המלצה על ספרים לאבא שלי, באנגלית

MonicaF

New member
המלצה על ספרים לאבא שלי, באנגלית

אבא שלי היקר (שהוא סבא לבת 21) ביקש שאקנה לו ספרים שהם לטעמי, באנגלית. יש לנו זיכוי באחת הרשתות הגדולות. הוא מאד אוהב את הז'אנר.
מאד אהב את חומריו האפלים, את סדרת הארי פוטר, מלחמת האדם הזקן, ועוד. קניתי לו את סטריינג' ונורל, אבל הוא לא קרא עדיין - ההוצאה באנגלית כמעט בלתי אפשרי לקרוא בה: ספר קטן ומאד עבה, נראה כמו קוביה עם כתב זעיר שדורש זכוכית מגדלת.
אני לא זוכרת אילו עוד ספרים אהב, אבל הוא אוהב גם פנטזיה וגם מד"ב, עדיף לא פנטזיה כבדה מדי ועדיף לא מד"ב קשה. את משחקי הרעב הוא מתכוון לראות ולא לקרוא.
תרגישו חופשיים להמליץ גם על ספרים לא ז'אנריים, אבל עדיף ז'אנרים - זו הסיבה שפנה אלי.

ווסאבי74

New member
לבדוק אם הוא מסתדר עם ספר אלקטרוני

אפשר להגדיל את הפונט ואין ספרים בעובי ובמשקל של לבנה שצריך להאבק בהם שישארו פתוחים.
&nbsp
הבקשה לאנגלית היא בגלל שזאת שפת אם או להפך, כדי ללמוד? אם השליטה שלו באנגלית טובה הייתי ממליצה על עולם הדיסק של טרי פראטצ'ט. יש ברשת עמודים שממליצים על סדר הקריאה של הסדרה אבל צריך לקחת בחשבון ששני הספרים הראשונים הם כמעט רק סביב ההומור, והעומק נכנס בהמשך.
בכל מקרה כמעט כל ספר בסדרה די עומד בפני עצמו, שזה ייתרון אם קשה לך למצוא את הראשונים בחנויות.
&nbsp
אם יש לו סבלנות לספרים ארוכים עם הרבה פרטים, יש סדרה היסטורית של ניל סטיבנסון The Baroque Cycle . זה עוסק בתקופת ראשית המדע המודרני,והבנקאות המודרנית, ניוטון ולייבניץ ומלחמות דת באנגליה. זה לא ממש פנטזיה, כי כמעט הכל יכל לקרות. רוב העלילה לא עוסקת בדמויות ההיסטוריות הגדולות עצמן אלא בדמויות שסביבן וביניהן שאיתן יש יותר חופש עלילתי.
&nbsp
ואם אין לו התנגדות לסדרות נוער (אמרת שהוא נהנה מהארי פוטר ומחומריו האפלים). אז יש שתי סדרות מאוד חמודות של סקוט ווסטרפלד: אחת uglies עוסקת בכל הנושא של תפיסת היופי וקונפורמיות מול עצמאות. השניה Leviathatn היא סדרת הרפתקאות בימי מלחמת העולם הראשונה, מין דיזל פאנק פוגש ביו-פאנק

MonicaF

New member
תשובות ותודה

אנחנו לא מחפשים ספרים אלקטרונים, הוא מוצא אותם לבד. קיבלנו שובר מתנה לאחת הרשתות המובילות ושם אני רוצה לרכוש את הספרים.
אנגלית - כי עברית איננה שפת אם והוא מתקשה, בעוד שאנגלית הוא יודע באמת שפת אם.
אני אחפש את Leviathan נשמע שיאהב.

אגב, שכחתי שכל מה שנתתי לו של לביא תדהר (באנגלית כמובן), הוא מאד אהב.

הייזל

New member
פנטסיה אורבנית הוא אוהב?

כי אז הייתי נותנת לו את תיקי דרזדן. הסדרה תחזיק מעמד הרבה זמן [כעת זה 15 ספרים + סיפורים קצרים + ספר שיוצא שנה הבאה] וגם האודיובוקס שלו נהדרים.
סטיבן קינג - בעיקר "העמדה", "הניצוץ" ו"זה" שהם הטובים שלו. נראה לי שסדרת "המגדל האפל" תהיה קצת כבדה בשבילו.
זה קשה להיזכר אילו ספרים באנגלית מובאים לארץ שיתאימו לו.
"פסיעות על רצפת הזמיר" גם יכול להתאים.

MonicaF

New member
הוא אוהב פנטזיה אורבנית

והוא מומחה יותר ממני בספרי סטפן קינג.
אבדוק גם את סיפורי אוטורי ותיקי דרזדן בשבילו.
תודה!

yossin

New member
נסי להציע לו את המשחק של אנדר

זה ספר מצויין
ולמרות שזה מד"ב, זה ספר על אנשים
אם הוא אהב את מלחמת האדם הזקן, אני חושב שיאהב גם את המשחק של אנדר

MonicaF

New member
הוא ראה את הסרט

ומאד מאד אהב. כמה התלהב.
אני הולכת היום לקנות לו. יש לי כבר רשימה

תודה.

MonicaF

New member
צומת ספרים

אתמול הלכתי לצומת ספרים לממש את הזיכוי, ולא היה שום דבר ממה שהומלץ כאן, למעט טרי פרצ'ט (שיש לנו בבית לא מעט ספרים שלו).
אז את ההמלצות שלכם אשמור לפעם אחרת.
בכל זאת נראה לי שניצלתי היטב את הזיכוי: ספר של לביא תדהר וספר של קורט וונגוט.
הייתי חייבת לבחור משהו שיעבור לשימוש שלי לאחר מכן

למעלה