המלצה על ספר

סמיאגול

New member
המלצה על ספר

שלום לכולם ברצוני להמליץ על ספר מחקרי אשר מוכיח כי הדת היהודית לא ניתנה למשה מאלוהים בסיני אלא נכתבה מאות שנים מאוחר יותר. הסופר משתמש בתנ"ך עצמו כדי להוכיח את טענותיו (אני יודע שזה נשמע קצת מופרך אבל הספר מוכיח את טענותיו אחת לאחת). מסקנתו הסופית של המחבר היא שהעם הישראלי הקדום היה אתיאיסט. שם הספר "העם הישראלי התרבות האבודה" ושם המחבר הוא און זית. קצת קשה להשיג את הספר אבל עד כמה שאני יודע יש אותו ב"דיבוק"
 

תום30

New member
סמיגאול יקירי

הספר הזה לא מוכיח מאומה. כל הדתיים החושבים (והאמן לי יש הרבה יותר דתיים כאלה מכפי שאתה חושב..) לא חושבים שאלוהים כתב את התורה, יתירה מזו....אם תעצור רגע ותחשוב , אתה תראה כי מי שקיד את הכ"ד ספרים כולל התורה המצויים בתנך הם "חזלינו". ולא אלוהים. התורה שבכתב קיבלה גושפנקא מהתושבע"פ- ולא הפוך. והאמן לי הפעל את הביקורת שלך ואל תשליך יהבך על ספרים כאלה או אחרים, כי לעומת ספר אחת המוכיח X אוכל לתת לך רשימה בביליוגרפית שלימה של ספרים ומאמרים ה"מוכיחים את ההיפך" (קל וחומר בהקשר של יהדות שהיא ללא ספק הדת שנישפך עליה הכי הרבה דיו).
 

סמיאגול

New member
עד שלא תקרא.........

תום יקירי, אני קראתי הרבה ספרים הקשורים למקרא וליהדות ועד לספר הנ"ל נשארתי יהודי מאמין, הספר לא מותיר מקום לספק ולו הקל שבקלים . למעשה ההישג העיקרי של הספר מבחינתי הוא שירטוטה מחדש של ההיסטוריה של העם הישראלי הקדום (בניגוד להיסטוריה המקובלת היום). נסה את הספר ואם אתה אדם בעל אמונה בעצמו לא תתאכזב
 

תום30

New member
אינך מאמין?! אתה בפורום הנכון.

אינני בא לשכנע אותך במה ובמי שאני. למרות קביעותיך לגבי חיי וכו'. לו היית טורח לקרוא אותי כמו שצריך היית מבין שאני אומר ומצהיר בגאווה שאני מאמין באתאיסטיות, משום מה החשיבה האסוציאטיבית שלך בדבר המונח "אתיאזם" לקחה אותך למקום של- "אם הוא אתאיסט הוא לא אמור להבין ביהדות או לסנגר על מאמינים דתיים באשר הם". אני קראתי (גדלתי בבית דתי ליברלי להפליא וזכיתי להיות מגיל צעיר מאוד מבאי ביתו הקבועים של מורי ורבי פרופ' לייבוביץ'- שאתנצל על כך?!) וקורא יהדות והמון, אני לומד מדעים שונים וגם מלמד מספר רב של שנים. מצטער אך אינני בעד פאנטיים באשר הם, ואינני בעמדה של הוכחה עצמית.
 

סמיאגול

New member
זכותך

בין אם אתה מאמין ובין אם לא עד לפני מספר שנים קיימתי מצוות רבות שהיום נראות לי טיפשיות רק בגלל ש"אלוהים אמר"
 
למעלה