המלצה על סקטצ'אפ, והערה לתכנון מטבח

Rשף

New member
המלצה על סקטצ'אפ, והערה לתכנון מטבח

את אחה"צ בשבת (עד 12 בלילה נחשב אחה"צ ?) בילינו בבניית דגם בסקטצ'אפ, צריך קצת תירגול כדי להצליח, אפשר להיעזר בסרטוני הדרכה באתר. הצלחנו להעמיד את כל הקירות, החלונות והדלתות, הוספנו את המגרש עם מעט קוי גובה וצמחיה. היתרון הגדול על פני קרטון הוא האפשרות למשחקי צבעים, צללים, הוספה קלה של פריטים והכיף הגדול של "טיול" בבית. זאת הפעם הראשונה ששמתי לב שדלת הכניסה נראית בבירור מהסלון... יתרון צדדי נוסף הוא וידוא של המידות- אנחנו תפסנו שגיאה לאדריכלית באחד החלונות. ומילה לגבי תכנון מטבחים- אחרי שהתייאשנו משלוש פגישות עם מעצבי מטבחים, החלטנו לשכור את שירותיה של האדריכלית שלנו, בפגישה של שעה קיבלנו יותר שטח מנוצל ומראה יפה בהרבה.

את החלונות אפשר למקם סופית

בשלב של הבלוקים , בדרך כלל גם מבקשים מהקבלן להניח שורה אחת של בלוקים בכדי לוודא את החלוקה הפנימית של החדרים בבית .

הסקטצאפ הזה ממכר ../images/Emo122.gif

לפני שבועיים החלטתי להתישב על התוכנה הזו אמנם כמה שניסיתי ונעזרתי בכל הסרטונים שלהם לא הצלחתי להגיע ליותר מבניה חיצונית של הקירות אבל זה תפס את כל השבת... לא יכולתי לקום מהמחשב! יש לך אפשרות להוסיף את הקובץ לכאן- שנלמד ונשכיל?

דנה A

New member
אפשר קישור לסקטצ'אפ??

אפשר גם הסבר קטן?? איך ל"שייט" שם? איך להתחיל ומה עושים? יש לך תמונות?? תוצאות מהסקטצ'אפ, או מתכנון המטבח?

לב אביב

New member
גם אני שיחקתי קצת

וניסיתי לעשות הדמיה של הקומה הראשונה של הבית בתוכנת floorplan. זה מה שיצא...

suneli

New member
מאיפה לקחת את כל הדוגמאות

של החלונות, הדלתות המדרגות וכו'.... לי ב COMPONENTS אין כאלה...

לב אביב

New member
הכל נמצא בסרגלי הכלים של תוכנת

Floorplan. ניתן גם לשנות את הגדלים/צבעים/חומרים של כל פריט ופריט.

../images/Emo41.gifהתוכנה הזו מעולה!

כל כך פשוטה הרמתי את הקומה הראשונה תוך שעה הקומה השנייה כבר היתה עניין של 10 דקות בדיוק היא נתנת חינם ל 15 ימים בקישור הזה. תהנה!

תראי ישבתי על הסקצאפ

שבת שלמה- אומנם לא יצא כלום אבל הכרתי כל פינה של הבית וכל אורך של כל קיר ואז להגיע לתוכנה הזו, מה אגיד לך, משחק ילדים של ממש, תענוג! ותמונה, המדפסת שלי לא צבעונית כך שלא יוצא ברור בכלל בהדפסה

ספרי קצת על התוכנה

ניתנת להורדה בחינם? מאיפה? קלה לתפעול? ניסית לעבוד על הסקטשאפ? אם כן האם התוכנה הזו פשוטה יותר? התוצאה נראית נהדר

לב אביב

New member
עד כמה שידוע לי

אפשר להוריד אותה לנסיון של 30 יום (אני קיבלתי את הקובץ בדיסק ממכר שלי, אבל גם אצלי היא מוגבלת בזמן...). לגבי קלות התפעול - ברגע שאת קולטת את העקרון, זה די פשוט. רק עכשיו, בעקבות השרשור הזה, הורדתי את הסקטשאפ וטרם הספקתי להתנסות בה, כך שאין לי מדד להשוואה. דרך אגב, אני מאוד אוהבת את נקודת הראות שלך, אז אם יש לך הערות/הארות לגבי התכנון שלנו, אשמח לקבל אותן (גם מכם, שאר חברי הפורום). היום אני מקווה "לעלות קומה" ולהעלות אח"כ את התוצאות.

