המלצה על תנור וכיריים למטבח חדש

עדיקים

Active member
המלצה על תנור וכיריים למטבח חדש

בתכנון מטבח חדש אנו מחפשים תנור בנוי ברוחב 90 ס"מ וכיריים 5 להבות מעל 70 ס"מ ושיהיו מתכוננות כך ש-4-5 סירים גדולים יוכלו להיות עליהם ביחד.
ביקרנו בחנות בשם בירמן שמייבאת מוצרי חשמל למטבח של חברת Fulgor Milano. המוצרים נראים איכותיים וטובים רק שאני לא מוצאת המלצות ברשת למוצרים שלהם.
האם יש למישהו הכרות עם המוצרים של החברה הנ"ל או המלצות למוצרי חשמל למטבח אמינים וטובים.
 

עדיקים

Active member
אתמול קיבלתי המצלצות לתנורים של Rosieres/sauter

מישהו מכיר וממליץ?
 

lseugy

New member
כמה טיפים ותאוריה (שכנראה לא תאהבו).

שני המותגים שהזכרת נחשבים לטובים מאד. המחיר - בהתאם.
לי יש תנור גומחה WHIRLPOOL מאד ישן ועד היום עובד טפו טפו טפו.
בשביל שף דגול כמוני (פחחחחח) זה יותר ממספיק. שתבינו אני כל הזמן אומר שאני ממש לא יודע לבשל ובטח לא לאפות אבל יש כמה דברים שאני משתמש בתנור.
לפני כשלוש שנים הלכו לי הכיריים. כסף לא היה לי. אז קניתי בלרס שהיה בטווח ההוצאה שיכולתי להרשות לעצמי. עובדת החיה - ישתבח שמו לעד.
אבל - וזה חשוב מאד - שימו לב מה המקום שיש לכם להכניס את הכיריים. האם זה חור גדול בשיש - ואז רק הגודל של החור מגביל (אורך ורוחב) לפי גודל התחתית של הכיריים והשוליים שלהם (תסתכלו בחנות בחלק התחתון הניסתר של הכיריים - ותבינו). אצלי עשו במטבח המקורי שיש שלם ובו כמה חורים להעברת צינורות (גז וחשמל) והכיריים מונחים על מסגרת עשויה מאותו שיש והיא מונחת ומודבקת על השיש הראשי. לכן לחור יש גבול עומק. ואז לא כל כיריים יתאימו כי לתחתית שלהם יש בנוסף לאורך ולרוחב גם עובי שלא יכול להיות יותר עמוק מעומק החור. אם ארצה פעם משהו אחר, ולא אמצא משהו מתאים - אצטרך להזמין חיתוך לשיש.
אבל כמו בחיים - לכל דבר יתרונות וחסרונות.

התאוריה והגישה שלי אומרות שאם אתה לא שף ממש - אל תלך על היקר ביותר. מיותר.
לא מזמן קראתי כתבה בוואלה שהיתה על כלי מטבח וכדוגמא נתנו את ענין הסכינים. אנשים קונים "סכיני שף" במאות שקלים גם אם אין להם מושג בבישול - רק כדי להרגיש טוב. אם זה יותר מסכין אז גם אלפי שקלים שאין להם כלום מזה. זה כמו לקנות מרצדס חדשה רק כדי לנסוע למכולת או לקיוסק הקרובים - כשפיאט אונו ישנה תעשה את העבודה לא פחות טוב. אז לא רוצה ישן? לך על פיאט חדשה, רנו, יונדאי. למה דוקא מרצדס? מה זה נותן? זה טוב רק אם יש לך הרבה כסף מיותר.
לפני כשנתיים קניתי לי שתי סכיני שף (וגם לבנות שלי) כל סכין 12 ש"ח (והיה במבצע 10 ש"ח). לא צוחק. אחלה שבאחלה. חדות, טובות, נוחות ולגמרי עונות לי על הצרכים (יש תמונה). אני משתמש בהן המון. כמו כל סכין - צריך להשחיז מדי פעם, אז קניתי גם מוט השחזה (20 ש"ח ואח"כ ראיתי גם בפחות). וכמו כל סכין - לא טוב לשים במדיח. רק לרחוץ ידנית. שומר על הסכין ועל החדות. תמיד לעבוד על משטח עבה מעץ או פלסטיק. לא על שיש ולא על זכוכית או מתכת. הורס את הסכים.

