המלצה על הצגה: "אבא שלי לא ציפור"

המלצה על הצגה: "אבא שלי לא ציפור"

אתמול ראיתי את ההצגה המצויינת "אבא שלי לא ציפור" בקאמרי 4.
צוות השחקנים מקצועי ואיכותי ,הטקסט כתוב להפליא ומצחיק, עוקצני ומרגש כאחד, הבימוי בחלל נהדר
והיו גם בובות-
בובת סבתא - ראש ויד , וכפות רגליו של המפעיל
ובובת אבא- בובה על כפפה
הבובנאי שהפעיל אותן, עופר עמרם, עשה זאת בעדינות וברגישות מדהימה.

מצטטת מאתר "הבמה":
המחזה "אבא שלי לא ציפור", המבוסס על ספרו של שולץ "חנויות קינמון" (1934), מתרחש בפולין בתקופה שבין שתי המלחמות, ומגולל את סיפור התבגרותו של הילד יוסי גוטסמן לצד אביו יעקב, שבמהלך המחזה הולך ומשתגע, והופך מאדם לציפור.

בעיירה דרוהוביץ' שבפולין מצטופפת משפחת גוטסמן בדירה אחת עם עוד שבעה-עשר דיירים. הדרך היחידה שבה יכול יוסי להתמודד עם העולם הסובב אותו – השיגעון של אביו ולצדו סיפורי החיים המורכבים של הדיירים – היא הבריחה אל מחוזות הדמיון ואל הפנטסטי. ואין בזה פלא, שכן האם יש בינינו ילד שלא ברא ברגעי משבר מציאות אחרת שיוכל להתמודד איתה?

כתיבה: שחר פנקס
בימוי: שיר גולדברג
מוסיקה מקורית: דניאל סלומון
עיצוב תפאורה: אבי שכוי
עיצוב תלבושות: מאור צבר
עיצוב תאורה: תמר אור
עיצוב גרפי: דייוויד באומינגר
משתתפים: נבו קמחי, דינה בלי-שור, מעיין ויינשטוק, נתלי פינשטיין, טרייסי אברמוביץ',
שי זביב, עופר עמרם

בהפקת: א.י.ב אירגון היוצרים העצמאיים
בתמיכת: מינהל תרבות, המכון הפולני, ז'ק פלידרבאום, מכון אדם מיצקביץ'.

*ההצגה הועלתה לראשונה בפסטיבל ישראל , יוני 2011 ירושלים

ההצגה הקרובה:
היום, יום רביעי, בשעה 21:00, בקאמרי 4.

ממליצה בחום רב, לכו לראות.

היום הייתה הצגה בתשע

הם עברו מצוותא לקאמרי ואתמול הייתה ההצגה הראשונה שלהם בקאמרי.
לאור הקהל הרב שהגיע וההצלחה, אני בטוחה שיהיו עוד הצגות.
כשיהיו תאריכים נוספים, אפרסם...

כשיש 3 ילדים וגרים רחוק .....

לכן אני עם יד על הדופק לגבי תאריכים אחרים. תודה בכל מקרה.

אני בעיקר מבטל הזמנות להצגות

לאחרונה אני מקבל המון הזמנות להצגות ובגלל העומס הבלתי פוסק שיש עלי, לפעמים בגלל ההצגות שאני משתתף בהן ובעיקר "בגלל" - מאבק הקופים בישראל.
להלן רשימת ההצגות שהוזמנתי אליהן בשבוע האחרון ופספסתי:
" מיין קאמפ " בתיאטרון גשר
" סטמפניו " בקאמרי
" אנשים קשים " - הצגה של תיאטרון חיפה
" הגולם " של תיאטרון מלנקי שהיא הצגת שחקנים בשילוב בובות המופיעה באולם הבית שלה במרכז הגאה בגן מאיר ת"א.
זה לא כולל את ההזמנות של ידידי היקר, זוכה פרס מפעל חיים (שהוענק לו השבוע במסגרת טקס פרסי התיאטרון הישראלי) השחקן: יוסי גרבר שהזמין אותי לכל אחת מחמשת ההפקות שהוא מופיע כעת בעת ובעונה אחת.
תודו שזה יבול מוצלח לשבוע אחד!!!!!!
אבל זהו!!!! אני מתחייב קבל עם, עדה ופורום שהערב, יום ראשון 13.5 בשעה: 20.30 אני מתייצב בתיאטרון הקאמרי לצפות בהצגת הבכורה של הקומדיה:
"בית ספר לנשים" מאת מולייר.
רשמים בהמשך השבוע...

למעלה