ח ב ו ב י ת
New member
המלצה על הצגה: "אבא שלי לא ציפור"
אתמול ראיתי את ההצגה המצויינת "אבא שלי לא ציפור" בקאמרי 4.
צוות השחקנים מקצועי ואיכותי ,הטקסט כתוב להפליא ומצחיק, עוקצני ומרגש כאחד, הבימוי בחלל נהדר
והיו גם בובות-
בובת סבתא - ראש ויד , וכפות רגליו של המפעיל
ובובת אבא- בובה על כפפה
הבובנאי שהפעיל אותן, עופר עמרם, עשה זאת בעדינות וברגישות מדהימה.
מצטטת מאתר "הבמה":
המחזה "אבא שלי לא ציפור", המבוסס על ספרו של שולץ "חנויות קינמון" (1934), מתרחש בפולין בתקופה שבין שתי המלחמות, ומגולל את סיפור התבגרותו של הילד יוסי גוטסמן לצד אביו יעקב, שבמהלך המחזה הולך ומשתגע, והופך מאדם לציפור.
בעיירה דרוהוביץ' שבפולין מצטופפת משפחת גוטסמן בדירה אחת עם עוד שבעה-עשר דיירים. הדרך היחידה שבה יכול יוסי להתמודד עם העולם הסובב אותו – השיגעון של אביו ולצדו סיפורי החיים המורכבים של הדיירים – היא הבריחה אל מחוזות הדמיון ואל הפנטסטי. ואין בזה פלא, שכן האם יש בינינו ילד שלא ברא ברגעי משבר מציאות אחרת שיוכל להתמודד איתה?
כתיבה: שחר פנקס
בימוי: שיר גולדברג
מוסיקה מקורית: דניאל סלומון
עיצוב תפאורה: אבי שכוי
עיצוב תלבושות: מאור צבר
עיצוב תאורה: תמר אור
עיצוב גרפי: דייוויד באומינגר
משתתפים: נבו קמחי, דינה בלי-שור, מעיין ויינשטוק, נתלי פינשטיין, טרייסי אברמוביץ',
שי זביב, עופר עמרם
בהפקת: א.י.ב אירגון היוצרים העצמאיים
בתמיכת: מינהל תרבות, המכון הפולני, ז'ק פלידרבאום, מכון אדם מיצקביץ'.
*ההצגה הועלתה לראשונה בפסטיבל ישראל , יוני 2011 ירושלים
ההצגה הקרובה:
היום, יום רביעי, בשעה 21:00, בקאמרי 4.
ממליצה בחום רב, לכו לראות.
אתמול ראיתי את ההצגה המצויינת "אבא שלי לא ציפור" בקאמרי 4.
צוות השחקנים מקצועי ואיכותי ,הטקסט כתוב להפליא ומצחיק, עוקצני ומרגש כאחד, הבימוי בחלל נהדר
והיו גם בובות-
בובת סבתא - ראש ויד , וכפות רגליו של המפעיל
ובובת אבא- בובה על כפפה
הבובנאי שהפעיל אותן, עופר עמרם, עשה זאת בעדינות וברגישות מדהימה.
מצטטת מאתר "הבמה":
המחזה "אבא שלי לא ציפור", המבוסס על ספרו של שולץ "חנויות קינמון" (1934), מתרחש בפולין בתקופה שבין שתי המלחמות, ומגולל את סיפור התבגרותו של הילד יוסי גוטסמן לצד אביו יעקב, שבמהלך המחזה הולך ומשתגע, והופך מאדם לציפור.
בעיירה דרוהוביץ' שבפולין מצטופפת משפחת גוטסמן בדירה אחת עם עוד שבעה-עשר דיירים. הדרך היחידה שבה יכול יוסי להתמודד עם העולם הסובב אותו – השיגעון של אביו ולצדו סיפורי החיים המורכבים של הדיירים – היא הבריחה אל מחוזות הדמיון ואל הפנטסטי. ואין בזה פלא, שכן האם יש בינינו ילד שלא ברא ברגעי משבר מציאות אחרת שיוכל להתמודד איתה?
כתיבה: שחר פנקס
בימוי: שיר גולדברג
מוסיקה מקורית: דניאל סלומון
עיצוב תפאורה: אבי שכוי
עיצוב תלבושות: מאור צבר
עיצוב תאורה: תמר אור
עיצוב גרפי: דייוויד באומינגר
משתתפים: נבו קמחי, דינה בלי-שור, מעיין ויינשטוק, נתלי פינשטיין, טרייסי אברמוביץ',
שי זביב, עופר עמרם
בהפקת: א.י.ב אירגון היוצרים העצמאיים
בתמיכת: מינהל תרבות, המכון הפולני, ז'ק פלידרבאום, מכון אדם מיצקביץ'.
*ההצגה הועלתה לראשונה בפסטיבל ישראל , יוני 2011 ירושלים
ההצגה הקרובה:
היום, יום רביעי, בשעה 21:00, בקאמרי 4.
ממליצה בחום רב, לכו לראות.