוצקים על הבצק, מיישרים, מפזרים פירורים ואופים כנ"ל.
דווקא שגיב כי הם נפרדים בקלות מהגלעין ואינם מכילים הרבה נוזלים.
עוגת שזיפים לראש השנה
זהו למעשה פאי בציפוי קראמבל, עשוי משזיפי שגיב שזו עונתם. אם משתמשים בחמאה, מתקבלת עוגה שקשה להפסיק לאכול.
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גר' חמאה (או מרגרינה רחמנא ליצלן)
1/2 כוס סוכר
1 חלמון (של ביצה בגודל לארג'. השתמשתי במדיום ושמתי 2 חלמונים).
תמצית וניל טובה
למלית:
שזיפי שגיב – בערך 750 גר'
1/4 כוס סוכר
כפית קינמון
לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ולשים עוד, לקבלת בצק אחיד, מגובש ולא דביק.
מורידים ממנו טיפה פחות משליש ומרפדים בחלק הנותר (הטיפה יותר מ- 2/3) תבנית עגולה 26 (הכי טוב תבנית פאי מתפרקת) או תבנית מלבנית בגודל A4.
חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים, מערבבים עם סוכר וקינמון ומסדרים על הבצק בשכבה אחידה.
לשליש הבצק הנותר מוסיפים קצת קמח וסוכר (בערך כף שטוחה מכל סוג) ולשים עד לקבלת פירורים, אותם מפזרים על השזיפים. אופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור, עד שהפירורים מזהיבים.
טעים קר, ועוד יותר טעים מחומם בתוספת גלידת וניל.
גיוונים – אפשר להחליף את השזיפים ברבעי משמש או בפרוסות תפוח עץ גרני סמית.
אפשר להכין כנ"ל עוגת גבינה – 1/2 ק"ג גבינה לבנה טרה (לא סקי ולא תנובה ואפשר ואפילו מומלץ, להחליף חצי מהגבינה בגבינת טוב טעם), 2 ביצים מדיום או ביצה לארג' וחלמון, תמצית וניל או סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון. כף בינונית קורנפלור או קמח (עדיף קורנפלור). אפשר להוסיף צימוקים. מערבבים הכול, יוצקים על הבצק, מיישרים, מפזרים פירורים ואופים כנ"ל.