המלצה על בית חולים ורופא לניתוח קיצור קיבה.

zvifr1

New member

שלום רב,

שמי צבי אני בן 50 ויש לי אישור לביצוע ניתוח קיצור קיבה (ביריאטרי) מקופת חולים לאומית.
שלי הוא 42 ואני סובל מיתר לחץ דם כולסטורול וסוכרת. BMI

ברצוני לבצע ניתוח שרוול קיבה או מעקף קיבה (לפי תוצאות הבדיקות, החלטת הרופאים והחלטה שלי).
קופת חולים לאומית עובדת רק עם בתי חולים הבאים: אסף הרופא , איכילוב, שיבא תל השומר, וולפסון חולון.

לפני שאתחיל בתהליך מאד חשוב לי לקבל המלצה על בית החולים שבו כדאי לבצע את הניתוח ועל הרופא המנתח.
אבקש לקבל המלצות מכל מי שמכיר, עבר ניתוח כזה בשנים האחרונות או שעומד לעבור ניתוח כזה.

בתודה מראש
צבי

קוביd1

New member
שלום לך צבי

האם את מתעתד לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי ,או שיש מצב שאתה יכול לעשות את הניתוח בפרטי ,באם יש לך ביטוח מושלם ,או ביטוח פרטי ,ואז תוכל לבחור את המנתח ,וזמני י ההמתנה הרבה יותר קצרים
באיכילוב יש מנתח מצויין, גם בשיבא

קובי

zvifr1

New member

היי קובי,

אני מתכנן לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי.

בקופ"ח לאומית ההשתפות העצמית בביטוח המושלם היא מאד קטנה.

ובביטוח הפרטי לא מאשרים את הניתוח מהתירוץ"המצחיק" שהייתי אמור לבצע את הניתוח עוד לפני שהתקבלתי לביטוח שזה היה לפני 8 שנים כי כבר אז היה לי BMI שהצדיק ניתוח, הם לא מתחשבים בעובדה שבתקופה זו הניתוחים לא היו פופולריים, מסוכנים ואנשים ניסו לרזות בכל מני שיטות אחרות (וכמובן ברובן בגדול נכשלו).

תודה
צבי

אופירA

New member
מנהל
שלום צבי ואיחולי לבריאות טובה בהקדם

גם אני ממליצה על שיבא ואיכילוב. שני בתי החולים הללו מנוסים בתחום הבריאטרי והמנתחים שלהם מעולים, וותיקים ומנוסים מאוד.
(כדי למנוע אי הבנה מקוראים אחרים - אני לא מדברת על טבעת! רק על מעקף ושרוול. בטבעת אינני ממליצה, בלשון המעטה, על שיבא... ולגבי איכילוב - הם מנוסים ונותנים שירות זמין למנותחי טבעת, אבל אני מאוד לא מאוהבת בשיטת העבודה שלהם בטבעת - גם בניתוח וגם בשירות שלאחריו).
וולפסון יחסית חדש בעסק הבריאטרי, ואיני מכירה את המנתח שם. אסף הרופא - עפ"י המידע שלי מלפני 3 שנים, המחלקה הבריאטרית שם עושה רק טבעת ולא שום ניתוח אחר. אין לי מידע מעודכן מ-3 השנים האחרונות.

לגבי הביטוח הפרטי - לעניות דעתי, התירוץ לא מצחיק אלא הגיוני, שהרי אם אדם נמצא ב-BMI המצריך ניתוח, ועושה ביטוח מרגע זה והלאה, הרי שהטיפול בהשמנתו שייך למחלות שזכות הביטוח להחריג אותן מהפוליסה הספציפית שלו, שכן מחלתו התרחשה טרום הביטוח.
השאלה אם הפוליסה ניסחה משפטית היטב את זכות החברה להחריג מחלה זו ממבוטח זה. הניסוח של "הייתי אמור לבצע את הניתוח עוד לפני שהתקבלתי לביטוח" אינו משפטי ומקצועי, ויתכן שעו"ד טוב ימצא אפשרות לחייב את הביטוח. אבל זו התקלה היחידה. מבחינה מקצועית זכותם בהחלט מראש לסרב לבטח אותך בתחום הבריאטריה, כמו בכל תחום רפואי שאתה כבר חולה בו, טרם שעשית את הביטוח. והשאלה היא רק אם הם כתבו את זה בפוליסה בצורה נכונה, או שכחו/התרשלו.

