המלצה על הרצאה בקבלה*כסף אושר ועושר*2/12/08

המלצה על הרצאה בקבלה*כסף אושר ועושר*2/12/08

בהרצאה נלמד להיפתח לשפע בכל תחום של חיינו ובפרט ביצירת שפע כלכלי, נלמד לחשוב ללא מגבלות וליצור את מציאות השפע הכלכלי. בהרצאה נכוון ונתרגל את אימון התודעה להגברת הערנות, הסרת פחד והשגת בהירות ומיקוד ביצירת השפע הכלכלי ע"י לימוד הפעולות הרוחניות הנכונות ליצירת השפע עפ"י ידע הקבלה. הכניסה חופשית 02.12.08 יום שלישי בשעה 20:30 תל אביב -בן עמי 14 ככר דיזנגוף חיפה -הנשיא 96 מרכז הכרמל טבריה -אחד העם 15

יש לבדוק...

האם מה ש"מקובל עלי" (עליך), מקובל על המקובלים.

אופירA

New member
מנהל
וכן יש לבדוק

כל מקובל - אם הוא מקובל על גדולי התורה ועולם התורה שבדור, או שמא לא ממש...

זה לא קריטריון...

כל הנביאים לא ניבאו אלא לימות המשיח - מה זה אומר? שפני הדור כפני הכלב - דבר שמתגלה בהרבה כתבי מקובלים הכותבים ביקורת על הדת היהודית כפי שהיא מתנהלת. תפתחי ספר ישעיהו. תפתחי את כתבי רבי נחמן. תפתחי את כתבי בעל הסולם. תפתחי את כתבי האר"י. ועוד: הרי כל ההיסטוריה מלאה במקובלים שהעם בחר לרדוף להחרים ולבזות!!! אחרי מותם נהיו כקדושים, בוודאי.....אך מה היה בעודם היו חיים??? כתבתי כבר משהו דומה לארי80: על משה זרקו אבנים במדבר, לנביא ישעיהו לא רצו לשמוע, על חסידי ברסלב אמרו שהם משוגעים המתגלגלים על ההרים, לרמח"ל שרפו ספרים, על ביתו של בעל הסולם זרקו אבנים.....(תפתחי את ספרו של הרב אברהם מרדכי גוטליב) אז מה שונה כאן בדיוק? אני בדקתי, ומה איתך?...

MrAnderson

New member
לפחות במרכז הקבלה העולמי רואים שזה לא אמיתי

אצל לייטמן לא רואים... עדיין...

אופירA

New member
מנהל
תפתחי חומש דברים

פרק י"ז, פסוקים ח' - י"ג. חומש דברים נכתב לפני ישעיהו, לפני בעל הסולם - לפני כ ו ל ם. יש שם הוראה מדויקת, בלי מקום לעיקומים ולטעויות. הרעיון בפסוקים - אם יהיה משהו לא ברור בדין, אתה הולך לשופט אשר יהיה בימים ההם, לגדולי התורה של הדור, והם אומרים לך מה הדין ומה האמת. אתה מקפיד לעשות כל אשר יורוך, על פי התורה אשר יורוך. לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל. יש גדולי תורה גם בדור שפניו כפני כלב. אליהם הולכים ואותם שואלים. לא מדובר על הקהילה החרדית, אלא על גדולי התורה ועל ההוראה על פי התורה. התורה ההיא, האלוקית, שניתנה למשה במדבר לעיני כל עם ישראל, לא תורות חדשות למיניהן. (זה שזורקים על מישהו אבנים זה לא אומר שהוא גדול הדור - גם על הבית שלי וגם על הבית של אולמרט זרקו אבנים...). פירוש רש"י לפסוקים: דברי ריבות בשעריך - רש"י: "שיהיו חכמי העיר חולקים בדבר, זה מטמא וזה מטהר, זה מחייב וזה מזכה". אל השופט אשר יהיה בימים ההם - רש"י: "ואפילו אינו כשאר שופטים שהיו לפניו, אתה צריך לשמוע לו - אין לך אלא שופט שבימיך". ימין ושמאל - רש"י: "אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין, וכל שכן כשאומר לך על ימין ימין ועל שמאל שמאל". אין מקום לטעות.

בעל הסולם והרב"ש - גדולי הדור

אני לא אלאה אותך בדוגמאות על גדולי הדור שחטפו גם מהעם וגם מ"גדולי הדור" של תקופתם (למשל: הרב כדורי). כל שנותר לי להגיד לך (ואני חושבת שאת יודעת זאת כאשה מהמגזר הדתי), הוא שבעל הסולם היה גדול הדור במלוא מובן המילה, והוא לא התפרסם בציבור, אבל היו על ספריו הסכמות מגדולי הדור (שוב, מקובלי הדור) של אותה התקופה, כולל אגב, ואולי במיוחד - מהרב אברהם יצחק הכהן קוק. אבל מה: גם אחרי כל זה, גם אחרי פירוש הסולם לספר הזוהר, ופירוש תלמוד עשר הספירות לאר"י, גם אחרי זה, הציבור הדתי לא "מת" על בעל הסולם. את יכולה להתווכח איתי עד מחר על הנושא, אבל מהודעה שלך אני דווקא זוכרת כי "אז מה אם בעל הסולם...יש עוד רבנים..."
לכן, לא רק הספריות ברובע היהודי בירושלים ריקות מבעל הסולם, אלא גם התוכן היהודי שלך... ולכן, אני לא מופתעת מדעותייך, כיוון שאני מכירה אותן היטב מאנשים אחרים במגזר הדתי -יש לציין שלא כל המגזר הדתי מתנגד לבעל הסולם, אני דווקא מכירה כאלו שלומדים את תורת אשלג, גם אצל רב לייטמן- רב לייטמן לא מתנגד לעצם הקיום של תו"מ, הרי הוא בעצמו אדם חרדי (את מוזמנת לשאול ולראות אותו בפתח תקווה בהרצאה של יום שלישי), מסגרת בני ברוך היא דתית, אבל מה? הם לא כופים חזרה בתשובה, אלא מלמדים את האדם כיצד הוא יכול להתקרב למהותו הרוחנית. אז לסיכום: חבל על הויכוח, כיוון שאין פה באמת בעיה, יש פה רק דעה לכאן או לכאן. שתהיה לך שבת שלום.

