המלצה על מתכון - סלט חצילים באריסה

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
המלצה על מתכון - סלט חצילים באריסה


קבלו המלצה על מתכון מעולה "סלט קוביות חצילים אפויות באריסה בניחוח כמון וכוסברה".
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2728682&skip=1

הכנתי אותו כמה פעמים כבר ומנסיוני הוא משתבח ככל שהוא נמצא זמן ממושך יותר במקרר לאחר הכנתו.
אני הכנתי אותו עם אריסה חריפה והוא יצא טעים טעים.

נסו ותהנו.
 
תודה יאומץ באהבה

והיום אצלנו
קציצות משאריות, פחות או יותר
תפוחי אדמה מבושלים מתובלים שכבו כבר כמה ימים באין דורש, טחנתי במעבד מזון עם צרור פטרוזיליה, חצי צרור כןסברה, שורש כורכום קטן, שני גזרים משארית הפליטה לעיסה חלקה.
אחר כך טחנתי חומוס ואזוקי ששרו במים.
ערבבתי. הוספתי מלח.
בתחתית כלי חסין חום הנחתי בצל בנדיבות בפרוסות עבות, מהעיסה ליבבתי בידיים קציצות עגלגלות וטיגנתי מהיר, העברתי מעל הבצל. מעל שפכתי 5-6 עגבניות רכות חתוכות , לא מקולפות, מלח פלפל שחור, חצי כוס מים ו5-6 כפות סילן זיגזגו מעל העגבניות. כיסיתי ואפיתי.
אכלנו עם טחינה גולמית- שזה טעים....
 

גב תפוס

New member
הצלחת מדהימה:

אשמח לקבל פרטים מהיכן קנית?
כמובן גם האוכל נראה מזמין ובריא
כל הכבוד
 
מי זוכר?


סרוויס עתיק יומין אצלי מאיזושהי חנות תל אביבית ממש לךא זוכרת, אולי לילית אבל לא חותמת
המקור מאיטליה, כתוב על הכלים ששרדו
 

RSPA

New member
חבל שלא פרסמת את זה כמה שעות קודם

היו לי גם שאריות דומות רק הראש לא עבד והן עכשיו בפח...

איזו יצירתיות. אין עליך.
זה נראה שגעון ומזמין לנגוס במסך...
 

luliy

New member
פשוט מדהימה


לא שמת קמח בקציצות?
אגב למה לא טחנת את תפוחי האדמה עם החומוס ואזוקי אלא בשתי נגלות?
 

גםאני5

New member
מנצלש"ת המלצה לכרובית בקארי ותפוזים

מהלוג של עמוס דרש. המשחה שהוא מכין לא צמחונית (מכיל רוטב דגים), אבל אין בעיה למצוא פתרון אחר
(הפעם קניתי , אולי יום אחד אאלתר בבית מתבלינים צהובים).
 

גםאני5

New member
דרך אגב- תבלינים צהובים

מי ראה\שמע\קנה בעצמו שורש כורכום טרי?
 
אני קונה קבוע

יש הן אצל הירקן השכונתי
הן על מדפי המקרר במרכול
ובעוד מקומות

לנו יש גם יבול ביתי מהעציצים אבל זה בינתיים לא מספיק
 
למעלה