גברת ע

New member
חייבת לכתוב משהו לגבי וולפסון

המחלקה בוולפסון לא חדשה, גם לא יחסית.
פרופסור שכטר ודר שמעונוב הם אלו שמנתחים (הם מנהלי מחלקה כירורגית ב אם אני לא טועה) ועושים זאת יחד גם בבי"ח וגם בפרטי.
יש גם מחלקת סכרת שעובדת יחד עם המחלקה הבריאטרית.
מבחינת צוות התמיכה יש שם דיאטניות בריאטריות, עובדת סוציאלית ורופאים פנימיים, כירורגים, לסכרת, להשמנה והכל.
קבלת התורים יחסית מהירה לעומת בתי חולים ציבוריים אחרים וגם קבלת תור לניתוח, יחסית לבתי חולים ציבוריים אחרים, קצרה יותר, עדין לוקח זמן אבל יש פחות 'בלאגן' ופרוצדורות (הרצאות שמחייבים להגיע וכו) לעומת בתי חולים אחרים .
יש שם מערכת תמיכה לאחרי הניתוח (דיאטנית/עו"ס/פסיכולוגית/מעקב סוכר למי שצריך), אחיות רובן עוזרות ונחמדות (2 מתוך 3 שנתקלתי בהן היו נהדרות ומקסימות) וענו לי גם לפני שהתחלתי את התהליך גם במהלכו וגם הרבה אחרי שעברתי את הניתוח.
אין לי שום דבר להרוויח מלהמליץ עליהם, אבל אני יודעת שלפעמים אנשים מגיעים עם דעה קדומה על בי"ח וולפסון, כי הוא מיושן ונראה לא טוב, אבל חבל שבגלל דבר כזה יפספסו הזדמנות לרופאים טובים.
אגב אחד הדברים שאהבתי אצלהם זה שאין נסיון 'להכריח' אותך לעשות שרוול/טבעת/מעקף, הכל על השולחן, אין ניתוח מועדף על המנתחים כמו עם מנתחים אחרים שכן מנסים 'לדחוף' אותך לכיוון הניתוח שמועדף עליהם.

אופירA

New member
מנהל
מעולה - זו הדרך היחידה שלי לקבל מידע

לשמוע עוד ועוד דיווחים של אנשים על מה שהם יודעים.
קראתי קודם מה שכתבת בשרשור האחר והתכוונתי להפנות קורא זה לתשובה שלך. ואני רואה שעשית זאת בעצמך, וזה מצוין.

תודה רבה.

tzfat

New member
לאומנית עובדת עם עוד בתי-חולים

פשוט אתה גר במרכז אז לפי האיזור שלך...
שעברתי ת׳מעקף שלי, הייתי אז בלאומית
והייתי מתי עם חמש רופאים (המעקף שלי היה לאחר טבעת קבועה)
ובזמנו הייתי אצל קידר בעין כרם; קוריאנסקי באיכולוב; פייגין בשיבא;
בגלייבטר בהר-הצופים; גירון בפוריה.
אני גרה בצפת מ1983.
בסוף נותחתי בפוריה.
תברר און-ליין לאומית על ניתוחים ובתי-חולים.
אני לפני שנתיים פלוס עברתי למכבי
כך שאינני יכולה לחפש באון-ליין בשבילך.
בהצלחה,
מקימי מצפת

ליבי3617

New member
היי צבי

אם תבחר ללכת לבתי החולים הגדולים במרכז (תל השומר או איכילוב) יהיו תורים ארוכים, זה צריך לקחת בחשבון.
באסף הרופא מנתחים רק טבעת למיטב ידיעתי אבל וולפסון יכול להיות חלופה מצויינת.

ריקוש15

New member
המלצה אישית לצבי.

היי צבי ראשית באסף הרופא עדיין לא עושים שרוול...מה שעושים כרגע זה טבעת. וזה בדוק במליון אחוז...ושם יש רופא ד"ר הלפרין סגן מנהל המחלקה..אני הייתי ממליצה על טבעת ניתוח קל ניתוח ללא סיבוכים..ובניתוח כזה תמיד יש חזרה..שרוול..וקיצור קיבה אין חזרה...זו דעתי...העיקר שתצליח המשך ערב טוב...

zvifr1

New member

היי לכולם,

תודה על כל התגובות המועילות.

אני מתכנן ניתוח שרוול או מעקף קיבה (לפי בדיקות והחלטת הרופאים ושלי) ובשום אופן לא טבעת.
מסך הכל התגובות שקיבלתי בפורום זה ובפורומים אחרים, בית החולים הכי מומלץ הוא שיבא תל השומר
למרות זמן ההמתנה הארוך.

אם יש למישהו תגובות נוספות להוסיף אשמח לקבלן כי עדיין עוד לא גיבשתי את ההחלטה סופית.

בתודה
צבי

zvifr1

New member

היי לכולם,

תודה על כל התגובות המועילות.

אני מתכנן ניתוח שרוול או מעקף קיבה (לפי בדיקות והחלטת הרופאים ושלי) ובשום אופן לא טבעת.
מסך הכל התגובות שקיבלתי בפורום זה ובפורומים אחרים, בית החולים הכי מומלץ הוא שיבא תל השומר
למרות זמן ההמתנה הארוך.

אם יש למישהו תגובות נוספות להוסיף אשמח לקבלן כי עדיין עוד לא גיבשתי את ההחלטה סופית.

בתודה
צבי

קוביd1

New member
החלטה על ניתוח

אתה מחליט על סוג הניתוח ,ולא הרופא שלך ,הרופא שלך יכול רק להמליץ

קובי

למעלה