המלצה על בית חולים

סבט3

New member
המלצה על בית חולים

שלום לכולן,
אני בתחילתו של הריון שני.
ללידה הראשונה התכוננתי, יוגה כמעט מההתחלה קראתי ספרים ושתיתי משקאות קסמים. בחרתי בעין כרם כי זה היה נראה לי הבית חולים ללדת לידה ללא התערבות.
הגעתי לשם עם פתיחה 4 ועברתי לידה ללא אפידורל בחדר רגיל (לא קיבלתי מיטה עד שצעקתי להם שעוד רגע היא יוצאת בשירותים :))
מאד מאד מרוצה כמעט מהכל.... עכשיו גרה במודיעין ומחפשת בית חולים במרכז.
בינתיים מתכוננת בדיוק כמו בפעם הראשונה והשבוע מתחילה יוגה אבל לגבי בית חולים לא מצליחה להסגר.
קראתי על איכילוב (ליס) שנראה לי הכי מושך אבל בתור ירושלמית לשעבר קשה להתנער מההרגשה שבעין כרם יהיה יותר טוב.
תודה על כל עצה ותגובה....

טליכהן1

New member
בית יולדות

כדולה שמלווה בשני בתי החולים חייבת לציין את הדסה עין כרם במחלקת ביות המלא שלהם. הם מפעימים אותי כל פעם מחדש. אין הפרדה בכלל של אם-תינוק. הבדיקות נעשו על יד האם בחדר עצמו. יש המון תמיכה בימים הראשונים. גם בליס יעזרו ויתמכו בלידה טבעית. וישנן מיילדות נפלאות שמאפשרות מגוון תנוחות בלידה. אולם את צריכה לשים לב כמה דברים חשובים: 1. לידה שניה יכולה להיות מהירה יותר מלידה ראשונה. 2. פקקים לשני הכיוונים בזמני תנועה שונים 3. עד כמה חשובה לך אי הפרדת התינוק - כי עין כרם כאמור לוקח בגדול... בהצלחה

סבט3

New member
העדפה

תודה... אני בהחלט מסכימה כי עין כרם מקסימים אבל זה לא רלוונטי כי למרות הכל ליס יותר נוח לנו מבחינת המרחק.
השאלה האם בליס יזרמו איתי כמו שזרמו בעין כרם מבחינת הלידה הטבעית- אי הפרדת התינוק חשובה לי אך אני בוחרת לסמוך על הצוות הבודק וגם כמובן שארצה הנקה לגמרי אין לי בעיה שהתינוק ישן בתינוקייה כשאני נחה או מתארגנת.
האמת היא שבלילה הראשון בעין כרם הפיצית שלי ישנה בתינוקייה ולא איתי והיו מביאים לי אותה להנקה כמעט כל הזמן (לפעמים קראו לי ואני הלכתי)- האם ככה זה גם באיכילוב?
סליחה על מבול השאלות פשוט על עין כרם ידעתי הכל ועל איכילוב אין לי מספיק אינפורמציה.
ומה המשמעות שלידה שנייה יכולה להיות מהירה יותר? כלומר מהההשפעות ואיך עדיף להתכונן?

טליכהן1

New member
העדפה

סבריר מאד להניח שבליס יזרמו איתך בעיניין של הלידה, אבל לצערי הרב - רק בלניאדו (מרכז הלידה הטבעי) ובעין כרם אין הפרדת אם תינוק. בליס שעתיים לאחר הלידה התינוקי עובר לתינוקיה והאמא למחלקה. אני בתקווה שהלידה תהיה טבעית וטובה ותוכלי להתלוות אליו לאחר מכן.

סבט3

New member
ההפרדה

בעיקרון אין לי בעיה עם ההפרדה ועם התינוקיה.
חשוב לי אבל שאוכל להכנס מתי שארצה כולל הלילה בשביל ההנקה ובשביל להיות איתו.
גם בעין כרם לא לקחתי ביות מלא והיה לי מאד נוח, לפעמים היא נשארה איתי רוב הלילה.- האם גם בליס יאפשרו או שהם נוקשים כמו שהם נוקשים לגבי השעות ביקור?

למה ננעלת על ליס?

זהו בית יולדות שמחובר לבית חולים. של האוניברסיטה ת"א. הם מאד מקצועיים כשיש לידה עם סיבוכים. אבל לטעמי וילדתי שם שלוש פעמים, מאד מתערבים בתהליך הלידה.
לניאדו או מעייני הישועה נראה לי יותר יתאיםהלך.

כמובן שגם בליס זה אפשרי... אבל זה לקחת ריסק. רק תשווי בין אחוז הקיסרי בליס לבין מעייני הישועה לדוגמא ותביני למה אני מתכוונת.

במרכז יש גם את מעייני ישועה

מעייני ישועה הוא בית חולים שלמרות שאין בו חדר טבעי הגישה שם מאוד תומכת בלידה טבעית. באיכילוב מאוד תלוי על מי את נופלת

jerusalemdoula

New member
תראי

בקפלן נחמד.אבל אין מה להשוות להדסה.שמעתי גם דברים טובים על ליס ומעייני הישועה.אני מאוד בעד עין כרם...מכירה מקרוב..למה שלא תחזרי לשם?הרבה נשים ממודיעין מגיעת לשם...כדאי לך.שיהיה בהצלחה!

סבט3

New member
נוחות

הי,
בדקנו את העניין וגם עם פקקים יותר נוח וקרוב להגיע למרכז (לאיכילוב לצורך העניין) ואני חושבת גם על בעלי שיצטרך לחזור לקטנה לפחות שתראה אותו לפני שתלך לישון.

DOCHA

New member
קטע- אני בדיוק באותו מצב... כמעט

חוץ מזה שאני בחודש שביעי ושהלידה הראשונה היתה לצערי בסופו של דבר עם אפידורל..
גם לי לא היה חדר לידה... אולי זה משהו מגמתי בעין כרם?
בכל מקרה מאוד מתלבטת...
כתבתי כאן הודעה קשורה לפני כמה ימים ובפורום הריון ולידה ובפורם מודיעין הודעה ממש דומה...
קראתי את ההודעה שלך ולרגע התבלבלתי... חחחח
אשמח אם תעדכני אותי מה את מחליטה בסוף... :)

קודם כל בשעה טובה

אני דולה ומלווה גם בליס וגם בעין כרם.
שתי האופציות מצויינות ובליס בהחלט יזרמו עם הבקשות שלך.
חייבת להגיד שאני חושבת שאין כמו עין כרם ללידה טבעית.
מציעה לך לעשות סיור בליס ולהתרשם בעצמך.
ואולי תחליטי שתיראי באיזו שעה תהייה הלידה ואיך תרגישי ותחליטי על המקום.
מכל בתי היולדות במרכז ליס היא אופציה טובה לדעתי, בטח בלידה שניה.

יפעת Ifat

New member
ליס

היי
ילדתי בליס לפני שנה וקצת, הם לא מביאים את התינוק אליך בלילה, אלא מתקשרים אליך שתבואי להניק.
ממה שראיתי, יש שם אחות אחת בלילה (אולי את השניה לא ראיתי..) בכל התינוקיה ולכן סביר להניח שהן לא יוצאות משם.
ניתן לקחת להניק מתי שרוצים.
לא הייתי מרוצה מייעוץ ההנקה, שעשה יותר נזק מתועלת, יועצת הנקה גסת רוח שהביאה את אחת הנשים לבכי וכו'
בהצלחה

למעלה