אני חושבת שמצאתי אותה

או תוכנה דומה שעונה לאותו השם אנסה לעבוד עליה ולראות אם הולך לי לגבי ההערות/ הארות שלי- רשמתי אותן כאן ובתלת מימד זה עוד יותר בולט הקטע שהמטבח הוא ממש בפינה תחשבי גם על מצב שלילדים יהיו חברים שישחקו בגינה ואת תרצי לישון צהריים (ימות המשיח
) או סתם פרטיות של חדר השינה... שאין לו ממש כי הוא החדר הכי הכי בתוך הגינה אחרי שתעבדי עם הסקטשאפ- ספרי מה היה יותר נוח אגב כמה שעות (או ימים) עבדת על הקומה הראשונה?

לב אביב

New member
לגבי הפרטיות של חדר השינה

הכוונה היא להקים חוצץ בגינה בין החלק של היציאה מחדר הורים לשאר הגינה. החוצץ יורכב, כנראה, מצמחיה עבותה, שתסתיר ותמנע את הגישה לחלק הזה משאר הגינה (ז"א, תהיה לנו מעין חצר פרטית שלנו, שלא תהיה לה גישה אחרת, פרט לחדר השינה). חוץ מזה, אכן יגיעו ימות המשיח לפני שאזכה להנות משנת צהרים טובה... לגבי המטבח - אשמח אם תפרטי מהם החסרונות בכך שהוא נמצא ממש בפינה. בכלל, בעלי טוען שאין לנו כל צורך במטבח - גם ככה עד שאני מבשלת משהו... מספיק רק מיקרוגל וטוסטר לחמם את האוכל המוכן שאני קונה

בואי ואסביר

אני מנסה לנסח את ההסבר הזה כבר כמה דקות ללא הצלחה, אז אנסה שוב ואקווה שדבריי יובנו: אני יוצאת מתוך הנחה שאת תרצי לשבת עם הקפה במרפסת בגינה, או לחלופין לאכול שם את ארוחת בוקר שבת, במיוחד בימים שטופי שמש בחורף, אבל גם לארח חברים בגינה בערב נעים של קיץ מה שקורה כשהמטבח לא קרוב לגינה- טיילת של מגשים מהגינה למטבח, אף אחד לא רוצה להיתקע במטבח וכולם רוצים להיות בחוץ, או להיפך- כולם מסתודדים במטבח כשבעצם היו מעדיפים להיות בחוץ באויר הנעים בנוסף, כאן באירופה, המטבח שצמוד לגינה מוכר טוב יותר- כי הוא מוכר אידיליה של משפחה שבה הקטנים משחקים בחוץ בעוד ההורים יכולים לצפות בהם בזמן הכנת ארוחת הערב, ובתוכנית שלך זה ישב נהדר- כי גם אם אתם בסלון וגם אם אתם במטבח (90% מזמן העירות שלנו בבית אלו החדרים בהם נבלה) אתם תהיו איתם בקשר עין ולדעתי ומניסיוני- גינה פרטית לחדר השינה לא תנוצל זה רעיון נהדר, חלום של סויטה בבית מלון- רק שנמצאים בבית שלנו, לצערי זה לא עובד ביום יום (מניסיון אישי) מקווה שיצא לי ברור

את שרותי האורחים אפשר להכניס תחת

המדרגות או להוציא אותם החוצה במקביל לשרותים הכלליים .

לב אביב

New member
אי-אפשר!

מתחת למדרגות ישנן מדרגות ירידה למרתף (לא מופיעות בתרשים...)

למעלה