כמה כללים: שום דבר לא חי לעולם, גם לא רוזייר וסאוטר (במיוחד מוצרים חדשים ממכונית ועד תנור ומאוורר, שהיצרן רוצה שתחליף מדי פעם כי על זה פרנסתו. אם לא תחליף ממה יתפרנס?) הנה עוד סיבה למה לא להשתולל בקניה. מנסיון - כולם פחות או יותר אותו דבר (והסינים אוכלים היום את כולם בלי מלח).

כל דבר צריך לענות על הצרכים. לא פחות אך גם אין צורך להתפרע על יותר.
לכן צריך לפני כל קניה - להגדיר את הצרכים. רוב האנשים לא יודעים להבדיל בין צרכים לבין רצונות. הם רוצים - אז הם חושבים שהם צריכים. זה לא בהכרח ככה.
קורה לי (ובזמן האחרון יותר ויותר) שאני כמעט קונה משהו, הופך אותו מכל הכיוונים ובסוף מחליט שאני לא באמת באמת צריך את זה אלא כדי לספק הרגשה טובה. אבל הרגשה טובה אפשר למצוא גם בדברים אחרים.לא חייב להיות בבזבוז כסף על לא מה שבאמת צריכים.
כך גם עם סירים, טלוויזיה וכו'.
אני מנסה להגדיר את טווח המחירים שזה שווה לי וגם בודק מחירים באינטרנט. אח"כ כמה סיורי שטח - ורק אז קונה (אם אני באמת צריך).
זה בסדר מדי פעם לקנות משהו רק בשביל הרגשה טובה. אבל יש גבול. הכל צריך להיות במידה.
חג שמח.
תחשבו על זה.

 

רוני1955

Active member
קוריוז

יש כאן איזה פוסט שמישהו כתב על הסכין שלו. הסכין נפגם מעצם של עוף, ואחרי זה התכופף, וניזוק. סכין כזה עולה מחיר רגיל $329. במחיר שהוא שילם, אפשר לקנות 107 סכינים כמו שלך.
אמנם הוא סיפר ששלחו לו אחד חדש, ושהוא הגיע חודש אחרי התלונה. אבל, עדיין, אני חושב שמה שחשוב זה לא הגודל, אלא מה עושים איתו.....
לי יש סכין שף שקניתי בפחות מ 100 ש"ח, ואני חותך איתו גם עופות, והוא לא מתרגש מהעצמות שלהם. הוא שילם על סכין כמעט 1300 שקל, והתרנגולת ניצחה.
 

TCHM

New member
מה שחשוב זה לא מה שעושים עם הסכין...


מה שחשוב איך מתפלצנים איתה ולמה?
כי מי שמתפאר בסכין איכותית וכ"כ יקרה הוא בטח גם טבח טוב לא?
אם כך איך הוא מגיש מנה כשהצלחת מלוכלכת?
ומה עושות שתי שערות שחורות משמאל לפלפל הממולא?
ומה אשמתה של האפונה שעברה התעללות עד אובדן צבע?

יש לי סכין צווילינג בת 24 שנים, הסכין החביבה עלי למרות שיש
לי עוד 5 אחרות מעולות, היא מפלחת עוף עם העצמות בקלילות
ועדיין נשארת חדה כתער.
 
סכין איכותית זה חשוב

יש לי סט סכיני Yaxel זה לא מפלצנות. זאת סכין לכל החיים. לאחת כמוני שמפרקת לבד עופות, טלה ומפלטת דגים זה חשוב והעבודה קלה יותר. וכן אני אוהבת את הסכינים שלי. סכין השף והירקות נמצאים בשימוש יום יומי. (אני מבשלת כל יום) והשאר במידת הצורך. לא הלכתי וקניתי את כל הסט אבל כל יום הולדת או סיבה למסיבה שקונים מתנה אני קיבלתי סכין ואני לא חושבת שזה פלצנות. אחרים נוסעים לחו"ל או קונים תכשיטים כל אחד מוציא את הכסף לפי העדפותיו.
 
למעלה