המלצה על מקומות שחייבים במחנה יהודה?

JewelStone88

New member
המלצה על מקומות שחייבים במחנה יהודה?

ככל הנראה נהיה שם בשישי בבוקר...
תודה מראש

pix37

New member
אין שם שום דבר שחייבים אבל יש כמה דברים ששווה לנסות

(אזהרה - לא הייתי שם כבר כמה חודשים ואולי דברים השתנו)

ארוחה רצינית - בעזורה - המסעדה לא דוכן המיץ. בשוק הכורדי אשר קצת מנותק מהשוק העיקרי (2 דקות הליכה)
חטיף - מי שקדים בעזורה דוכן המיץ
ארוחה קלה - חצ'פורי עם ביצה במאפייה הגרוזינית.
גלידה - טעמים לא שגרתיים במוסלין
קפה - קפה מעולה ב- 5 במאי.
גבינות לקנות הביתה - באשר

אפשר לוותר
רחמו - מהמיתוס נשאר בעיקר השם - בכל הפעמים האחרונות שהייתי שם האוכל שהוגש לא היה מוצלח
בורקס חיפאי - עדיף לטעום בחיפה
בורקס רמלה - רעיון מעניין של סנדביץ בבורקס (מכניסים ביצה טחינה וחמוצים לתוך הבורקס עצמו) רעיון מעניין אבל בפועל לא אסטטי ולא מאוד טעים.

החתולית

New member
מסכימה עם פיקס ומוסיפה

עזורה המסעדה נמצאת בשוק העיראקי (פיקס, השתגעת? מנסה לגרום לסיכסוך עדתי?)
קצת יקרה, אבל שווה כל שקל.
&nbsp
בעזורה המיצים (ברחוב הראשי של השוק, אני אוהבת את התמרינדי. יש מי שאוהבים לערבב שקדים ומנטה.
&nbsp
ארוחה קלה - החצ'פוריה נחמדה, אבל אני מעדיפה את אישטבח (רחוב בית יעקב פינת השיקמה). מציעים שם שמבורכ - מאפה סורי-כורדי במילויים שונים.
&nbsp
על המעדנייה של באשר כבר המלצתי לך. יש להם גם דגים מעושנים, זיתים, חמאות ויין.

FiReBall

New member
אישטבח זו לא ארוחה קלה בכלל

עוד מומלץ - רוגלכים במרציפן (על אגריפס).
&nbsp
אם רוצים שיפודים במקום עזורה - לכו על פורטונה.

החתולית

New member
שבורכ אחד לשניים זו ארוחה קלה

זה מה שאני והבחור עשינו באחת הנסיעות שלנו לירושלים. מנה אחת בכל מקום

והכמה סנט שלי

חמישה במאי סגרו, למרבה הצער, כבר לא קיימים. אז קפה בהחלט כדאי בסניף של קפליקס (שנקרא Coffee roasters).
מוסיף להמלצות את סביח אריכא הנפלא, את קזינו דה פריז אם אתם בקטע של אלכוהול ונשנוש, את הביר באזאר (כנ"ל) ואת החומוס של "ארבעס" שהוא חביב מאוד. המאפים של החצ'פוריה אכן מעולים ובסופו של דבר לארוחה אמיתית אין על עזורה (או, אם רוצים בשר - פורטונה או מוריס). הפיש אנד צ'יפס של משפחת אוחנה כיפי גם הוא. בקיצור, לא פשוט :)

לוותר - בהחלט על רחמו וגם על מורדוך ו"מן הוא בשוק" שעל הרחוב הראשי המקורה. בעיני על בורקסים בהחלט אפשר לוותר - בורקס טוב בירושלים זה רק מוסא (או "נפגשים בבורקס" בתלפיות - שניהם קונים את הבורקס שלהם מאותו המקום - מאפיית עזרא ששון בקסטל). ועזורה של המיצים גם מעולם לא תפס אותי (בשונה מעוזי אלי שדווקא יש לו קטע בעיני).

החתולית

New member
עזורה של המיצים זה עניין של מסורת

עזורה כבר מזמן לא בחיים, אבל הטעם אותו טעם (טוב, כי התמציות אותן תמציות).

pix37

New member
עצוב לשמוע על החמישה במאי - היה להם קפה מצוין והמון נשמה

קפליקס נחמד מאוד אבל הקפה לטעמי פחות מוצלח מזה של החמישה במאי.

Maldini Girl

New member
כמה המלצות

אני מאד אוהבת את בורקס רמלה. בעייני מעולה.
עוד ממליצה על קפה בסניף של קפהליקס (יש להם שם אחר אבל מבית קפהליקס)
אם תהיו לקראת הצהריים-
פיתה מהדוויני פיתה בר
אני גם אוהבת מאד את הכריך רוסטביף של מיצ׳י.
לחמים מטלר או באגט מראסל.
רוגלעכים ממרציפן.

קדוש לא קרוב לשוק

תומכת בהמלצות על: לחם טלר, רוגלעך במרציפן, ארוחה בעזורה. מוסלין סגרו ויש שם גלידריה אחרת במקום, לא טעמתי אולי גם טעים.
מוסיפה המלצה על דוכן המיצים של עוזיאלי, שם תוכלו לטעום משקאות ברקיחת בעל הבית דוגמת משקה הרמבם ואתרוגת. למשקאות מיני סגולות פלא מחזקות ומרפאות

Tanaqui

New member
לטעמי ראסל עדיף על טלר

וביום שישי יש להם דברים מיוחדים - לחם זיתים ורוזמרין, לחמניות שווייצריות עם קינמון, צימוקים וסירופ סוכר, ועוד. הייתי זוללת את הלחמניות במקום את הרוגלעך.
בקפליקס גם הקפה וגם המאפים מוצלחים.
יש מקום חדש שנקרא לה קורנרי ומגיש סנדוויצ'י קרואסונים למיניהם.
הביר באזאר (ברחוב המקורה מאוד קרוב ליפו) נחמד עד מאוד.
בכלל, נפתחו בחודשים האחרונים כל כך הרבה פאבים ומקומות אוכל למיניהם שקשה לעקוב. רחוב האגוז, למשל, הפך כולו לרחוב כזה. לא נשאר כלום מהחנויות המקוריות.

החתולית

New member
וזה עצוב מאד

כי השוק מאבד את הציביון שלו והופך להיות משהו אחר לגמרי.
אם לא ישכילו לשמור על ציביון של שוק אמיתי, כמו בשוק הכרמל, וייתנו למסעדות רשת, חנויות בגדים לנשים רזות ואופנתיות, חנויות תכשיטים וכדומה לתפוס את מקום הדוכנים, זה כבר לא יהיה שוק.
&nbsp

למעלה