סכרת ביום יום...
מעבר למעקב על התזונה עצמה, יש כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם -
- לפחות בהתחלה, כשהדברים עדיין לא הכי ברורים, לתכנן לתכנן לתכנן. לדעת מראש כל יום מה את הולכת לאכול, מתי, כמה פחמימות יש בזה. מתי את יוצאת לאימון, מה את לוקחת איתך אם יש היפו, איזה סוג אימון. אם יש יום שיוצא מהשגרה, לתכנן אותו ולא לתת לאירועים לשנות לך את התכניות. אח"כ כשכבר יותר "בעניינים" אז קל לעשות שינויים קטנים (או גדולים) אבל עדיין לא לסטות מהרעיון הכללי של איזון.
- כדאי להפחית בפחמימות. אני לא אומרת דל-פחמימה, לא כולם בנויים לזה ואם את ניגשת לזה לא מוכנה אז עלולה להיכשל. אני אומרת מופחת-פחמימה.
- תתחילי את השינויים בקטן. שום דבר לא קורה ביום אחד, ושינוי איטי ועקבי יותר קל לשמור ולהפוך לדרך חיים
- איך נראה שינוי קטן בתזונה? למשל להקטין קצת את התוספת שליד הבשר, ואחרי שבוע להפחית עוד קצת... להפחית את הקורנפלקס כשמשעמם ואין מה לאכול בחצי הכמות, ואז אחרי כמה זמן עוד פחות... להכניס יותר ירקות לתפריט (אם הם עדיין לא שם), כל פעם קצת). פתאום אחרי כמה שבועות או חודשים, תראי שבעצם את התוספת הפחמימות בארוחה את יכולה להחליף לגמרי בירקות. אבל בעצם לא לא פתאום, זה תהליך.
- איך נראה שינוי קטן בפעילות גופנית? אפשר להתחיל בהליכות שלוש פעמים בשבוע 25-30 דקות, אח"כ קצת יותר ארוך, אח"כ ארבע פעמים... מידי כמה זמן כדאי לשלב פעילות אחרת (אופניים, שחיה, משחק כדור, אימון כושר משקולות).
- למדוד, המון. בתקופות שאני בשינויים או רצון להתאזן על רמה נמוכה יותר, אני מודדת 10-12 פעמים ביום. כמובן שאם יש סנסור אז זה מעולה, אבל אני לא הכי מאמינה בו (עד שלא יצא לי באמת לראות כמה הוא מדוייק, בגרסאות המשופרות שלו). עם כל מדידה ותיקון את לומדת ומנסה לפעמים הבאות. היה היפו באימון? כנראה שנכנסתי לאימון עם יותר מידי אינסולין פעיל או שרמת הבזאלי גבוהה מידי. עלית גבוה מידי אחרי ארוחה? כנראה שלא היה כיסוי מספיק של אינסולין או שבעצם כמות הפחמימות היתה יותר ממה שחישבת.
- תשחקי עם הבזאלי, בעדינות, אבל קחי בחשבון שהבזאלי מהווה חלק מאוד חשוב מהיכולת "לשטח" קפיצות ברמות הסוכר, להפחית בתיקונים, ולשפר את האיזון.
 
יצא ארוך... מקווה שתוכלי לקחת כמה רעיונות ולעשות שינוי. בהצלחה, ותבואי לשאול ולספר!