אורני המקורית
Active member
זה העוף שהכנתי לשבת. אלתור של מתכון שאני מכינה בדרך כלל בתנור או בסיר. יצא ממש מוצלח.
אפשר כמובן לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
6 ירכיים (או 4 כרעיים חצויות)
300 גרם קישואים יפים, פרוסים עם הקליפה לפרוסות עגולות בעובי כ- 2-3 מ"מ
300 גרם עגבניות בשלות חתוכות גס
10 שיני שום גדולות, קלופות וחצויות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
(לא צריך מים או מלח)
שמים את כל המרכיבים בכלי שמתאים לבישול במיקרו (שמתי בקערת זכוכית גדולה) ומערבבים.
מכסים במכסה למיקרו או בצלחת ומבשלים בפולסים של 10 דקות עד שמוכן. 2-3 סבבים ראשונים
עם מכסה ואחר כך בלי, כדי לצמצם את הנוזלים המצטברים. כדאי לערבב קצת מדי פעם. לקראת הסוף
כדאי לספוג עודפי שומן בעזרת מגבות נייר.
אפשר כמובן לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
6 ירכיים (או 4 כרעיים חצויות)
300 גרם קישואים יפים, פרוסים עם הקליפה לפרוסות עגולות בעובי כ- 2-3 מ"מ
300 גרם עגבניות בשלות חתוכות גס
10 שיני שום גדולות, קלופות וחצויות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
(לא צריך מים או מלח)
שמים את כל המרכיבים בכלי שמתאים לבישול במיקרו (שמתי בקערת זכוכית גדולה) ומערבבים.
מכסים במכסה למיקרו או בצלחת ומבשלים בפולסים של 10 דקות עד שמוכן. 2-3 סבבים ראשונים
עם מכסה ואחר כך בלי, כדי לצמצם את הנוזלים המצטברים. כדאי לערבב קצת מדי פעם. לקראת הסוף
כדאי לספוג עודפי שומן בעזרת מגבות נייר.