המלצה על מסלול בארגנטינה

ofirbsh

New member
המלצה על מסלול בארגנטינה

שלום חברים, אני ואישתי מתכננים טיול לארגנטינה מה- 28/11 ועד ל- 16/12 בערך כ- 15 ימים נטו ! אנחנו נוחתים בבואנוס איירס. שנינו בגילאי ה- 30 ולא מעוניינים בטיול תרמילאים. נשמח אם תוכלו לבנות לנו מסלול לזמן הקצוב לנו, אין לנו בעייה מבחינת תקציב לטיסות פנים, השכרת רכב וכו' (כמובן שאנחנו לא פוסלים אוטובוסים). אנחנו רוצים טיול נוח, ממוקד וממצה ולטעום מארגנטינה בנחת ולא להיכנס למירוץ של זמן ... מסע כומתה וכיו"ב. תודה רבה, אופיר.

0 אור 0

New member
לא להכנס למירוץ אחר הזמן?

קשה ... האמת, ממש חבל לעשות טיסה כל כך ארוכה וקשה בשביל שהות כל כך קצרה, ננסה: אתם נוחתים בסוף שבוע - זה הזמן שכל רובעי התיירים שוקקים בריקודים ופעילות. אם אתם נוחתים בבוקר, תנסו לנצל כבר את השבת, ואם לא אז יום ראשון - להגיע ללה בוקה, ריקולטה, סן טלמו, פורטו מדירו - אם יש לכם רק יום אחד, אז עדיפות ראשונה לריקולטה (בלי הבית קברות המגעיל - תשאירו אותו ליום חול אם אתם חשים חובה להגיע לשם) חוץ מבואנוס איירס כדאי לטוב לאיגוואסו ולהקדיש יום אחד לצד הארגנטינאי ואחד לצד הבריזלאי. אם אילוצי הטיסה משאירים לכם עוד חצי יום פנוי אפשר לקפוץ לשמורה שעוסקת בהגנת העצים ויצור מוצרי עץ מדהימים מהעצים שמתו באופן טבעי, וליד יש גם מקום שמגדל חיות שנמצאות בסכנת הכחדה. שבוע + נוסף כדאי להגיע לברילוצ'ה ואיזור האגמים - אפשר להיות יותר בסטלבט עם נופש ודיג רק בצד הארגנטינאי, או לשכור רכב ולעשות סיבוב בכל האיזור כולל הצד הצ'יליאני, חוץ מנופים מדהימים ושפע של פעילות נופש, יש לכם שם את השוקולד והגלידה הכי טובים בעולם. בין לבין אפשר לטייל לעוד נקודות יפות בבואנוס איירס לפי מה שאתם אוהבים - הגנים של פלרמו מהממים - אני במיוחד אוהבת את הרוזדל (גן הורדים - נמצא ליד פלאזה איטליה מול השגרירות האמריקאית בערך), אפשר להגיע לטיגרה (השפך של הנהר) ולראות אנשים שחיים על איונים קטנים, אם יש לכם עוד יום ראשון אפשר להגיע למטדרוס - יריד אמנים פולקלוריסטי עם ריקודים והופעות של להקות חובבים עממיות שאנשים מגיעים מכל הסביבה כדי לעודד,

ofirbsh

New member
מסלול טיול לארגנטינה

שלום, תודה רבה על התגובה. רציתי לשתף אתכם בתגובה שקיבלתי במייל ממכרה - מה דעתכם ? טוב אז.... אני ממליצהלכם לקנות טיסת פנים כבר מהארץ מאותו שדה תעופה (- יש שניים ) לאושווויה - ההעיחר הדרומית ביותר בעולם . שם תוכלו: לנסוע לפארק לאומי ובו לראות אגמים . ולהפליג בספינה ( איזה שתבחרו ) לראות כלבי ים ועופות שונים .זמני ההפלגות בבוקר ואחה"צ לאיי פינגווינים . אולי עדיף לא לראות את הפינגוונים ( הסביר בהמשך ) יש גם אפשרות לעלות להר הגבוה ביותר - יש רכבל ושלג . משם לטוס או לנסוע משהו כמו 17 שעות ל:אל קלפטה - נוסעים לריו גיגוס ומשם לאל קלפטה . מ אל קלפטה יש כמה 2 קרחונים מתנפצים מראה מרהיב !!! ניתן גם לשוט ממש קרוב לקרחון 300 או 500 מטר תלוי לאיזה צד של הקרחון החלטתם לשוט . משם לטוס לקרלאואו פוטו מדרין( אם אין טיסה לפוטו מדרין אז לטוס לקרלאו ולקחת אוטובוס של שעה בערך לפוטו מדרין . משם יוצאים לסיורים הבאים : 1 - דולפינים בשם טונינס- דולפינים קטנים מפוספסים בשחור לבן (ב פוטו טומבו )ואזור של מושבת פינגווינים . יש סיורים של אורקס ( הדולפין הגדול שחור לבן שנראה כמו לוויתן ) 2.ויום אחר של סיור לויתנים עם התינוקות שלהם לפני היציאה לכיוון הים הפתוח ומושבה של כלבי , אריות ים .מדהים !!!! כבר עברו לכם 4-6 ימים . כמובן שכדאי לראות בצפון את האיגווסו - מסט!! שכחתי לציין שיש כמה אזורים נחמדים בבירה - בונאס... איזור פחונים צבעוניים יפיפה ליד הנמל במרכז- רקדנים רוקדים טנגו ברחוב שייט במר דה פלטה לאחד האיים למשל ל איסלה מרטין גרסיה ששימש פעם ככלא . ו... באושוויה יש את הכלא המרוחק בעולם - היה פעם ... ורכבת הדרומית בעולם . ... גם היתה בשימוש פעם .

אמנם לא הייתי בארגנטינה אבל

ההצעה הזאת נשמעת לי ממש ריצה מטורפת ממקום למקום. גם אושוויה, גם אל קלפטה, לא יודעת. נשמע לי נורא עמוס לשבועיים בלבד. אגב, ממה שקראתי פה בפורום עולה שדווקא על האישוייה ניתן לוותר..

0 אור 0

New member
זה מסלול אחר שגם הוא אפשרי

בכל מקרה, במסגרת הזמן שיש לכם צריך להחליט באיזה איזור מתמקדים, אני אישית חושבת שעל אושוואיה אפשר לוותר, ובמיוחד על הסיור ברכבת, ההפלגה נחמדה ונחמד לקבל בדרכון חותמת של סוף העולם. חוץ מזה , אתם צריכים לחשב זמנים בצורה פחות אופטימית מהחישוב של החברה שלכם: על קאלפאטה באמת קשה להמליץ לוותר - גם הסיור לקרחון המנפץ וגם ההפלגה בין הקרחונים פשוט מדהימים, ואם מוסיפים עוד יום סיור למושבת הפינגוינים או לקרחון גריי (שבטורס דל פיינה) או לצ'אלטן, אז כבר מגיעים ל 3-4 ימים שם + יומיים של הטיסה הלוך וחזור = במינימום 4 ימים ורצוי 5-6. אם אתם לא מוותרים על אושוואיה, אז זה יומיים - כלומר 3-4 עם הטיסות(אם אתם מצליחים להגיע בטיסה על הבוקר ולטייל באותו יום או לצאת בטיסת ערב זה חוסך). ברילוצ'ה והאיזור שלה זה במינימום 5 ימים כי שי המון מה לראות + הטיסות הלוך וחזור. וממש לא הייתי ממליצה לוותר. -- לגבי הזמנת טיסות - אני לא יודעת עם יש טיסות פנימיות מאיזזה - כשאנחנו טסנו , כל הטיסות הפנימיות היו משדה התעופה השני בעיר. אנחנו לא הצלחנו להזמין טיסות פנים מהארץ, אבל לא ממש התאמצנו. אולי אפשר דרך אתרי האינטרנט של החברות הפנימיות. אם כן - אני ממש ממש לא ממליצה לטוס ישר בטיסת המשך בייום שאתם נוחתים - בטח לא לאושוואיה. הטיסה מאד ארוכה ומתישה, ולהוסיף בסופה טיסת פנים נוספת של 5 שעות, להתחיל לחפש מקום ללון, להסתגל לקור העז של הדרום ... הרבה יותר נעים ומקבל פנים להסתגל בבואנוס איירס (וזה גם נותן לכם אפשרות ליהנות מכל הדברים המיוחדים שיש בסוף שבוע), להיות בטוריסט אינפורמיישן בשדה התעופה ובמרכזי שבמרכז העיר ולקבל את כל האיפורמציה על ההמשך בנחת. ולא פחות חשוב - אם אתם במלון או אכסניה אמינה בבואנוס איירס, וחוזרים אליה כל פעם, אז אפשר להשאיר שם חלק מהדברים: כשנסענו לאיגוואסו, השארנו את כל התיקים עם בגדי החורף במלון, וטסנו לשם עם תיק קטן שמכיל בגד ים , סט קצר להחלפה ומה שצריך ליומיים.

ofirbsh

New member
סיוע במסלול טיול בארגנטינה

שלום חברים, מודה לכם על הסיוע, הבנתי שהזמן שלי קצר מידי לארגנטינה הגדולה ... אבל אין לי ברירה זה מה יש ולכן צריך לעשות את זה הכי טוב שאפשר. הדבר היחיד שהצלחתי לעשות מבחינתי בשביל לרווח את הטיול הוא להקדים את הטיסה בהלוך כך שזה נותן לנו עוד קצת אוויר 18 ימים מלאים נטו - נחיתה בבואנוס בתאריך ה- 26/11 בשעה 10:00. טוב אז הבנתי ככה שאני צריך להספיק להיות בטיול במקומות הבאים, אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בבלגן - לטעמי יותר מידי טיסות, צריך להיות יותר ממוקדים ... וכמו כן אם אני מתחיל בבואנוס לאן להמשיך משם ? צפון ? דרום ? - מה קורה עם מזג האוויר בדרום ? : בואנוס - 3 ימים טיסה לאושוויה - 2 ימים טיסה לאלקלפטה - 3 ימים טיסה לפוארטו מנדרין - 3 ימים טיסה לאיגווסו - 3 ימים פוקון וברילוצ'ה ואגמים - 4 ימים (איך מגיעים ומהיכן) בואנוס לפני שחוזרים לארצנו הקטנה - 2 ימים תודה רבה, שבוע טוב.

בוקר טוב ../images/Emo42.gif השוואת מסלולים ../images/Emo13.gif

לנו יש גם מעט זמן בארגנטינה- רק שלושה שבועות, ואנחנו מתכננים לוותר על אישווייה בכלל, ובבואנוס להיות רק יום-יומיים (לא אוהבת ערים). את יתר הזמן אני מתכננת להקדיש יותר לאיזור ברילוצ'ה ואל-קלפטה וגם קצת צ'ילה. המסלול שלי נראה כך: בואנוס- 2 אל-קלפטה- 4-5 ברילוצ'ה והאגמים- 3 פיץ רוי- 3 פורטו נטלס-טורוסים-טורס-דל-פאינה- 4 איגואסו- 3 פוקון- אם יתחשק לנו- 2 (אם לא אז נראה כבר מה נעשה
את תכנון המסלול לקחתי מהאתר YAHAV, היה שם מסלול מוצע לחודש ואני קיצרתי אותו... |לינק| http://www.yahav.org/trk/map/south_america,argentina/ |לינק|

כמה הערות לגבי הלו"ז

קודם כל - אני יוצא מנקודת הנחה שחישוב הימים שלך כולל בתוכו את הטיסות והנסיעות ממקום למקום, אחרת ברור שצריך להוסיף עוד ימים בשבילם. * ברילוצ'ה - 3 ימים כולל הטיסה לשם זה פשוט מעט מידי, עדיף לשמור 4-5 ימים. * פוקון - אלא אם אתם מגיעים לשם כשאתם עושים את 7 האגמים, אין טעם לשמור בשילה יומיים כי הם ילכו רק על הנסיעות מברילוצ'ה לשם וחזרה. * אל קלאפטה - עד כמה שאני זוכר, יש שם שתי אטרקציות עיקריות - הקרחון המתנפץ (פריטו מורנו - חצי יום) ושיט לקרחון אופסלה (נדמה לי שזה השם) (יום שלם) - כלומר בערך 3-4 ימים כולל הטיסה. * צ'לטן/פיץ רוי - מדובר על 3 שעות נסיעה באוטובוס מאל קלאפטה, ושם אפשר לעשות שני טרקים יומיים - בסביבות ה-3 ימים ברוטו, בגלל שהיום הראשון צפוי להתבזבז על הנסיעה לשם (כי יש רק כמה אוטובוסים ביום, ולטרקים רצוי לצאת בבוקר). * פוארטו נטלס - זה עניין של יום שלם להגיע מצ'לטן לשם (צריך לחזור לאל קלאפטה ומשם אוטובוס של 5 שעות לפוראטו נטלס), ומשם כמות הזמן שאתם רוצים לשמור לטורסים תלויה במה שאתם רוצים לעשות שם: בהגבלות הזמן שלכם אפשר לעשות סיור מודרך באוטובוס (יום), או את הטרק הקצר לבסיס הטורסים (אני חושב שיומיים). אם אתם הולכים לטוס חזרה לבואנוס איירס מאל קלאפטה תכניסו לחישוב יום שהולך לאיבוד בנסיעה מפוארטו נטלס לאל קלאפטה (אמנם זה רק 5 שעות נסיעה, אבל יש אולי שני אוטובוסים ביום, כך שיהיה קשה מאוד להתאים את הכל כך שתעשו את הנסיעה לאל קלאפטה והטיסה לבואנוס איירס באותו היום) - סה"כ לפחות 4-5 לחלק הצילי'אני. * איגואסו - 3 ימים כולל הטיסות נראה לי סביר. קחו בחשבון שצריך חצי יום לצד הברזילאי וכמעט יום שלם לצד הארגנטינאי.

