המלצה על מתכון ללחם נטול גלוטן

ימימה

New member
המלצה על מתכון ללחם נטול גלוטן

חברה שלי החלה דיאטה נטולת גלוטן ואני רוצה לאפות לה לחם. משהו בסיסי וטוב - לא להתפרע על הפעם הראשונה. על איזה מתכון טוב תוכלו (מיקי?) להמליץ לי? ובאיזה קמח הכי כדאי להשתמש?
 
בשמחה

מתכון שעובד מצויין במיוחד בתבנית מאפינס
הכמות שאתן מתאימה לתבנית 12 שקעים

אז ככה- 280 גרם קמח סורגום
20 גרם קמח טף את יכולה לשים 300 סורגום אם כי הטף מוסיף ערך תזונתי וצבע.
175 גרם קמח עמילני- ת"א, טפיוקה, תירס לבן.0לא קורנפלור!) או תערובת של שניים מהם.
כפית שטוחה קסנטן גם- אסור לוותר על זה!
2 כפות שמרים יבשים.
חצי כוס שמן ,זית או אחר.
2-3 כפות סילן/ מייפל טבעי
קורט מלח
2 כוסות מים חמימים.

מערבבים היטב את כל היבשים, מוסיפים נוזלים מערבבים היטב.
בעזרת כף מעבירים את העיסה לתבנית שקעים אחרי ששימנת בעזרת מברשת את השקים עם מעט שמן כלשהו.
מכסים במגבת ונותנים לזה כשעה לתפוח.

מכניסים לתנור ב-175 מעלות. בערך 40 דקות. תלוי בתנור. זה לחם מצויין שעובר היטב הקפאה, ניתן לפריסה ובעל טעם וטקסטורה דומים מאד ללחם מוכר
 

ימימה

New member
תודה!

אני מניחה שאת כל הקמחים האלה ואת הקסנטן-גם אפשר למצוא בחנויות טבע? מה בעצם עושה הקסנטן גם, והאם הוא שימושי לעוד דברים חוץ מלחם נ"ג?
 
כן וכן

הוא שימושי בעזקה להדבקת קציצות ולהסמכת תערובות שקודם היית שמה בהן ביצים אולם! יש להיזהר בו כי כשיש ממנו יותר מדי הוא בעל מרקם וזליני דוחה .
לכן בכל מצב למעט כשקיבלת הנחיה ברורה, תתחילי מחצי כפית לק"ג תערובת ותראי מה קורה.

קסנטן גם עושה שני דברים שהם בעצם אותו דבר הוא מעניק אלסטיות ומדביק.
 
למעלה