המלצה על רו"ח

usa2018

New member
המלצה על רו"ח

קיבלנו כאן המלצה בפורום על רו"ח ישי עציון.
אני מקבלת שירות ייעוץ מס והגשת דוח עבור השנה דרך מקום העבודה. רציתי לשמוע מה באמת היתרונות של הגשה דרכו.
בנוסף, הוא מבקש $500 + מע"מ על פגישת ייעוץ בלבד. כמה הפגישה הזו יעילה ושווה את העלות? (בהתחשב בכך שעשינו כבר פגישת ייעוץ עם רו"ח מטעם העבודה ועוד אחת באופן פרטי אצל רו"ח אחר).

לגבי עלויות - מישהו יודע כמה הוא לוקח (בערך - כמובן שכל מקרה לגופו) על הגשת הדוח וייצוג מול רשויות המס במקרה הצורך? הייתי מעדיפה לעשות זאת באופן פרטי ולא דרך רו"ח מטעם העבודה.
רואה החשבון מטעם העבודה טען שבדרך כלל הפשרה שמגיעים אליה הוא שניתוק התושבות מתחיל רק מהשנה שלאחר השנה שבה עזבנו,(במקרה זה 2018). ויש לשלם מס על החודשים בהם עבדנו בחול ב2017. האם זה נכון? מישהו מכיר החלטות שונות?

doronf65

New member
מנהל
כיום יש לנו "רואה חשבון של הפורום"

יש לו ניק אדום, קוראים לו אשר. הוא משתתף קבוע, הוא ייתן שיחת ייעוץ בחינם, ובקיצור, מומלץ. הוא גר בניו ג'רסי ומתמחה גם בתפר שבין ישארל לארה"ב, לא רק מיסים אמריקאיים.
הוא גם כותב מאמרים בנושאים שונים והם נמצאים במאמרים שלנו, לינק מצד שמאל.
&nbsp
פנו אליו בפרטי או בטלפון/מייל שמופיעים במאמרים.

מספר תשובות

שלום לך
שמעתי על רוח ישי עציון ושמו הולך לפניו כמוביל בתחום
אני בטוח שהוא יידע לתת לך עצות שיחסכו לך כסף.

את יכולה לשאול אותי ואת החברים כאן שאלות בנושא ונשמח לענות מנסיוננו וכך כולנו באמצעות פידבקים הדדים נלמד האחד מהשני.
אם יש צורך את יכולה ליצור קשר -בשעות הבוקר בין שמונה לתשע שעון ניו יורק כשאני בדרך לעבודה אני מקבל שיחות ולא מחייב
לעניין שאלתך -אני מצרפ את חוזר מס הכנסה 12/2012 -הוא מרכז החלטות מיסוי =עמדת מס הכנסה הישראלי באירועים פרטניים. נראה שהוא מאמץ עמדה של ניתוק לאחר 6 חודשים (כמובן הוכחת ניוד מירב זיקות)
כלומר -אם תבקשי את עמדת מס הכנסה -בתרחיש הכי טוב מבחינתך הוא יסכים להתגרש ממך לאחר 6 חודשי ניתוק.
לעומת זאת -למשל בפסק הדין יעל צור -בית המשפט הכיר בניתוק מרגע היציאה
בהצלחה
אשר

liviur

New member
מקרה פרטני שלי - אבל גם אני הצלחתי רטרואקטיבית מרגע היציאה

חצי שנה אחרי שעברתי הגשתי את המסמכים לביטוח לאומי כולל כל הפרטים שלי , מתי התחלתי לעבור ואפילו רישיון וזה שכל המשפחה איתי ואין לי שום דבר בארץ כרגע חשוב - ואישרו לי רטרואקטיבי ליום תחילת העבודה שלי פה.
&nbsp
נכון לתחילת 2016 (עברתי באמצע 15).
&nbsp
לגבי ישי עציון - נשמע שקיבלת יעוץ כבר מסוים - אני לא יכול לעמוד על טיבו.
אני יכול להגיד לך שהיעוץ איתו היה יעיל וגם אנשי הקשר שהוא סיפק והעיצות שהוא עץ לי אח״כ במייל כשהייתי צריך.
&nbsp
חלק גדול מהיעוץ הוא העברת ידע מסוים שהוא ״קבוע״ אבל בנוסף יש גם מעבר על כל מני פרטים והתנהלויות שלך ספציפית ואיך כדאי להתנהל.
אני מכיר כמה וכמה שהיו אצלו (מעבר אלי) וגם שהמליצו לי עליו בזמנו - סה״כ מרוצים.

ron1222

New member
אנחנו התייעצנו עם ישי עציון

והוא באמת נתן לנו מידע מועיל, אבל הרגשתי שהוא שופך את אותה רשימת העצות הקבועה שהוא נותן לכולם מבלי להתאים לאדם ספציפי שמולו, באותה מידה יכולתי לקבל את החומר שלו כתוב ומסוכם, והוא ממש ממש לא זול.
היום הייתי הולכת לאשר טוריאל פה מהפורום- ממה שיוצא לי לראות הוא מומחה שיודע את החומר וגם יודע להתייעץ איפה שאינו בטוח וגם לתרום מזמנו בפורום.

למעלה