סליחה על הגישה האפיקורסית, אבל לדעתי זה מיותר.
מילא אם קונים מיקסר ויש לו אביזרים כאלה ואחרים, כולל מטחנה - ניחא. אבל משהו מיוחד? לדעתי מיותר. למה לבזבז זמן על טחינה בבית? קונים בשר טחון - וזהו. פחות עבודה. יש כמה אפשרויות ואני מדבר רק על 100% בשר. לא "מוצר בשר בקר/עוף טחון". יש לזה תוספות שאינן בשר. זהירות: ראיתי אריזה שכתבו עליה "בשר בקר נקי". הבקר אולי נקי אבל הבשר ממש לא. באותיות הקטנות היה כתוב שזה מכיל 80% בשר ושומן בקר והיתר כל אותן תוספות. תמיד צריך לקרוא באותיות הקטנות מי היצרן, ממה עשוי, רכיבים, אחוזים וכו'. בכל המוצרים. לא רק בשר. אני ממש מקפיד על זה. לוקח יותר זמן בקניה אבל חוסך הרבה "נפילות".
 
יש בשר כזה קפוא וארוז (אני קונה רק כזה): עוף, הודו, בקר וראיתי פעם גם כבש. אבל לא רואה את זה יותר. עדיין מחפש. אני מדגיש - 100% בשר. בלי תוספות. כך כתוב.
אפשרות שניה - קונים בשר שנטחן במקום. יש שטוחנים מבשר שהיה קפוא. זה בא בצורת מקלות בשר קפואים שהקצב טוחן במקום. הרבה קונים את זה למרות שלדעתי אין הבדל בין זה לבין מה שאני קונה. רק שניתן לשחק בכמויות.
אפשרות שלישית - בשר טרי שנטחן במקום - מכל סוג שתרצו. המחיר בהתאם. לא זול.
אז למה לבזבז זמן על טחינה בבית כשיש מוכן - ובאותו מחיר? (הקפוא-ארוז-מוכן שהזכרתי ראשון, פחות יקר בצורה משמעותית ולא פחות איכותי).
 
אם רוצים לטחון בבית משהו אחר מבשר - יש אלטרנטיבות. לא חובה במטחנת בשר.
אבל זו רק דעתי הלא-מלומדת.