datu

New member
../images/Emo18.gif

לכנות את לייטמן "רב" = טעות /שקר.

MrAnderson

New member
דווקא הזכרת את הרובע היהודי בירושלים...

אחד מהמקומות המועטים שיש בהם לימוד של בעל הסולם.

צריך לדעת להבחין

אני לא הזכרתי קבוצות הנוטלות על עצמן לימוד ממשנתו של הרב אשלג, אלא ספריות ציבוריות וחנויות ספרים, שם תמצא לרוב את ספר "מתן תורה" ואולי עוד משהו קטן, אך את פירוש הסולם לא תמצא, ובטח ובטח שלא את תלמוד עשר הספירות, שלא לדבר על כתבי הדור האחרון שהם בבחינת פולמוס עבור המגזר הדתי (קריאה להפצה באומות העולם).

MrAnderson

New member
פירוש הסולם לזהר זה הפירוש הכי נפוץ בארץ

אני עד עכשיו כל הספרי זהר שראיתי היו עם פירוש הסולם. לגבי השאר מה שנכון נכון. אנשים לא קוראים בעל הסולם...ואני לא יכול לתאר במילים איזה נזק זה עושה בעם ישראל.

אני התכוונתי לעיר ירושלים(והאמת להרבה ערים)

למשל, במכללה שאני לומדת בה, מופיע פירוש הסולם לספר הזוהר, אבל בספריות (לא של האוניברסיטה) הפתוחות לקהל הרחב, כולל ואולי במיוחד בחנויות ספרי קודש, לא מופיע פירוש הסולם לספר הזוהר ובטח לא מופיע תע"ס, ובטח לא מופיעים כתבי ה"אומה" ו"הדור האחרון". אני אומרת מהניסיון שאני נתקלתי בו, ומניסיון של תגובות של אנשים דתיים שמעדיפים את הפירוש של "מתוק מדבש"...
מסכימה עם השורות האחרונות שלך. מסכימה מאוד.

היכן ראית את הספרים..?

היכן יצא לך לראות את הפירוש לספר הזוהר של הסולם? באיזה מקומות? יכול להיות שהמצב השתנה, ושכן מקבלים את הפירוש של בעל הסולם בחנויות וספריות לקהל הפתוח? אשמח אם תעדכן אותי.

MrAnderson

New member
בכל מקום בארץ

אצל אנשים אצלי מהשכונה - אפילו שהם לא הכי בעד לימוד קבלה. ובבתי כנסיות ומדרשות בארץ. פירוש לזהר של בעל הסולם זה היה הדבר היחיד שנתקלתי בו עד עכשיו. אפילו שאני מכיר גם את הפירוש של מתוק מדבש(לא בדיוק פירוש -אלה פירוש בדרך של דרוש) לא ראיתי אותו אף פעם.

tkhri

New member
תוכלי להסביר לי מה הכוונה ב -

"קריאה להפצה באומות העולם" - להפיץ מה?

להפיץ מה...

במאמר "שופר של משיח" אומר בעל הסולם שחובתינו להפיץ את החוכמה בקרב אומות העולם על מנת לבוא לידי גאולה. מדובר בחוכמת ישראל - חוכמת הקבלה, היא תורת ישראל, היא חוקת ישראל, בכתב אחר של בעל הסולם מופיע ההיתר לגוי לעסוק בתורה בתנאי שהוא עזב את עבודת הכוכבים והמזלות - האלילים. כלומר, כל אדם המעוניין להגיע לגילוי אלוקותו יתברך יכול ללמוד את חוכמת הקבלה.

MrAnderson

New member
ככל אשר יורוך - מדובר על הבית דין

לא על חכמי הדור. http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=2541 איך אני ידע מי באמת חכם? בגלל שכולם אומרים? אולי כולם טועים? כמו שרמב"ם המשיל את זה יפה: שורה של סומים שיש פיקח בראשם - לא יכשלו. אבל אם אפילו פיכח אחד אין בראשם - בטוח יפלו לבאר שחת." אז כל הדור שלנו כמו סומים. אף אחד לא רואה כלום. הגשמיות מסתירה את האמת. או כמו שרמח"ל המשיל את זה יפה: "תשת חשך ויהי לילה (תהלים קד, כ) - זה העולם הזה שדומה ללילה". והבן כמה נפלא המאמר האמתי הזה למי שמעמיק להבין בו. כי הנה חשך הלילה שני מיני טעויות אפשר לו שיגרם לעין האדם: או יכסה את העין עד שלא יראה מה שלפניו כלל, או שיטעה אותו עד שיראה לו עמוד כאלו הוא אדם ואדם כאלו הוא עמוד. כן חומריות וגשמיות העולם הזה הנה הוא חשך הלילה לעין השכל..."

למעלה