המלצה - עוף עם ירקות חורף בתנור

חלקי עוף בתנור עם ירק חורפי לבחירתכם

מניחים בתבנית מרופדת בשתי שכבות נייר אפייה, ירקות חורף לבחירתכם. אפשר תערובת או סוג אחד (אני מעדיפה סוג אחד בכל פעם). עד כה ניסיתי ואהבתי –

  • דלורית קלופה וחתוכה בינוני פלוס
  • שומר חתוך לפלחים לא עבים מדי
  • קולרבי חתוך למקלות או קוביות
  • פרחי כרובית לא ענקיים (אני אישית נמנעת מהירק הזה)
  • כרוב בינוני חתוך לשמיניות, מסלקים את הגזע הפנימי ופורסים לרצועות (מאד מתכווץ באפייה אבל טעים ביותר)
  • גזר קלוף וחתוך באלכסון לעיגולים בעובי כ- 1 ס"מ
  • זוקיני לא קלוף וחתוך כנ"ל או אפילו טיפה יותר
  • בטטה קלופה ופרוסה כנ"ל או קצת יותר
  • כרשה חתוכה לעיגולים כנ"ל
על הירקות מניחים חלקי עוף לבחירתכם עם העור כלפי מעלה – אפשר עוף שלם מחולק למנות ואפשר כל חלק אחר (אני אישית מעדיפה כנפיים). לא מתבלים כי העוף המוכשר מלוח דיו (לעתים קרובות מלוח מדי) והמיצים שהוא מפריש, נספגים בירקות ומשפיעים עליהם מטעמם הטוב. העדיפו תבנית בה חלקי העוף יהיו די צפופים ויכסו את רוב הירקות.

מכניסים לתנור מחומם לכ- 200 מעלות ואופים עד שהעוף צלוי יפה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה