המלצה על מסעדת דגים באזור בת גלים-עיר תחתית חיפה

horseradish

New member
המלצה על מסעדת דגים באזור בת גלים-עיר תחתית חיפה

היי כולם,

אני עוד חייבת לכם תודות, ביקורות ותמונות מפולין ומקווה שאשלים את חובי אליכם בקרוב אבל בינתיים יש משהו קצת דחוף...

בעלי חוגג היום יומולדת וקיבלנו סאבלט חינמי במפתיע בשכונת בת גלים בחיפה. כמובן שחוץ מרחצות חוזרות ונשנות בים גם נאכל וחשבתי לעצמי - מה הולך יותר טוב בחופשה עם ים מארוחות דגים?

הגעתי למסקנה שאני לא ממש מבינה ומכירה כמו שצריך מסעדות דגים בחיפה ובאזור בת גלים-עיר תחתית בפרט.
אשמח אם חברי הפורום יוכלו להמליץ לי על מסעדות דגים טובות - לצערי אני אלרגית לפירות ים אז לא מסעדות שזו ההתמחות העיקרית שלהן. נשמח למסעדות בכל רמות המחיר בגלל שיש לנו 5 ימים לנסות את כולן...

תודה רבה ומועדים לשמחה!
נעמה

אודרי11

New member
יש את דולפין ואת ג'קו

דולפין ממש בבת גלים, וג'קו בשוק התורכי בעיר התחתית, יש בהן גם פירות ים...אבל גם מבחר דגים נאה.

לא מסעדת דגים , למרות שיש בתפריט, אבל מסעדה טובה , היא רפאלו בקניון קסטרא, מסעדה בסגנון איטלקי, כדאי להזמין מקום מראש.

יש עוד אחת פושטית שאני מכירה, בעין הים, שרימפסי האוז, הם מכינים יופי של דגים ...

ותאכלו חומוס, בחיפה אוכלים חומוס מצויין..

horseradish

New member
תודה, אנחנו חיפאים :)

פשוט פחות מכירה את האזור ואת הז'אנר המדוברים...
בכל אופן תודה על ההמלצות!

salo22

New member
אין משהו מומלץ

והעובדה שהחופשה על הים באיזור הזה, ממש לא מתחברת למחשבה לאכול דגים שלכאורה "מהסביבה", זה ממש לא רעיון מומלץ במיוחד. יש סיבה טובה כנראה, שאין שום קשר בין הדגה המוצעת במסעדות חיפה, לחופי חיפה. ז'אקו למיטב ידיעתי וזיכרוני המוגבל לנסיונות מעטים יחסית בעבר הדי רחוק, קפוא ובריכות. כנ"ל שרימפס האוס, אין שום ספק בזה, המשך בקלאמריס וגולדן קוראל למעלה.. עדיף לדעתי ליסוע למקום כמו מעיין הבירה ולהגניב מנת דגיגונים מטוגנים בין המנות האחרות, מאשר לחפש ולפנטז על ארוחות דגים "חיפאיות".
אגב נדמה לי שאבו זייד עדיין בעניינים, פיקס הזכיר אותו אם אני לא טועה בעבר, בסביבת דולפין.. לא אכלתי מספיק פעמים בשני המקומות (דולפין עדיין קיימים?) , אבל אף אחד מהנסיונות לא היה מוצלח במיוחד ולא מדובר במקומות שהם בשורה גדולה, לצערינו.

pix37

New member
מסעדות דגים בת גלים והסביבה

למיטב ידיעתי בבת גלים נשארו היום רק 3 מסעדות פעילות. אבו זייד, ומסעדג העממית ודולפין היוקרתית יותר. כולם עובדות על קונספט הסלטים בהתחלה ומה עיקרית מהים כאשר דולפין יקרה יותר ומגישה בתאוריה לפחות מנות מורכבות יותר. כאשר מסעדג היא הפשוטה מכולן ובו זיד באמצע. בקצה השכונה יש את הרכבל אשר יעלה אתכם לכרמל הצרפתי ששם יש, כמה מסעדות מוצלחות. יותר כאשר למטה יש את שווטינה בה לא אכלתי ובתחנת הרכבל העליונה את קלאמריס וגולדן קוראל שלטמי היא המוצלחת ביותר. מעבר לכביש בכניסה יש את סנטה ?? מריה בית קפה אוסטרי ייחודי. עוד דברים בסביבה ששווה לנסות מבין מזללותרח' יפו הסמוך את השוארמה החיפאית המשופרת של במבינו (לא להתפתות למיתולוגיית חזאן הסתמית) . בכניסה לשכונה קצת אחרי רמב"ם יש את יעקב קבב המצוין, ובהמשך ליד הבה"ד סנדביצ'ולוג מיתולוגי. אם אתם לא שומרי כשרות וסקרנים קולינארית הצצה במעדניות הרוסיות עשויה להניב מעדנים מופלאים בניחוח חו"ל לפיקניק.

pix37

New member
מסעדות בת גלים - גרסה ערוכה - אחרי הגהה

(סוף סוף הגעתי למחשב נורמאלי)

למיטב ידיעתי בבת גלים נשארו היום רק 3 מסעדות פעילות.

אבו זייד ומסעדג העממית ודולפין היוקרתית יותר.

שלוש המסעדות עובדות על קונספט דומה - פלטת סלטים בהתחלה ומנה עיקרית מהים.
האבחנה הבסיסית בינהן היא כדלקמן:
דולפין יקרה ויוקרתית יותר (מפות לבנות וכו'...) ומגישה בתאוריה לפחות מנות מורכבות יותר.
מסעדג (על הטיילת) היא הפשוטה והזולה יותר - אבל לטעמי לא פחות טעימה.
אבו זייד - באמצע - לא יקר כמו דולפין אבל לא "פושטי" כמו מסעדג.
לדעתי חומרי הגלם בכל שלוש המסעדות דומים ומתבססים בעיקר על דגי בריכה פירות ים קפואים ודגי חקלאות ימית.
(לפעמים אפשר למצוא גם ציד אמיתי אבל זה די נדיר)
בקצה השכונה יש את הרכבל (הביצים של גוראל) אשר יעלה אתכם תוך מספר דקות לכרמל צרפת שם יש כמה מסעדות מוצלחות יותר.
בתחנת הרכבל התחתונה יש סניף של מסעדת שוואטינה (החופים שלנו) שלא ניסיתי מעולם.
בתחנה העליונה נמצאות שתי מסעדות הדגים הטובות בחיפה כיום, קלאמריס וגולדן קוראל.
קלאמריס היא העממית יותר ואילו גולדן קוראל הטעימה והמעניינת יותר. עם טבחים שבהחלט יודעים מה הם עושים (לא לוותר על הכנאפה תוצרת בית). בשתיהן פלטת הסלטים בהתחלה טעימה מעניינת ומגוונת יותר מאשר במסעדות האחרות שהוזכרו ואשר נמצאות בשכונה עצמה.

מעבר לכביש בצד של הכנסיה (לא המנזר) יש בית קפה אוסטרי שמפעילות הנזירות אשר נקרא "סנטה מריה" אשר מגיש עוגות אירופאיות כבדות וטעימות.
נחזור לבת גלים והסביבה:
מבין מזללות רח' יפו הסמוך מומלץ לנסות את השוארמה החיפאית המשופרת של במבינו (לא להתפתות למיתולוגיית חזאן הסתמית) .

בכניסה לשכונה קצת אחרי רמב"ם יש את יעקב קבב המצוין, ובהמשך ליד הבה"ד את ויקטור הסנדביצ'ולוג מיתולוגי.

אם אתם לא שומרי כשרות וסקרנים קולינארית הצצה במעדניות הרוסיות עשויה להניב מעדנים מופלאים בניחוח חו"ל לפיקניק.

אודרי11

New member
אבו זייד סתם יקרן

ממש אין טעם להכנס אליו...דגי בריכות וקפואים.

בשרימפס האוס זה לא מדוייק, יש את הבריכות והקפואים, אבל יש גם דגי ים טריים, מי שמבין , ומכיר את בעל הבית, יכול להנות מצלחת של דגים טריים מטוגנים...
לא שיש שם בשורה גדולה, ממש לא.

dfl

New member
לטעמי אבו זיאד מצויין

הסלטים שלו מעולים בעיני, ממש לא מהליגה הבינונית של דגיות סטנדרטיות.
החומוס ראוי לחומוסיה.
פירות הים היו עשויים מצוין, ברוטב על בסיס ציר עוף ולימון. הדג היה דג - טוב במגבלות הז׳אנר. אני מעדיף את החיות האלה מאודות, הטיגון/גריל סוחף דגים מסוגים שונים לאזור ממוצע טעמים שבו עיקר השוני הוא במרקם.
הכנאפה שאכלתי אצלו הייתה מהטובות שטעמתי בישראל.
כל מי ששלחתי לשם לאורך השנים נהנה מאד.

salo22

New member
אכלתי שם כל כך מזמן, שאולי אין לזה משמעות

אבל בארוחה אז הסלטים היו בינוניים - יותר טובים מאווזי ומשמעותית פחות טובים ממה שהגישו דאז בגולדן קוראל. אבל שוב , כל כך מזמן ודי חד פעמי..

sweetdreams

New member
טוב, אני פשוט אציין את המובן מאליו - פאוזי!

הנוף אמנם לא מסתדר עם תמונת הים שציירת, אבל זו עדיין האופציה הכי טובה בסביבה (ובחיפה בכלל) לדגים.

אודרי11

New member
מי שרוצה לאכול דגים טעימים..

שיסע לפאראדיס, יכנס לאחד הדייגים, יקנה מה שירצה...הדייג מנקה ומפלט ועושה מה שרוצים...
לוקחים את שקית הדגים/שרצים ..למסעדה סמוכה..אני ממליצה על אבו עלי זה שבפנים, לא זה שעל הכביש הראשי (גרוע מאד), במסעדה מכינים לכם את הדגים (15ש"ח לאדם) פלוס סלטים נהדרים, חומוס עם חריף, עלי גפן, ממולאים שונים, פלאפל..
הכי כדאי לבוא באמצע השבוע, יום שישי קצת בעייתי כי הם אוהבים לנוח, אז לפעמים אין מבחר במסעדות, בשבת טעים אבל מפוצץ באנשים..

אודרי11

New member
אם זה כל כך מפריע לך

שעל הדרך המלצתי גם על מקום אחר...את יכולה למחוק את התגובה שלי

אודרי11

New member
את קראת את השרשור?

אני עניתי לה, ולעניין....אחר כך זה התפתח קלות לנושא דגים, אז כתבתי תגובה לא מזיקה.
אין לי מושג למה את מעירה לי כמו גננת....

החתולית

New member
קראתי את השירשור

השואלת ביקשה המלצות על מסעדת דגים באזור בת גלים והסבירה למה.
&nbsp
את המלצת על רכישת דגים בפרדיס, והגעה לאחת המסעדות בכפר. זו הצעה נחמדה ומעניינת, אבל לא עונה על השאלה של פותחת השירשור, וכל מה שעשיתי הוא לציין זאת.
&nbsp
את גולשת מוכרת, ותיקה ומוערכת, ואני חושבת שכל מה שנכתב לאחר מכן, מיותר וחבל שנכתב.
&nbsp

"התפתח קלות לכיוון דגים" - אהבתי את ההגדרה...

זה התחיל בדגים והסתיים בדגים....

hibonit

New member
תודה רבה על המידע - הגיע בול בזמן!!

בדיוק תהיתי מה נעשה עם שלל דגה שאמור להתקבל משיט דיג בכינרת, והנה הגיע הפיתרון המושלם בדרך למרכז! תודה רבה :)

אודרי11

New member
באמת שמחה שעזרתי..תהנו

למרות הנזיפה שקיבלתי, ..בכל זאת המידע עזר למישהו..

למעלה