המלצה על פנימיה עם יחס חם ואישי לנער בנשירה

לולי 101

New member
המלצה על פנימיה עם יחס חם ואישי לנער בנשירה

תוך התנדבותי בעמותה הכרתי נער מקסים, רגיש, ובעיקר עצוב שנמצא רגע לפני\בתהליך של נשירה מבי"ס (מבי"ס לחינוך מיוחד שם נמצא עקב בעיות התנהגות) הנער אמור ככל הנראה לעבור לבי"ס רגיל בשנה הבאה אך ברור לי וגם לקב"סית שהוא ינשור מבי"ס רגיל ועל כן הוא זקוק לפנימיה.
קיבלתי המלצה על פנימיית יפתח שליד ים המלח, ודיברתי איתם (לצערי הילד ללא רקע דתי ועל כן יתכן והוא לא יצליח להשתלב). מישהו מכיר מקום שיכול להתאים (הילד בתהליך להיות מטופל\מוכר ברווחה).
תודה רבה

אני לא מבינה למה אתן חושבות

שמהפנימייה הוא לא ינשור?
מה הנסיבות לנשירה? אם הנסיבות קשורות לבית/משפחה ממנה הוא מגיע - אז אני יכולה להבין את הראציונל לפנימייה. אם הנסיבות הן אישיותיות של הנער, למשל, לא מסתדר במסגר תהבית ספרית, אז תציעו לו מסגרת של בי"ס חלופי כמו מפתן או קידום נוער. למה להרחיק אותו מהבית שלו?

בטח לא לשלוח אותו לפנימייה דתית אם הוא לא דתי.
אני אמשיך בקו המחשבה שלך של פנימייה - אם יש לו בעיות התנהגות, הוא לא יתקבל לפנימייה חינוכית או חינוכית-שיקומית (כגון כפרי נוער למיניהם). לכן הוא יהיה זקוק לפנימייה טיפולית. לפנימייה טיפולית מגיעים אך ורק עם הפנייה של הרווחה, ואז זה יהיה תפקיד עו"ס הרווחה למצוא עבורו פנימייה ראויה.

לולי 101

New member
פנימיה לילד

ראשית תודה על התייחסותך.
אנחנו מניחים שמסגרות שאינן פנימיתיות לא יסייעו לו. בוודאי לא קידום נוער שלא מהווה מסגרת- מבחינת כמות שעות ותמיכה מלאה. המטרה היא לא להרחיק מהבית, אלא שהבית במקרה זה לא מצליח להוות מסגרת עם תמיכה (היו ימים שהוא לא חזר הביתה וישן אצל מכרים וחברים של חברים). הרווחה אכן אמורה להיות מעורבת, החשש שהתהליך יהיה ארוך ומסורבל. ברצוני לקצר תהליכים ולהתאימם לילד. להגיע מהכיוון של הפנימיה אל הרווחה (כך הומלץ לי ע"י מס' גורמים) על כן אני מעוניין לדעת איזו פנימיה עשויה להתאים (חשבתי על אשבל\יפתח\ נירים) אך האחת להבנתי מהאינטרנט בעיקר פונה לאתיופים השניה לכאלו שהגיעו במקור מבית דתי והשלישי מצויינת אך שמה כנראה דגש על הישגיות וגבולות ופחות על חום...

תנסה גם את בית הבוגר

הם נמצאים בנווה הדסה אם אני לא טועה.
הנער מעוניין לצאת לפנימייה? כי אם הוא לא רוצה זה לא יקרה, וחשוב שתדעו את זה.
בכל מקרה, פנימיות טיפוליות (ובכללן בית הבוגר ונירים) ידרשו פנייה מהרווחה כדי להתחיל איזשהו תהליך של היכרות עם הנער. הם לא יסכימו לראות אותו לפני שיקבלו מהרווחה דו"ח סוציאלי, איבחון פסיכולוגי ודו"ח חינוכי מבית ספר.

לולי 101

New member
תודה על התשובות המועילות

אני אבדוק את המקומות, הילד ואימו רוצים שהילד יגיע לפנימיה ובלבד שהוא ישתלב בה.

פנימיה

בדיוק לפני מספר ימים הגיע אליי פרסום של תחילת הרשמה ל"שפרירים" בקיבוץ גבעת חיים. משלב בי"ס לחינוך מיוחד (לקויי למידה) והפנימיה זה בעצם מן משפחות אומנה בקיבוץ (אם הבנתי נכון)

שאלות

משרד הרווחה מממן פנימיות טיפוליות שאליהן יכול להפנות עו"ס נוער ברשות מקומית(כמוני), אבל לצערי לא כולן מקבלים נערים עם בעיות התנהגות.
שמעתי דברים טובים על פנימיית בני ברית בירושלים, העוגן הקהילתי בב"ש, בית אפל ובימים אלו אני בודק עוד מקומות, אז תרשמי לי אם את צריכה עוד המלצות.

lulu401

New member
פנימייה מומלצת

ראשית- מציעה כבר לחבור לרווחה. הרבה פעמים קיצורי הדרך רק מאריכים אותה....ואולי יעלו עוד פתרונות אפשריים שהרווחה יכולה לספק...?
שנית- פנימיות מומלצות: עדנים בבית קמא, בית הנער - עין ורד, מסגרות לנערים דרך עמותת "אור שלום", "שחר".
פנימיית ארזים , רננים, נרדים, נווה מיכאל, קדמה.
אלו כל מיני מסגרות שאני ממליצה עליהן, חשוב להבין את פרופיל הנער ואז לראות איזה מסגרת מתאימה לו.
בהצלחה!

לולי 101

New member
תודה אבדוק גם אותם והאם מתאימים לילד.

לרווחה כבר פניתי טרם קיבלתי התייחסותם.

משולם2007

New member
יש גם פנימייה טיפולית טובה בכפר חב"ד -

נדמה לי שקוראים לה אור שמחה
בזמנו הפנתי לשם ילד עם רקע מסורתי /דתי והיה שיתוף פעולה מועיל .

קרן075

New member
הוסטל בן גלים מסגרת קטנה לנערים בני 14-18

מסגרת טיפולית שיקומית שייחודה טיפול באמצעים ימיים. ניתן להתרשם באתר ״שער לחסות״ ולפנות אליי לפרטים נוספים. בהצלחה.

למעלה