אווווףףףף לא חשבתי על זה בכלל

טוב. אני אחפור עוד קצת ואחזור עם מסלול משודרג

0 אור 0

New member
שיט - כתבתי תגובה ממש ארוכה ומפורטת שנמחקה

אני מנסה לשחזר חלקית ... המסלול שלך יותר מדי לחוץ ולא מביא בחשבון את אילוצי הטיסות והלוגיסטיקה. יש יותר מדי מקומות, בחלק מהמקומות פחות מדי זמן. קודם כל, ושכחת להביא בחשבון את הזמן של הטיסה - בדרך כלל , כל טיסה גוזלת לך לפחות יום , שבו אתה לא ממש מטייל (זמן שלקוח להגיע לשדה התעופה, זמן לפני הטיסה, זמן הטיסה עצמה, בנחיתה אתה צריך להגיע לעיר הקרובה, לחפש מקום ללון, להזמין את הטיולים וכו'). שכחת גם לתכנן זמן לאכול, לקנות אוכל לטיול וכד'. דוגמאות להמחשה: נניח שתפסת טיסה ממש מוקדמת לאושואיה ואתה נוחת בשעה אחת בצהרים, אז באמת יש לך זמן לעלות על ההפלגה הקצרה של שעה 3, או לעלות ברכבל לקרחון מהשמו (לא באמת קרחון, אבל טיול נחמד להר מושלג עם תצבית מדהימ ומן רפוג'יו חמוד להתחמם), אבל השמורה נסגרת אחר הצהרים והסיור יוצא למחרת היום. בקאלאפטה, כל הסיורים הם של יום שלם מהבוקר עד הערב, ואתה צריך להזמין לפחות יום קודם. הסיור לא כולל אוכל, ואם יש איפה לקנות בדרך אז זה יקר בטירוף, כדאי לחפש מאפיה או מכולת או את המזנון ליד התחנת אוטובוסים שמוכר סנדביצ'י ענק טעימים בטרוף. באיגוואסו - אם אתה נוחת בשעה ממש מוקדמת, אתה יכול לקחת מיידית שאטל או מונית לצד הברזילאי (שם באמת אפשר להסתדר עם חצי -שלש רבעי יום) - אצלי למזלנו בעל האכסניה שלנו הציע לנו לקחת אותנו להחזיר אותנו במחיר סביר (חאפר כזה), אבל לצד הארגנטינאי צריך ממש יום שלם. -- לגבי התארגנות הטיסות וסדר: הטיסות לדרום (אם לא שינו משהו) זה מין מסלול מעגלי כזה שיוצא מבואנוס איירס, נוחת במדרין, אחר כך באושואיה, אחר כך בקאלאפטה, פעם בשבוע ברילוצ'ה (תראה אם אתה מצליח להתארגן לפעם הזאת) וחוזר לבואנוס איירס. ובשעות אחרות יש את המעגל ההפוך. אני לא ידעתי את זה מראש, אז לא ידתי לבקש טיסה בלי יותר מדי נחיתות (בכיוון הנכון של המעגל) וגם לא לשאול אם יש מין כרטיס המשכי כזה כמו ברכבת - שווה לבדוק. -- לגבי זמן בכל מקום: אחרי שתבדוק זמני טיסות בפועל, זמן לפני ואחרי, זמני התארגנות, אתה צריך לוודא שיש לך מספיק זמן נטו בכל מקום, כדי באמת למצות אותו וליהנות כמו שצריך. נתתי לך נתונים קודם לגבי איגוואסו, אושואיה, קאלאפטה ותחליט לפי מה שאתה רוצה לראות, מבחינת איזורי נוף מהמם של קרחונים/מים/שלג/אגמים - ברילוצ'ה וקאלאפטה הם המאסט. ולברילוצ'ה נתת פחות מדי זמן, ביחוד אם אתה רוצה להשחיל את פוקון. רק ברילוצ'ה בעצמה, כולל סיורים בסביבה המאד קרובה זה 3-4 ימים (העיר עצמה, המצפה המסתובב, העיגול הגדול, העיגול הקטן),להוסיף מעבר לצ'ילה זה מחייב עוד כמה ימים - רק הנסיעה לפוקון היא יום שלם עד יום וחצי עם לינה בדרך (תלוי איך אתה מסתדר עם המעבר של הגבול ובתנאי שאתה לא עוצר יותר מדי במקומת יפים בדרך)

הזמנת טיסות פנים מהארץ

טיסות פנים בתוך ארגנטינה אפשר להזמין מהארץ דרך האתרים של החברות: LAN: http://www.lan.com/index-en-us.html Aerolineas: http://www.aerolineas.com.ar/arg/main.asp?idSitio=US&idPagina=1&idIdioma=en שווה גם לבדוק, לפני שמזמינים, את ההגבלות על השינויים בכרטיסים. כשאני הייתי בארגנטינה (לפני כשנה) היה אפשר, אחרי שכבר קונים כרטיסי טיסה של LAN, לדחות את מועד הטיסה בלי לשלם קנס (כל זמן שיש טיסה פנויה כמובן), מה שמאפשר להזמין טיסה בטוחה חזרה (למשל מאל קלאפטה) ולדחות אותה אם מעדיפים להאריך את השהיה שם.

למעלה