קיים הבדל גדול במחירים בין 55 ל-65. יהיו שיגידו לך שכמה
שיותר גדול ככה יותר טוב. אני מסתפק ב-55 למרחק ישיבה של כ-3.5 מ' מהמסך ואיני
חש שחסר לי משהו.
כעת נשאלת השאלה השאלתית... האם אתה באמת רוצה איכות ולא ממש חשוב לך המחיר,
או שאתה רוצה לחסוך ואז כל התאוריות על איכות פחות חשובות לך.
אז.. דווקא ממך צפיתי לראות ניסוח יותר "מחודד" של השאלה.
ו...אם תרצה מידע ספציפי בנוגע ל"יקרות" יותר, תשאל שוב.
אם תרצה זול? זה פחות ה"תחום" שלי, ויש ים של זולות מבתי ייצור שונים.
בגדול אוכל לחלק לך את המבחר למספר קבוצות עיקריות, בהנחה שאתה מחפש רק
4K עם HDR.
זה מה ש"הולך היום" בעצם.
1. יהיו שיגידו שה-OLED הכי שוות. הן יקרות יחסית, ואם כבר OLED, אז אולי עדיף SONY על LG למרות הפרש המחיר. החיסרון העיקרי של הקבוצה הזו, הוא שהתמונה יחסית חשוכה. בחדר מאד מואר (בעיקר באור יום), זה פחות מומלץ.
לפחות בארץ, יהיה לך קשה מאד להשיג OLED שאינו סוני או LG. אז הנושא "סגור", כי אין אופציות נוספות.
2. אני אישית מעדיף דווקא את קבוצת המסכים שמכונה FALD. זהו מסך עם תאורה רב אזורית. מדובר במסך בעל תמונה בהירה. לסוני יש דגמים נהדרים מסדרה KD55XF9005 (או 65 במקום 55. תשווה מחירים כדי לגלות את הפער ביניהן). לדעתי, המסך בא במחיר שפוי יחסית, ובטח שזול מה-OLED. תאורת מסך נהדרת. פחות מומלץ לחדר ממש חשוך בלילה, אבל בתנאי תאורה של בית הוא מעולה.
לסמסנג יש מענה דומה שנקרא QLED (ולא לערבב עם OLED, כי זה משהו אחר לגמרי). לדעתי, הסמסונג יקר מהסוני בקטע הזה, וגם אם הוא נחשב כטוב, הייתי חושב פעמיים... במסכי ה-FALD השחור הוא כמעט שחור, עם טיפה מריחות אור
שבאות מאזורים מאד מוארים (את אלה רואים בעיקר בחדר חשוך לחלוטין). הצבעים ממש טובים, החדות נפלאה וזה פשוט אחלה.
3. מסכי IPS. זהו פטנט של LG, אבל גם סוני וסמסונג משתמשים בו. הוא זול יחסית. הוא קצת חלבי בחושך ומה שמייחד אותו זה מחירו הזול יחסית.
ל-LG יש את סדרת המסכים שנקראת XX = (גודל המסך) אז שוב: XXUK6300 או 6700. לדוגמא:
/img.zap.co.il/imgs/newui/ModelIcons.png")" target="_blank" rel="nofollow">https://img.zap.co.il/imgs/newui/ModelIcons.png")
-84px -7px no-repeat; cursor: pointer; margin-bottom: 13px;">
טלוויזיה LG 65UK6300Y 4K 65 אינטש
בסוני מדובר בסידרה 7000. דווקא כאן אני ממליץ על LG.
4. יש כמובן את קבוצת הזולות יותר כמו הייסנס הסינית ואחרות שהן פחות
נפוצות ואולי עוד יותר זולות.
אז בהצלחה.